RE: za tiste, ki imate otroke doma (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vzgoja



Sporočilo


Izabelina -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (9.2.2012 12:36:31)

sej ne vem, če je že kera dala link ampak js sm navdušena nad idejami na tejle strani:

http://www.babycenter.com/toddler-play-activities

[sm=bravo.gif]




Paštetka -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (9.2.2012 12:41:34)


IZVIRNO SPOROČILO: chezAnA

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka
Če pozna katera koga, da čim prej spravim v oprijemljivo obliko... se priporočam [sm=jezicek.gif]


Ne poznam nikogar zares, imam pa prijateljico, ki ima sestro, sestrina prijateljica pa je Urška Skoberne, ki ima take simpl in luštne ilustracije. Google ti jih nekaj ven vrže. Lahko povprašam poceni, če želiš.

Imam pa še eno idejo: naredi "razpis" na ringaraji. Povej, da iščeš ilustratorko, zainteresirane pa naj ilustracijo poljubne/določene pesmice objavijo na tisti temi. Potem pa se odločiš, katera "zmaga na natečaju." Ali pa vprašaš RR svetovalce, katera je najboljša[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Ok, malo se hecam. Ampak do zadnje povedi sem mislila resno.

Lahko pa samo povprašaš širšo čvekajoče RR populacijo, če poznajo koga.



V knjigici ne bodo pesmice [sm=smiley36.gif]. Bi te pa prosila, ja za ceno, če se lahko pozanimaš. ČE zrihtaš še kakšen popust, pa dobiš zastonj knjigico [sm=smiley36.gif]




Kasija -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (9.2.2012 14:22:50)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley25.gif[/image]a katera ve, kje bi se lahko dobile tiste gel kroglike o katerih je govorila skuštrana v sloveniji? me mika poskusit jih dodat igri s škatlo z lučko.




ronja -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (9.2.2012 15:54:02)

kroglice za rezano cvetje (silikonske) dobiš v cvetličarnah, v Mulerju, kjer imajo dekorativne izdelke za dom,...




skuštrana -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (9.2.2012 20:14:05)

Kasija, pri nas imajo te kroglice v vsaki cvetličani.

Paštetka, en prijatelj je likovnjak (hm, če prav razmislim jih je več[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) , sicer še nikoli ni delal ilustacij za knjigo, ampak mogoče bi mu bil pa to izziv? O čem pa je knjiga? Lahko ga vprašam...

Drugače pa RISANKE MALO DRUGAČE - kadar je tak dan da ne morete ven si lahko pogledate kar fajn otroški film (našim je super o želivi Sammyju ki je šel na pot okoli sveta) potem pa skupaj ustvarjate kaj na to temo. Jaz jim ponavadi potem dam plastelin pa naredijo kaj kar so videli v filmu, ali pa kaj narišejo...Pa Nemo je tudi fajn in se lahko potem malo učite o morsem svetu. Pa full se da to prilagodit starosti otrok.




skuštrana -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (9.2.2012 20:15:43)

Ali pa vprašaš RR svetovalce, katera je najboljšauser posted image


Dobra! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


Spomnila sem se še ene uporabne in zabavne stvari - če imate doma volno lahko izdelujete cofe. Pa imajo potem žogice [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Pa še easy je...




Kasija -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (9.2.2012 22:45:08)

ronja in skuštrana hvala!




skuštrana -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (10.2.2012 18:35:06)

Še ena ideja za polarne dni - v plastične kozarce posode se nalije voda, vanje potopite listke, rastline, pač nekaj, nato v vodo potopite še špago in pustite zunaj da se zamrzne (ali pa v zamrzovalniku). Ko zamrzne vzamete ven iz kalupa in obesite na balkon [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ideja moje prijateljice, zelo uporabna tele dni.
[img]http://www4.slikomat.com/11/0210/xfp-420101_thumb.jpg[/img]




chezAnA -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (12.2.2012 14:08:27)

Izabelina, hvala za link. Super.
Kasija, jaz sem jih videla tudi na pošti.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Še malo, pa bojo prodajali še slone tam.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Drugače bi jih pa mogoče imeli tudi v večjih trgovinah z vrtnimi centri (baumax, bauhaus, merkur) VPrašaj. Ampak kolikor vem, imajo samo tiste manjše kristalče. Obstajajo pa tudi večji, takšni kot frnikole. To bi bilo pa sploh fino. Ampak takšnih pa še nisem vedela v živo. Samo na internetu. Ko smo že pri tem (videla sem na isti strani. Velike kristalčke, umetni sneg in tole->). Se katera spomni tistih figuric, ki so rasle v vodi? Kje bi to imeli, razen na ameriških internetnih straneh ...?
Paštetka, poslala sem sms, pa ni nobenega odziva. Kakšen dan še počakam, potem pa pocukam tole mojo kolegico za ušesa ali pa poskusim po drugi poti. Poznam še eno drugo (zdaj že) gospo, ki pozna Urško. Ji je naredila vabila za poroko. V glavnem, cifro dobiš, za ceno pa ne vem če.
Skuštrana, super ideja. Bomo naredili. Hvala.

