RE: za tiste, ki imate otroke doma (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vzgoja



Sporočilo


ronja -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (17.2.2012 11:09:52)

Hehe, midva otrok ne moreva dat v garažo, ker je 300 m stran in ni ogrevana (to so une garažice, ki so posebej), kleti so pa une blokovkske kletke, če poznaš... Ja, naše stanovanje je krasno, kar se vsega tiče (lokacija je krasna, sosedje so super, vrtec in šola sta čez cesto (300 m stran), trgovina tudi zraven vrtca, pošta, lekarna, vse kar rabiš, je blizu, do centra se da peš, povsod lahko prideš z biciklom,... je v fajn soseski, okoli dovolj zelenja, 2 igrišči, lep pogled skozi okno, super tloris (noben ne verjame, da je tako malo, ker je res fajn razporejeno, zdaj ne delajo več takih stanovanj...) skratka vse krasno, razen izolacije (smo približno rešili tako, da sva izolirala odznotraj, kar je pobralo še malo prostora[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image])  in prostornosti (pač slabih 40 kvadratov za 5 ljudi ni glih ne vem kaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). Tako da je vse bolj snađi se... Sploh ker tudi v primarnih domovih nimava več svojih stvari in je dejansko treba najt prostor za vse! In seveda, če imaš 3 otroke, ne boš dal bundice od srednje stran, ker jo bo čez leto, dve nosil mlajši... in potem se vsega nabere še pa još! S tem sem mela ravno nedavnotega precej problemov... Bo boljše, ko se preselimo (samo bo pa slabše glede lokacije...)




khurde -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (17.2.2012 11:19:17)

fajn ideje za sneg [sm=bravo.gif]

mi smo večinoma bolj "praktične" narave... kidamo, avto čistimo, stopnice pometamo [sm=smiley36.gif] moram še kaj drugega sprobat, dokler je še nekaj snega [sm=smiley1.gif]

pa v bistvu večinoma bolj hišna opravila skupaj počnemo... kuhamo, večja pomaga zelenjavo rezat, mlajši jo je, testo skup delamo, pospravljamo iz pomivalca... na dve spodnji omarici sem jima folijo za s kredo risat nalepila in tam packata, potem pa še "pomijeta" za sabo, s slanim testom delamo... moram vas bolj spremljat in vse za nazaj pregledat, ker imate super ideje, jaz pa otroke, ki so orto sitni in postanejo mali škodljivci, če jim je dolgčas [sm=jezicek.gif]

ronja, kako ste? sem prejle na blog pogledala, čudovitega pobca imate :)




chezAnA -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (17.2.2012 13:03:47)


IZVIRNO SPOROČILO: josephine27


Kako oz. kam pospravljate izdelke, ki jih naredite? Igrače oz. stvari, ki trenutno niso aktualne bojo pa čez nekaj časa
spet? Mi imamo čisto premalo prostora za te stvari. Če je kaj takega, da se da obesit imamo najprej nekaj časa obešeno v naši "galeriji" potem gre pa v mapico za spomin al pa stran. Bolj je problem to kar ne gre v mapo.

Tudi mi se sicer danes preoblačimo (predpriprave na pust). Jutri pa krofi pa povorka.



Za izdelke sem že enkrat tu napisala idejo. Ga lahko fotografiraš, nato pa na obdobja (1x na leto, letni čas ali mesec) daš narediti foto knjigo iz jagodnega izbora ali pa jih sprintaš (daš razviti) nekaj skupaj v en večji okvir in gre na steno. Ne zavzam eveliko prostora, spomin pa ostane.
Pri nas sicer s tem nimamo težav, ker moja dva razbojnika ful nista navdušena za izdelovanje izdelkov, še risbic nimam ne vem koliko. Kar je meni totalno čudno, ker je meni to tako fajn delat. Sploh tastarejši je (čisto po atiju) totalno antiumetniški človek. Mu bolj jezik lavfa:)
Za igrače pa zna biti res problem, ja, če imate premalo prostora. Jaz jih imam v eni omari, ki je samo moja in smem ve njemati samo jaz. Taka ozka knjižna omara je, vendar je dovolj velika. Kaj pa če bi se s kakšnimi sosedi zmenili in izmenjevali igrače? Tako jih ne rabiš več imeti toliko, pa še veliko bolj fajn in ou-in-sploh super so, ker so od sosedov. Seveda morajo biti sosedi (in vi) dovolj flegma, da se ne sekitajo, če se kaj pokvari. Mi imamo tako dogovorjeno za zunanje igrače in igrala. Sosedova deklica ima trampolin, traktor s prikolico in žive mačke[sm=smiley1.gif], mi pa imamo peskovnik, gugalnico in plezalo. Potem pa smo enkrat tu, drugič pa tam. ALi pa si izposodimo npr. traktor za nekja časa in je takrat to najljubša igrača mojih dveh, ko ga pa vrnemo, postane tudi sosedovi deklici nazaj všeč, čeprav ga prej niti povohala ni več.
Sem pa videl aeno idejo za shranjevanje po garažah. Morda pride kateri prav? (Grem na Pinterest, najdem link in ga kasneje pripopam, ok?)

