RE: za tiste, ki imate otroke doma (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vzgoja



Sporočilo


chezAnA -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (4.2.2012 19:54:30)

Ubeležile, ja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] se opravičujem. Obeležile.
Mi tudi delamo papirnate zastavice poleti, ja. Pa zastavo obesimo za (skoraj) vsak državni praznik. Kak smo mi super, nda[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
lily32, hvala za informaciju o Juriju Muriju. Moram počekirat. Zveni super.
ronja, figovčki. Pametno, bomo kopirali. (Saj s tem misliš na fige v čokoladi, ne?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]) Galerije in muzeji, ja. Vse je več ali manj v Ljubljani. Ta centraliziranost, ej[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] JE pa mnda selo zastonj vstop 8., ni tako? Daj, povej mi, prosim (vidim, da obvladaš sceno), katere od teh kulturnih ustanov so (poleg že naštetih) fine za malčke? Hvala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Bom poizkusila naredit Svitu kake črnobele, samo moram pohitet, da ne bo že iz te faze, predno mi rata[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .



Sprintaj, pa prilepi na trši karton in nekam nasloni. Blizu, da bo videl. Praktično nič dela, tako da ni katastrofe, če mu ne bo všeč;)
Glede ogledal pa: Kaj pa če na vrata prilepiš? Ali pa na omarice? Mi smo začeli z unim 20x 20 cm nalepljenim na kuhinjsko omarico, potem pa sta se pačila kot dve mali opici[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

"Alarmna naprava" se je zbudila. dijo




lily32 -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (4.2.2012 20:18:32)

IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

Glede na to, da je kulturni praznik sem razmišljala da bi si šli ogledat kako lutkovno predstavo za otroke ampak zanekrat vsaj v naši bližini nisem našla nič[sm=zmeden.gif] .



Sem še sama pobrskala in ugotovila podobno. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Ti si S Primorskega konca, ne?
Jaz sem gledala za lutkovne predstave v Kopru in sem se že razveselila pa mala tudi, potem ugotovim, pa je seznam iz leta 2009. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Toliko o ažurnosti podatkov.

Podobno kot z galerijami in muzeji - tudi mene jezi centraliziranost. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley7.gif[/image] Mi na žalost ne moremo samo samo skočit do muzeja, ampak postane to že celodnevni izlet.

Ja, hvala vsem za izkušnje glede popoldanskega spanja. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Očitno so bolj ali manj podobne situacije pri vseh.






josephine27 -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (4.2.2012 20:19:41)

Verjamem, da je krasno, ampak mi še enega jogija nimamo kam dat - komaj izborim plac, da pogrnem po tleh dekico, na kateri je potem Svit - pa še to morata prej pospravit igrače, da ga mam dosbesedno kam odložit...


poznano, poznano[sm=smiley36.gif]. jaz se vedno ko ga kam na tla odložim bojim, da ga bo kdo pohodil. sploh ta mali ker skoz nori naokrog. kjerkoli mu pripravim je al na prepihu al pod nogami.

Pavček je tud meni fajn zato ga kar veliko beremo... sicer te ta nove knjige še nisem imela priložnosti prebrat. Glede muzejev pa dobra ideja. Imamo sicer do LJ skoraj eno uro vožnje ampak če bojo vremenske razmere ugodne bi pa res lahko šli malo pogledat. Otroci v avtu itak vedno zaspijo.

sensory tub - nekaj časa nazaj je bilo že govora o njih. no mi smo danes naredili enega s snegom. velika plastična posoda (Škaf), noter pa sem zakopala plastične živalce (prvo kar mi je prišlo pod roko). sem mu pa za pomoč dala eno veliko plastično žlico, da mu ni bilo treba smo z golimi rokami po snegu kopat. se je igral sam več kot eno uro. tako malo za idejo zdaj ko je zunaj sneg... pri nas je sicer še vedno kar vetrovno tako da se zunaj s snegom ne more igrat pa smo prinseli sneg v hišo.