Pa še ideja za utrujene mamice: Balon, ki oživi. Otroku napihnem baloon, on ga prime in spusti. Ta z glasnim "prdenjem" (tako naša dva opišeta zvok) odleti po zraku. Otrok se zasmeji in steče po balon, ki ga ponovno napihnem. In tako naprej v neskončnost.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Išče katera še ideje za valentinovo? Na crafty crowd imajo na tone idej.
http://belladia.typepad.com/crafty_crow/
Slišala sem pri poročilih, da je bil 8. februarja v Kranju Prešernov semenj (ali nekaj podobnrga. Za ime nisem prepričana), kjer so bili ljuje oblečeni v obleke, značilne za Prešernov čas. Bi znalo biti zanimivo. Morda gremo drugo leto?
Za pusta je ena od vas že enkaj časa nazaj spraševala. No moja dva fantiča sta se končno odločila. Ta velik  bo vitez, mlajši pa načelnik Albert (šef od gasilca Sama). Tako. Imam kaj za delat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]





Paštetka -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (12.2.2012 16:12:40)

Hvala, chezana.[sm=smiley1.gif]




skuštrana -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (13.2.2012 9:26:25)

Obstajajo pa tudi večji, takšni kot frnikole. To bi bilo pa sploh fino. Ampak takšnih pa še nisem vedela v živo. Samo na internetu.


Te imamo mi. Izgledajo kot grozdne jagode. Različnih barv so. Pa še takšne kvadratke imamo.


Če jih ne najdete nikjer mi javite, jih bom nabavla pa poslala po pošti. Ali pa prinesem ko pridemo v Slo.




ronja -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (13.2.2012 11:39:05)

Obstajajo pa tudi večji, takšni kot frnikole. To bi bilo pa sploh fino.

Take sem kupila mislim da v Mulerju ali pa v Kaliji. Se pa najbolj splača kupit prozorne, pa jih potem sami obarvate v poljubno barvo - z jedilnimi barvami, ki jih daš v vodo, v kateri jih namakaš. Jaz jih zdaj probavam razbarvat, pa gre v obratno smer precej težje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Kasija -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (14.2.2012 9:31:01)

še ena koristna in tudi zasvojljiva stran bloglovin. lahko organiziraš in vneseš vse bloge, ki so ti všeč, in ti dela izpisek strani, ki so bile posodobljene - imajo nove objave. ti ni treba iti gledat vseh in jih hitreje pregledaš zato. kaj sem anredila s prihranjenim časom - dodala še blogov, seveda, ker imam zdaj čas jih spremljat še več [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .

pa včeraj sva delala plastelin. tisti recept brez kuhanja (z dodano vrelo vodo) ni najbolje uspel. sem morala dodajat moko, pa na koncu sem en del še kuhala. ta kuhani del je uspel. bom v naprej rajši kar kuhala. domač plastelin me je presenetil. je mehkejši, bolj podoben testu za kruh. pa izjemno lepo se je oblikoval. barvanje z jedilno barvo ni najbolj uspelo. barvanje s kakavom je bilo boljše. se mi zdi, da bomo to kar ponavljali. bom poskusila naslednjič pobarvat z barvami na vodni osnovi. pa bleščice nabavit, da jih dodamo. sem ga shranila v posodice za plastelin in bomo videli, kako zdrži test časa. čeprav pri nas tudi navadni plastelini ne zdržijo dolgo. fanta najraje zmešata vse v grozno kepo.

zdaj pa res moram najti te kroglice, ko bom kaj mobilna. me že prav mikajo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. hvala za nasvete, kje jih najti. poročam o uspehu.




Kasija -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (14.2.2012 9:47:10)

še vprašanje. v igralnici sem hotela dodat par "slik" - abecedo, številke in zemljevid sveta. abecedo in številke bi še nekako uspela naredit, kako pa naj se lotim zemljevida sveta? za kupit so kar dragi, tako da to je bolj zadnja možnost. ideje?




chezAnA -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (14.2.2012 10:44:11)

Hehe. Kako grejo najini možgani v isto smer[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Jaz sem se odločila za filcano verzijo. Zato, ker lahko nekoč v prihodnosti naredim še človečke in živali in jih je potem enostavno pritrjevati in snemati s podlage. Kupila sem debelejši moder filc, celine sem si s papirnatega zemljevida prerisala na papir, ga obrezala in s to šablono iz filca izrezala celine. Te sem potem prilepila na moder filc. Barve celin sem naredila po montessori varianti. Težave: tamajhni delčki se kar precej cufajo, pa tudi prilepljeni ostanejo zelo težko.  Naslednja težava pa je čas. Vzame fuuul časa.