Ronja, slano testo je (vsaj tisto, ki ga jaz naredim) bolj trdo in se sol ne razpusti tako lepo.Plastelini pa so mehki, gladki, po njih roke ne pečejo, ampak so mehke in včasih celo dišeče (odvisno, katero olje uporabiš, ali dodaš še kakšne dišave noter). In topli so, ko jih narediš. Praviš, da ti včasih slano testo tudi skuhaš. Zaupaš recept?
Mi tudi delamo kostume za jutri danes. Barvamo čelado, gasilni aparat in viteško čelado, ki sem jih naredila iz kaširanega papirja:) zdaj pa sta začela delati neumnosti in sta bila napotena v posteljo[sm=smiley36.gif] Našla sta vrečko s posušenimi jajčnimi lupinami, jih v hipu razdrobila in začela metati po kuhinji. Falota




chezAnA -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (17.2.2012 13:12:59)

Evo:
http://www.familyhandyman.com/DIY-Projects/Home-Organization/Garage-Storage/create-a-sliding-storage-system-on-the-garage-ceiling/Step-By-Step




ronja -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (17.2.2012 14:23:54)

Čežana, jaz delam po raznih receptih, vsakič drugega probam - so pa vsi moka+sol+voda + dodatki (olje za elastičnost, vinski kamen ali kis ali limonin sok...) + dišave/barve/... Jaz temu rečem slano testo - pač eno je ad ga samo zmešaš, eno pa da ga pač prej skuhaš, ma v principu je isto.




ronja -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (17.2.2012 14:30:51)

Aja, sicer pa sem danes najprej peljala malega na pregled, ko sem prišla domov pa smo igrale s prstnimi lutkami in si jih risale na prste, prav luštno, pa hitro:). Pa Dvoržaka smo poslušale[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




Kasija -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (17.2.2012 15:38:10)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Eno vprašanje: zakaj rečete temu plastelin - a je kaka razlika s slanim testom (tudi to je lahko kuhano ali pa ne in so iste sestavine...)?
kasija, filcat se nimaš kaj učit, ker ni kaj znat - samo zabadaš z uno iglico in to je to. Ali ap če delaš z vodo in milom. V vsakem primeru je čisto lahko, še moji punci znata:).



potem me pa lahko ronja nauči filcat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
plastelin rečem zato, ker sem mislila, da je to prevod iz play-dough? saj lahko pa je to slano testo. a je ali kaj? hecno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

izdelkov ne pospravljamo. večinoma so nekaj časa v sobi, potem gredo v smeti. jih ne hranim. najbolj pogosto izdelujemo procesno - torej izdelek ni bistven, ampak packanje in ustvarjanje. včasih kaj naredimo za darila in potem oddamo drugim- pa spet ni problem s shranjevanjem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. si pa želim in imam že vse kupljeno (monter nagaja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]), da bi imeli nekje takle vrvice na steni, kamor bi za nekaj časa izdelke obesili.

jaz imam trenutno neaktualne igrače skrite šivalno mizo. obleke pa so za kavčem v igralnici - izkušnje so me naučile, da so tako spravljene, da še jaz ne morem do njih. edini način, da jih ohranim pred radovednimi tačkami. povsem neaktualne igrače smo pa oddali - podarili. žal sorodniki nanosijo svega in svašta, kar potem stoji in nabira prah. sem mislila, da se bom lahko spopadla  s tem problemom, usmerjala nakupe igrač, pa bolj ko ne izgubljam bitko. tako pač podarim dalje.
si ne predstavljam, kam daš vso robo ronja. ker imamo najbrž podobno veliko oblekic in tega. kam pa se selite, če ni skrivnost?