Tavečje dele sem lepila z obojestranskim lepilom, ki smo ga potrebovali za topli pod, pa je ostal. Šele kasneje sem ugotovila, da prodajajo prav posebno lepilo za filc. No ja, dokler živimo, se učimo, kajne?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Verjetno bi bilo lažje, če bi se odločila pa kartonasto varianto in bi potem pritrjevali figurice na kakšen drug način? Ali pa bi na modro blago prišila celine? Kaj pa vem. Možnosti je ogromno.

V kuhinji je nastal tornado.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Šibam.




chezAnA -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (14.2.2012 13:27:44)

To sem prej pozabila:
Kasija, prosim, poročaj mi, kakšen bo plastelin dan ali dva kasneje. Naš je še vedno čisto pacast, čeprav sem namesto tatarske dodala pecilni prašek[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Sem prav žalostna. Smo nameravali narediti snežni plastelin za sosedo, ki je dobila sestrico. Ga skuhamo, dodamo ful bleščic, naredimo zares lep lonček, plastelin je fajni za mučkat ga ... Pa mi je nekaj reklo, naj še kakšen dan počakam, da vidim, če je kaj boljše zdaj, s tem novim receptom.
Zdaj imamo doma narejeno lepilo z bleščicami v zelo lepem lončku[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Kasija -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (14.2.2012 14:51:05)

chezana jaz sem seveda navdušena nad idejo filcanega zemljevida. sicer ne znam filcat, bi se pa rada naušila. ampak sem pozabila omenit, da bi rada zemljevid naredila enostavno zaenkrat. mi kronično primanjkuje časa za kaj drugega trenutno. v naši knjižnici pa imajo tak zemljevid iz filca s figuricami ljudi, živali... in je čudovit!

plastelin sem šla zdaj gledat in je malo bolj pocast, ampak še v redu. bom ga jutri dala galu za igrat, pa ti poročam, če je še uporaben.




chezAnA -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (16.2.2012 10:59:16)

Kasija, zemljevida v bistvu nisem filcala. Liste tankega filca sem izrezala in prilepila. Najbolj hitro pa narediš zemljevid če ga naprintaš. (Ali pa iz kartonastih listov izrežeš celine in jih skupaj nalepite.) Ampak toner prav tako ni poceni. Nam je moja mami kupila unega tavelikega, ki ima gor milijon znakcev in podatkov. Pa ga ful rada gledata. Edino prevelik je, zato ga nimamo vedno zunaj, je večino časa zvit. Je pa zato takrat bolj fajn.

Ste naredile kaj snežakov? Mi gremo zdajle narediti enega. Bom poskusila fanta nahecati, da bi bil tokrat malo drugačen: da bi delal stojo. Bomo videli, če mi bo uspelo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ronja -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (16.2.2012 11:18:10)

Snežaka sta naredili punci  z očijem, me smo pa včeraj naredile gosenico - za snežaka ni bilo več dovolj snega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Pa tudi s Svitom v slingu ne vem kaj ni bilo mogoče...

Sicer sem jima pa dala škatlo za pusta in se šemita, tako da vsake toliko moram kak repek pripet ali kaj podobnega, sicer sta pa pridni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Ko bomo živeli na večjem, bomo meli take škatle na dosegu rok, ne pa 300 m stran v garaži na vrhnji polici...

Včeraj smo oblivale ene sladkarije s čokolado, za valentinovo smo naredile čokoladne srčke, enkrat te dni (ne vem več kateri dan) smo gledali, kaj hitreje zamrzne: voda s soljjo, s sladkorjem, z oljem ali brez vsega... Jima je bilo kar všeč[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




Kasija -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (16.2.2012 22:19:54)

chezana hvala! tole s tankim filcem je super ideja. se že dlje odpravljam do mengša v nabavo, pa mi ne uspeva priti do tja. zdaj imam razlog več.

pa plastelin danes - 3 dan - je bil eden pocast, drug (s kakavom) pa ne. naslednjič bom delala še samo po receptu za kuhanega, da vidim, če je bolj obstojen.