khurde meni se zdi pa krasno, da doma pospravljate in delate skupaj. mojima pa manjka takih izkušenj, se mi zdi. kuhamo skupaj, pri pospravljanju pa raje vidim, da delam sama. moj prosti čas - pospravljam v relativni tišini. patetika starševstva [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] pospravita svoje igrače, pobrišeta, če kaj polijeta. premalo.

no, danes in včeraj sem se ukvarjala z discipliniranjem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. se mi zdi, da me sploh več ne ubogata? sem si celo izposodila nekaj knjig v knjižnici. ampak ne vem, moj starejši je očitno odporen na vzgojne metode. kako ve dosežete red doma? potrebujem nov pristop. trenutni se prepogosto konča z mojim kričanjem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].




skuštrana -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (17.2.2012 22:48:29)


Evo, vidim da boste diplomirale na temo slanega testa-plastelina, vam dam še en recept za probat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Kuharova glina Zamijesite 225 g kukuruznog brašna i 350 g sode bikarbone u veću zdjelu. Dodajte 360 ml vode odjednom i miješajte dok se ne zgusne i postane glatko. Stavite na hladno i prekrijte krpom. Kada se tijesto ohladi, mijesite ga rukama posutim kukuruznim brašnom  dok ne bude glatko i savitljivo. Podijelite ga na manje dijelove i zamijesite s bojom za hranu da biste dobili obojano tijesto. Razvaljajte ga i izrežite oblike modelima za kolače ili nožem. Tijesto osušite tako što ćete izrezane oblike posložiti  u lim za pečenje i peći na 250 do 300 stupnjeva dok ne budu tvrdi.

Pri nas je plastelin, testo najbolj aktualno v igranju kuhinje. S tisto napravico za plastelin si naredijo špagete ali kaj drugega in potem to kuhajo - sploh O in A. Pa kadar pride dede, ker on pa zna iz plastelina naredit čuda, od dinozavrov do vlakov. Jaz nimam tako spretnih prstov, meni nastane samo kakšna čudna gmota.
Filcanje, res ni težko, mi smo imeli v vrtcu enkrat delavnico filcanja za starše, zekota sem izfilcala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Samo to ni zame, sem preveč energična, kar živčna postanem ko moram tisto iglo zabadat.

Kasija, jaz tudi najrajši sama pospravljam. Še rajši pa imam da mi kdo drug pospravi, jaz pa sem ta čas s tamalimi kje zunaj ...

Ronja, joj, samo res, kam date vse stvari? Mi imamo veliko prostora, pa še vedno premalo. Pogrešam eno svaštarnico, kamor bi lahko odlagala vse škatle - ker špajzo imam že polno vsega, še noter ne pridem več. Sedaj sem začela polnit že spalnico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Tisto lahko zaprem ko kdo pride da ne vidi mojega kreativnega nereda.
Izdelke pa mi tudi nekaj časa čuvamo, pa potem prelagamo sem in tja, na koncu pa jih vržemo stran. Se pa ponavadi igrajo z njimi in jih sami zmahajo. Risbice pa lepimo po zidovih, pač kamor nanese in kjer je prostor. Ampak jih naša mačka napada - ima fetiš na njih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Pri nas so maškare na vrhuncu, jutri imamo otroški karneval, naši so egipčani, pa hvalabogu prvi na vrsti ker je vseh grup 77 in potem to traje in traje in traje. Je pa lušno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
http://www.ri-karneval.com.hr/manifestacije/djecja_karnevalska_povorka ...
Popoldan pa še v selu ples pod maskami za otroke, tombolo, itd... So pa sedaj imeli vsak petek maškarani ples v vrtcu in v šoli.




Izabelina -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (17.2.2012 22:59:19)


IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana


Pogrešam eno svaštarnico,


umrla sm od smeha [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]




chezAnA -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (18.2.2012 10:44:44)

Jeeee! Našla sem une igračke, ki v vodi rastejo. To je en tak lep spomin iz mojega otroštva. Nostalgija ... Skratka. Taščica je povsem nevede v Tušu kupila igračko-  dinozavrovo jajčko in ni imela pojma, kaj to sploh je. Pač, prodajalka je rekla, da je fajn. In to je to!!! Jajčko daš v vodo, čez en dan lupina napoka, čez dva dni pa se dinozaverček izvali (ker pač v vodi zraste). Dokler je v vodi, raste, ko je na suhem, se pa manjša. Že vidim, kako se bom igrala. No, se bosta fanta igrala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Drugače pa so naše maškarice uspele.  (Ronja, do kdaj si jih delala ponoči? Jaz sem končala ob enih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image])
Sosede in babica navdušene, otroka u iber ponosna, zdaj pa so šli moji fantje (našemljeni seveda) v trgovino po plenice. Drugače imamo plastične, ampak ... Včeraj je nekaj jačnih lupin prišlo tudi pod pleničko, jaz nisem takoj opazila, tamalčica sploh ni nič pojamrala in zdajimamo precej bogo ritko. Pa da ne bo na mokrem, bomo kupili plastične. Tako. /jaz sem baje ostala doma zato, da malo pospravim. Hehe/

Skuštrana, defenitivno bomo preizkusilli recept. Čimprej. Kasija, ti pa tudi poročaj, kakšno je stanje s kakavovim plastelinom, prosim:) Ronja, saj je vseeno, kako imenuješ maso, važno je, da se fino zabavaš zraven, nda[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Vzgojne težave. Ja. Kasija, jaz se tolažim, da je krivo vreme, luna, preveč praznikov na kupu ... Tudi jaz moram biti zadnje čase prevečkrat huda. Če pozna katera kakšno čudežno zdravilo, naj le deli. Pri nas zaenkrat zelo palijo nalepke, vendar pa tudi ne morem kar naprej dajati nalepk. Dinozavre dobita za samostojno in hitro (!) jutranje preoblačenje, pa sončke zvečer, če je stanovanje pospravljeno. Ko bo en mesec do konca polepljen z nalepkami (lepimo na koledar), sva obljubila izlet na Dunaj, v muzej, kjer imajo okostja dinozavrov. Ta pravih.

ronja, našim sosedom (iz otroštva, ko sem še živela v bloku) se je v podobni situaciji posrečilo ful. Morda pa se še vam. (verjetno se sicer ne bo, ampak je pa idealna rešitev problema, kaj praviš?) Družina iz istega vhoda se je odselila. Bili so ravno pod njimi, tako da so enostavno kupili še to stanovanje, prebili strop, naredili stopnice in imeli še enkrat več prostora. Ha, zdaj sem se spomnila še enih, ti pa so bili prijatelji in so kupili stanovanje levo od njihovega. Očitno je to bolj pogosto. Že držim pesti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




lily32 -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (19.2.2012 18:39:22)

IZVIRNO SPOROČILO: chezAnA

Jeeee! Našla sem une igračke, ki v vodi rastejo.



Poročaj, kako je šlo, ker nam je lupina sicer počila in se je izvalil dinozaverček, a ni nič zrasel.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




lily32 -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (20.2.2012 9:31:57)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Končno je tudi pri nas zapadel sneg.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Čeprav sem bolj poletni tip, sem zelo vesela, ker ga je mala nestrpno pričakovala in ko neha padat, se gremo sankat in delat snežaka.

Izdelke tudi mi nekaj časa hranimo, potem pa romajo v smeti.

Maškarce so uspele, le po nosku se je naša miška praskala, ker jo je srbelo zaradi barve. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Je zelo uživala na pustni povorki in ji ni bilo niti problem hodit eno uro.  Ponavadi, ko kam gremo,  začne po petnajstih minutah vpit, naj jo dvignemo, ker se ji ne da hodit. Kaj dela pozitivna motivacija![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




chezAnA -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (20.2.2012 13:32:56)

Pri nas pa je danes sneg pobralo. En sam dež ... Kar čez noč ni več snežakov.

Kasija, malo sem še razmišljala o neubogljivosti in dvigovanju glasu. Jaz sem pri nas opazila, da je spet problem predvsem v nama. Mož ima za sabo dva nora tedna v službi, jaz sem mu kar precej pomagala, moja sestra je zbolela in sem precej časa preživela z mobitelom na ušesu ... In sem prišla do sklepa, da sta glede na (ne)pozornost, ki  sta jo dobila, celo preveč pridna. Jaz sem tista, ki se moram malo popraviti, pa bosta tudi onadva boljša. Je morda tudi pri vas tako?