poleg plastelina se je igral z lončki in vodo - se je učil različnih načinov nalivanj in prelivanj. ga je povsem prevzelo. danes sta še risala po snegu s temperami zmešanimi z vodo. v pladenj sem dala sneg, prinesla noter v dvevno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] in potem tri barvaste vode s kapalkami zraven. jima je bilo  tudi zanimivo.




chezAnA -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (16.2.2012 22:51:46)

U, super ideja. Za jutri. Se že veselim.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

P.s.en snežak dela stojo, drugi pa dela špago na naši leseni klopci. Ta ima tudi zelo lepo frizuro-iz posušene limonine mete. Naredili smo še garažo za traktorje in bagre iz peskovnika. V bistvu je iglu (narejen je iz kep), ampak ni. Je garaža, tako pravi najstarejši. Aja, pa naredili smo oporo za kante za smeti, ker jih je veter podiral. Zdaj jih pa ne more več. Dokler ne bo sonce stalilo snega. Imeli smo se fino.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.2.2012 23:07:05)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




josephine27 -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (17.2.2012 9:35:27)

Ste naredile kaj snežakov?


Pri nas na žalost ni snega.Tako, da če se hočemo sankat, kepat ali pa delat snežake se moramo nekam zapeljat.Sicer imamo tak športni dan na snegu v načrtu za to nedeljo, če bo vse posreči. Ponavadi nam to uspe izpeljat samo enkrat na sezono. S sabo pa obvezno topel čaj in domače pecivo.

Drugače pa z veseljem berem kaj počnete. Sama se te dni bolj z organizacijo in pospravljanjem, ker je bil 3 letnik dva dni na počitnicah pri babici sem lahko celo kaj naredila tačas ko je mali spal. Pri nas je nujno vsake toliko čistko naredit, ker drugače ni prostora.
Kako oz. kam pospravljate izdelke, ki jih naredite? Igrače oz. stvari, ki trenutno niso aktualne bojo pa čez nekaj časa
spet? Mi imamo čisto premalo prostora za te stvari. Če je kaj takega, da se da obesit imamo najprej nekaj časa obešeno v naši "galeriji" potem gre pa v mapico za spomin al pa stran. Bolj je problem to kar ne gre v mapo.

Tudi mi se sicer danes preoblačimo (predpriprave na pust). Jutri pa krofi pa povorka.





ronja -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (17.2.2012 10:45:05)

Eno vprašanje: zakaj rečete temu plastelin - a je kaka razlika s slanim testom (tudi to je lahko kuhano ali pa ne in so iste sestavine...)?
kasija, filcat se nimaš kaj učit, ker ni kaj znat - samo zabadaš z uno iglico in to je to. Ali ap če delaš z vodo in milom. V vsakem primeru je čisto lahko, še moji punci znata:).

Snežnih ustvarjanj je ogromno na netu, sploh z jedilnimi barvami se da svašta..., žal pa je pri nas sneg šel po gobe.

Kako oz. kam pospravljate izdelke, ki jih naredite?

Joj, ne vprašaj! Z Ronjo se vedno pričkava, če lahko damo kako stvar stran - pa je lahko že čisto uničena... Zdaj počasi je ugotovila, da so te stvari narejene zato, da uživamo ob delu, da ni treba vedno končnega izdelka hranit za prapravnuke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Igrače oz. stvari, ki trenutno niso aktualne bojo pa čez nekaj časa
spet?

Nimamo toliko prostora, da bi jih lahko ločevali - imata vse igrače v svoji sobici in se pač igrata s čimer se hočeta... Bi bilo pa noro,d a bi imeli toliko prostora,d a bi lahko imela recimo eno škatlo za preoblačenje, jo dala na tla, naj se igrata in potem pospravila nazaj nekam gor... Pri nas imam samo možnost: ali jima je v dosegu roke (potem bojo te roke to tudi vzele in razmetale) ali pa jih nimamo (ker na višjih mestih so že najine reči, ki jih tudi rabiva...),  garaža in klet sta čisto polni že samo ostalih reči: prikolica za kolo, najini kolesi, Ronjino kolo, Lejlin poganjalček, sanke, hrana v kleti (da ne hodimo vsak dan v trgovino), moje ustvarjalne zadeve, kozarci za marmelade, okraski za novo leto, itd...

Jaz bom danes verjetno celo noč pokonci, ker mi še ni uspelo začet šivat kostumov...




josephine27 -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (17.2.2012 10:57:49)

ronja vidim, da je pri vas še huje kot pri nas. mi sicer nimamo kleti. nekaj malega gre sicer v garažo, ki pa bo upam, da v roku enega leta postala otroška soba tako, da še to skladišče odpade[sm=smiley36.gif].




Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>