Kasija -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (20.2.2012 14:15:47)

chezana drži! sta vznemirjena zaradi prihoda sestrice. se je pozornost razdelila na 3 in še mož ogromno dela - posledično je odsoten ali utrujen pogosto. samo še ne vem točno, kako bi se organizirala, da do tega ne bi prihajalo. jaz pa tudi pogrešam počitek, potem sem nestrpna in... začaran krog.

plastelin pa ne bo možno poročati zaenkrat. ga je mali pustil zunaj in izsušil. bova kmalu delala novega s kuhanjem.

mislim, da sem omenila, da sem mu pripravila pladenj za prelivanje vode. prvič ga je zamotil za slabo uro intenzivnega prelivanja. potem ga je hotel še 2x do zdaj. drugič je trajalo 20 minut. danes pa 5 minut. kot bi samo preveril, da to že zna in potem je izgubil interes. najbrž zato, ker zdaj že obvlada? a je pri vas tudi tako (ki delate te pladnje)? sem bolj nova v teh nalogah, razen ustvarjalnih, pa me zanima, če ste podobno opažale?




ronja -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (20.2.2012 19:29:59)

si ne predstavljam, kam daš vso robo ronja.

Haha, nisi edina, nihče si ne predstavlja - vključno z nama[sm=smiley36.gif]. Nimam pojma, kam se selimo, še nisva našla prave zadeve (ne veva še niti ali bo to stanovanje ali hiša/del hiše/... - ker 5-sobna stanovanja so tako svinjsko draga (vedno so to neka luksuzna), da sva ugotovila, da ni ravno izbire (lani so prodali 4 taka, vsa krepko čez najine zmožnosti...), sploh ne za ta denar...) Tako da nimam pojma, upam, da bomo ostali v LJ., čimbližje centru, pa da bo plac za vrt, pa dovolj sob za vse, pa še kakšna za moje ustvarjanje, pa blizu bus postaja, pa zelena soseska, itd... sanja svinja kukuruz, skratka[sm=jezicek.gif] Nimava tolko, ampak pustite nama sanjati;).

moj prosti čas - pospravljam v relativni tišini. patetika starševstva

[sm=jezicek.gif]

pospravita svoje igrače, pobrišeta, če kaj polijeta. premalo.

Pa saj to ni tako malo... POspravit vse, kar sami naserjejo, je ogromno[sm=smiley36.gif].

skuštrana, hehe, pri nas moj kreativni nered vsi vidijo, j* ga[sm=smiley36.gif].

čežana, jaz sem delala do 4:30 - no, takrat sem zadnjič pogledala na uro, pa mislim, da je bilo verjetno res nekje tam, ker se enkrat takrat spet budi Svit (se tudi vmes, da ne boste preveč fauš[sm=smiley36.gif]) Glede plastelina/testa se pa strinjam, itak, važno je, da se zabavaš. Našpičila sem ušesa samo zato, ker sem upala, da imate mogoče kak recept za pravi plastelin - torej nekaj nepokvarljivega, nestrupenega, kar še boljše drži obliko kot testo...

vzgoja: pri nas je super, kadar smo same/sami. Čim pa je en kup obiskov, se pa vse podre: mali ne more spat, se mu sesuje ritem, je čisto nesrečen, malidve pa čisto razturjeni in probavata meje... Danes je bil tak dan in sem totalno izmozgana! Preoblačita se pa zjutraj ful pridno odkar sem jima naredila kostume - prideta že preoblečeni do naju[sm=smiley36.gif].

Hehe, sosednja stanovanja imava že ogledana in sva že povedala, da naj povejo, če bojo prodajali. Eni se res selijo, samo ni stanovnje njuno, ampak od njene babice, tako da vprašanje, če bo ona prodajala.

kasija, koliko časa bi pa ti prelivala vodico, a?[sm=smiley36.gif] Itak, da se naveličajo, samo moji se nimajo časa, ker navadno glih komi sfolgamo vse, kar se namenimo;). Sem pa Lejli zdaj 2x dala v korito vodo, lončke, govice, ipd... in je uživala 100/h. Je bilo ap vse mokro potem, ja, tudi ona[sm=jezicek.gif]




chezAnA -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (21.2.2012 7:44:31)

Zelo na hitro, ker se mi mudi (včeraj sem imela tak lep dolg odgovor, pa se je računalniku strgalo in se je kar sam ugasnil.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image])
Ronja, ravno to je. Ti plastelini naj bi bili obstojni vsaj par mesecev (pa tudi nestrupeni so, in tudi obliko držijo). Meni tisti recept z interneta ne rata, zato sem spraševala Kasijo, kakšno je stanje. (Pa drugič, Kasija[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]) Tisto testo s kisom npr., o katerem sem zadnjič govorila, je še čisto ok. Edino po kisu smrdi. V (moji najljubši) knjigi Gnetemo je kar nekaj receptov, ki se ob pravilnem shranjevanju obdržijo kar dolgo.
Kasija, ja, ko eno spretnost obvladajo, jim ni več toliko zanimiva. Takrat je treba težavnost prestaviti za kakšno stopnjo ali dve navzgor. Da se mora potruditi, da jo doseže. Aja, pa upam, da najdeš pot iz začaranega kroga.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Lily, bom povedala kako je z dinozavčki, vendar se tudi meni dozdeva, da kaj veliko rasli ne bojo. Bomo videli, no. Zdaj so se izlegli in ih naprej namakamo.

Takole, morda se danes še kaj oglasim, potem pa si bom vzela time out. Sem si za postno skcijo izbrala, da se odpovem internetu. Da vidim, če zmorem. (ker 40 dni brez alkohola je za mene hahaha. Ga sploh je maram) Mislim, da bo tudi za naše vzgojne težave koristno. Tako da, si po veliki noči rezerviram en dan in preberem vseh 20 strani, ki jih boste medtem napisale, ok? Se že veselim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Kasija -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (21.2.2012 7:45:19)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

kasija, koliko časa bi pa ti prelivala vodico, a?[sm=smiley36.gif] Itak, da se naveličajo, samo moji se nimajo časa, ker navadno glih komi sfolgamo vse, kar se namenimo;). Sem pa Lejli zdaj 2x dala v korito vodo, lončke, govice, ipd... in je uživala 100/h. Je bilo ap vse mokro potem, ja, tudi ona[sm=jezicek.gif]


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] sem postavila nerazumljivo vprašanje. še enkrat poskusim. sem veliko brala o montessori pristopu, ki mi je od nekdaj všeč. trenutno pa zato, ker starejšega zelo zanimajo črke in številke in me prosi, da ga naučim. teorija je, da so otroci v nekem obdobju pripravljeni na učenje neke veščine ali znanja. takrat se odpro in to informacijo iščejo v okolju. pač to galovo prelivanje je res delovalo tako, da je dobil informacijo, priložnost, se naučil in šel dalje. me je zanimalo, če kaj takega opažate tudi ve, ker potem res drži.




Kasija -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (21.2.2012 7:47:15)

chezana srečno s postom. pa je bolje, hvala za skrb [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




josephine27 -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (21.2.2012 8:32:07)

vzgoja: pri nas je super, kadar smo same/sami. Čim pa je en kup obiskov, se pa vse podre: mali ne more spat, se mu sesuje ritem, je čisto nesrečen, malidve pa čisto razturjeni in probavata meje..


pri nas je enkao. ko smo sami je zdaj super. ampak pri nas se ritem vedno sesuje za vikend, ko je mož doma. če kam gremo še gre če smo pa doma je noro. čeprav če primerjam kako je bilo, ko sem prišla s porodnišnice je zdaj po 5. mesecih odlično. takrat res nisem več imela pojma kaj naj naredim. zgleda, da je čas prinesel svoje. kakšnega pametnega nasveta glede vzgoje nimam. veliko potrplenja in tudi mama potrebuje včasih time out.

kar se tiče raznih pladnov v stilu montessori je pri nas zelo podobno. v bistu se jih večino kar hitro naveliča. nekateri ga sploh ne potegnejo ( so mu preveč enostavne ali pa pretežke in jih še ne dojema) tako, da je včasih težko najti kaj kar je zanj res aktualno in zanimivo. sem včasih tega več delala.

glede maškar pa je moj mali zelo muhast. v soboto smo ga komaj spravili na povorko. sploh se mu ni dalo obleč kaj šele kam it. potem se nam je kar mudilo nazaj... pa je prej cel teden komaj čakal. mogoče bo danes bolj na volji[sm=smiley1.gif]




josephine27 -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (21.2.2012 8:45:58)

Takole, morda se danes še kaj oglasim, potem pa si bom vzela time out. Sem si za postno skcijo izbrala, da se odpovem internetu. Da vidim, če zmorem. (ker 40 dni brez alkohola je za mene hahaha. Ga sploh je maram) Mislim, da bo tudi za naše vzgojne težave koristno. Tako da, si po veliki noči rezerviram en dan in preberem vseh 20 strani, ki jih boste medtem napisale, ok? Se že veselim


[sm=bravo.gif]pogumno dejanje. meni bi bil to kar hud iziv. brez alkota je pa tud meni mala malica. mislim, da sem zadnjič nazdravila že dve leti nazaj. jaz se običajno v tem času skušam odpovedati sladkarijam. po pravici mi kakšno leto uspe kakšno pa ne. upam, da letos bo[sm=smiley1.gif]




pomlad08 -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (21.2.2012 10:34:14)

Živjo, mame!

Kako ste? Mal se že voha pomlad v zraku, a ne? Mi se je kar veselimo, da bomo lahko več zunaj.

Včeraj sva z možem odkrila tole fantastično stran (warning: je zelo "time consuming", ko enkrat začneš brskat), pa sem jo hotela delit z vami: http://www.instructables.com/ - gor je res MILJON idej za izdelovanje (ne sam za otroke, za vse), in meni je zelo všeč, ker je veliko izdelkov takih, da jih narediš iz stuffa, ki bi ga drugač vrgel stran. Danes smo si npr. iz embalaže od mleka izdelali tole denarnico: http://www.instructables.com/id/Tetra-Pak-Wallet/

Zvečer se bom lotila pa izdelave nove luči za otroško sobo: http://www.instructables.com/id/String-Pendant-Lamp/

Ronja, a ste se že ogledoval kakšna stanovanja v BS3? Mi smo tu super zadovoljni z našim 3sobnim stanovanjem z dabest razporeditvijo :) Lahko pridete pogledat! Aja, drugač smo imel pa mi v otroških letih prov tako rešitev (ko nas je ratvalo preveč - nas je 6 otrok), da sta mama in ati nabavla nad našim prvotnim stanovanje še enega in se je super obneslo, pa še selt se ni treba :)




ronja -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (21.2.2012 11:03:04)

glede maškar pa je moj mali zelo muhast

Don't get me started!!! Kot veste, sem v noč iz pet. na soboto prešpricala spanje in sešila kostumčka za tamali - žirafo za Ronjo in leva za Lejlo. Ampak Lejla je že nekaj časa sanjala, da bo en kup zadev, med drugim tudi kloven, ampak na koncu je definitivno hotela bit lev in nič drugega kot lev (sem jo res 100x vprašala, da si ne bi premislila, ker je bila lev že lani - samo ji je pajac valjda že premajhen in sem morala naredit še enega...) No, potem smo šli v soboto gledat maškare v center in v nedeljo še na Vir in ej videla klovne in so jo nekaj klovni popadli... In danes zjutraj ko strela z jasnega - ona ne bo lev, ona bo kloven... Si lahko mislite, kako je potem izgledalo to: oči bi jo nekam poslal, mami je valjda softi, pa take stvari ful pomenijo tem malim mulcem... pa ij grem delat kostum za klovna - no, je ratalo, da je šla v vrtec kot kloven. Tako da: need I say more?[sm=jezicek.gif]

kasija, ja, saj to ni glih samo montesori ideja - splošno znano je, da ko eno znanje osvojimo, si želimo dalje - celo odrasli... [sm=jezicek.gif] Tak da to je po moje zdrava kmečka pamet - itak da jim je treba dajat vedno težje naloge[sm=smiley1.gif]. Ronjo tudi tele črke držijo - sva jo najprej mal nazaj držala, zdaj sva se pa sprijaznila, pa jo pač učiva črke, j* ga, če ji tako zelo dogaja.

josephine, pri nas je bilo včasih tudi zelo značilno to, da se je ritem podrl čez vikend, sploh pri Ronji, ampak tudi ne vem, koliko je bilo od očija, koliko pa od obiskov. Vsekakor je bilo boljše predlani, ko sva si za novoletno zaobljubo - prvo v življenju - dala, da gremo na obiske takrat, ko bo nam pasalo, nepa vsakič, ko si bojo babice zmislile... Včasih si je treba vzet bolj na izi in kak dan samo za cartanje, sploh potem ko si v službi... In če kdo tega ne razume - njihov problem. Odkar imamo to bolj tako postavljeno, je veliiiiiiiko boljše:).

čežana, jaz sem na morju vedno 1 mesec brez neta, pa mi ni noben problem. Če kaj delam, se sploh ne spomnim. Edino, kar bi mi pa res zelo manjkalo, je pogledat kake telefonske, če rabiš otroke naročit na pregled ali kaj takega... Po moje ti bo ful hitro minilo... Jaz sicer nisem verna in se ne postim. Včasih se z lubijem kaj spraviva, tako za hec, ampak navadno če se odločiš itak ni problem - edino njemu bi se težko odpovedala[sm=smiley36.gif]. Ampak tudi to sva morala zdaj pred kratkim, tako da... jaz mam dovolj diet, odpovedovanja in postenja, sem mela tega v nosečnosti dovolj, zdaj je pa čas za uživanje, pa naj stare bukle rečejo, kar čejo[sm=jezicek.gif].

pomlad, instructibles je res krasna zadeva! Pa stanovanje zraven/nad/pod tudi:) Še selit se ni treba:). Edino kar bi lubiju privoščila je en vrt, tega pa tu ni... NO, saj bomo videli, kake bojo sploh možnosti... Gledava pa povsod po LJ., če ti slišiš, da kje pri vas prodajajo kako 4 ali 5 ali več sobono stanovanje, pa le sporoči, ok?
Ampak 6 otrok??? Svaka čast tvoji mami! Si ne predstavljam, da bi bila zdaj šele na polovici![sm=smiley36.gif] Vse si še predstavljam, samo 6x bit noseča pa ne - no in pa 6x stroški za dodatne dejavnosti bi bili tudi problem... Dokler so v vrtcu, ni problem, ampak večino časa so v šoli (cela oš, cela sš, pa še na faksu kaj rabijo...)




pomlad08 -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (21.2.2012 11:58:49)

Ja, 6 je noro - mislim, za starše, nam je bilo super! Zdaj, ko gledam nazaj, mi res ni jasno, kako sta starša sploh sfurala, vsi smo hodil v glasbeno, na skavte, verouke, pinkponk, 100 stvari ...

Uf, ja, vikendi so res eno poglavje zase! Sem tudi jaz pred kratkim pogruntala, da ne smem več delat prevelikih načrtov za soboto, ker rabimo en dan, da se sploh "sestavimo" po napornem tednu. Tako da imamo zdaj sobote zelo na izi, če nam paše, kam gremo, če ne, smo doma, pa samo en okoliški sprehod opravimo, da se prezračimo :)

V nedeljo smo že bolj pri močeh, tako da takrat si vseeno pol nabašemo kakšen obiske, ker jih imamo radi, pa glede na to, da imam 5 bratov in sester in ima vsak otročke, ki jih naša dva obožujeta, bi se težko izolirali za cel vikend. No, v ponedeljek pa pol "sestavljam" ta mala dva po naporni nedelji :) That's life!




josephine27 -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (21.2.2012 12:42:58)

čežana, jaz sem na morju vedno 1 mesec brez neta, pa mi ni noben problem


za ta mesec morja ti pa kar zavidam. sicer pa na dopustu tudi jaz nikoli ne pogrešam računalnika. ampak tam je zame drugi svet[sm=smiley36.gif]




lily32 -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (21.2.2012 15:32:42)

pomlad08, ta stran je zakon![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

vikendi: tudi nas vržejo malo iz tira, a so zanimivi.  MM ima tudi 2 sestri in enega brata in zadaj imajo že vsi otroke in je prava norišnica, ko so vsi otroci na kupu, a uživajo100/uro.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Jaz pa imam ene mini počitnice, saj še kdo drugi malo pogleda otroke in jaz v vsaki prosti minuti ne hitim nekaj delat, ampak si privoščim time out.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

čežana, srečno s postom.
Jaz bom morala tudi nehat s pogostimi obiski na RR, ker se moja porodniška približuje koncu in z marcem bom čas, ki ga preživim za računalniku morala namenit za pripravo na pouk in ne več klepetanju. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>