Kasija -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (4.2.2012 23:01:12)

chezana hvala za linke od mobilov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] sem že nekaj črno belih slikic sprintala in jih je res gledala. zaenkrat še v mojih rokah, ampak jih bomo v naslednji fazi s kljukicami namontirali kam. pa mobili z orkami je v delu, pa še tistega z geometrijskimi liki se bom najbrž lotila. res super ideje.

s fantoma smo danes delali ceste. mojega starejšega predvsem avti zanimajo. smo nalepili tak ogromen papri meter krat tri metre na tla in narisali ceste, bencinsko, parkinge, pralnico avtov in pristajališče za helikopterje. risat ne znam, ampak njiju ni motilo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. potem sem vrisala še prehode za pešce, čeprav je starejši trdil, da tega ne potrebujemo - sem taka večno vzgojna tečka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. če ima še kdo avto-fanatike doma, priporočam.

za 8.februar upam, da bi šli v muzej. sicer bomo sami brez moža, tako da mogoče ne bo izvedljivo. ko je bil prvi še dojenček, smo šli v narodno galerijo in so imeli vse sorte pripravljeno - barvanje, risanje, precej zadev za otroke. bili smo tudi v prirodoslovnem in jima je bilo všeč. predvsem nagačene živali. ne vem no, meni so lepše nenagačene v živalskem vrtu. ampak najbrž jih tu vidiš res od blizu. v etnografskem smo bili na neki delavnici, ampak takrat ni bilo kaj veliko za pogledat - aktualna razstava ni bila zanimiva za njiju. drugače so mi pa všeč razstave fotografij na prostem, ki so v tivoliju in na nabrežju ljubljanice od trnovega k centru. tam vedno postavata in tekata od ene fotke k drugi.

ronja glede interesov otrok je pa to res, da je dobro tudi po njiju izbirat. se malo po prstih, ker se jaz tega še ne držim. starejši ima izredno rad ples. mlajši pa ima rad glasbo v smislu petja. od kje jima ta interes nimam pojma. jaz sem ljubitelj knjig in seveda packalnega ustvarjanja in to sem jima uspela priljubit. mož pa v naše interese vnaša kidanje snega, popravljanje vseh sort zadev po hiši in tudi to tamala počneta z veseljem z njim.




lily32 -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (5.2.2012 10:45:33)

Par drobižkov za tiste, ki imate še male otroke. Naša ponca ima zelo rada prstne pesmice:

Ta pravi: pijmo,
ta pravi: jejmo,
ta pravi: kje bomo vzeli,
ta pravi: v mamini skrinjci:
ta mali vse popije, vse poje in na koncu še mamici pove.

Pri tem otroka prijemamo  za prstke, začnemo s palcem in končamo z mezincem.

In še ena:
S prsto krožimo po otrokovi dlani in govorimo: "Mamica kuhala polentico, polentico, zapalila kozičico, dala je: temu, temu, temu, temu, tega pa ni bilo in ga je povsod povsod iskala in tukaj ga je našla." Na koncu otroka požgečkamo.

Ena pustna:
Ta pravi, da bo klovn,
ta bo raje velik slon,
ta bil bi krokodil,
ta pa se bo samo umil,
ta ostal bi kar doma, ker noče biti maškara.

Pri tem otroka prijemamo  za prstke, začnemo s palcem in končamo z mezincem.







ronja -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (5.2.2012 12:53:53)

Zastave mi še nimamo, moram enkrat naredit ali pa kupit, verjetno bi to otrokom ful dogajalo...

figovčki: jaz po navadi malo zakompliciram vse skup in delamo kroglice iz suhih fig in drugega sadja/piškotov/... vsakič malo drugače. Smo pa delale že tudi fige v čokoladi. Odvisno od časa in volje.

galerije in muzeji: ja, mi imamo srečo, da smo na "walking distance" od strogega centra LJ[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Ne bi zamenjala te lokacije za nič manj kot 100 kvadratov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Mi je kar malo grozno, ker vem, da ko se bomo preselili, se bomo malo dlje od centra (money, money, money) in se tegale kar razvadiš... Meni je sploh važno, da se da prit s kolesom do centra - da ni treba za vsako reč z avtom... Zato bi rada ostala v LJ...
Ja, navadno je bilo 8.2. zastonj, upam, da bo letos tudi.

Sprintaj, pa prilepi na trši karton in nekam nasloni. Blizu, da bo videl. Praktično nič dela, tako da ni katastrofe, če mu ne bo všeč;)

Nimamo printerja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Niti laminatorja (mogoče si ga bom zaželela za rd...) Ne, saj mi ni problem narisat - (problem je samo čas). Samo mam še kup drugih stvari v planu, med drugim so nujni pustni kostumi, ena velika deka/preproga - medvedek za na tla za Svita gor položit, pa nekaj za v avto, boste videle, ko bo gotovo na blogu. Pa en kup pleničk mam v delu,... Pač mobile ni glih prvi na listi;).

Glede ogledal pa: Kaj pa če na vrata prilepiš? Ali pa na omarice? Mi smo začeli z unim 20x 20 cm nalepljenim na kuhinjsko omarico, potem pa sta se pačila kot dve mali opici

Uf, da bi samo nalepila gor na nekaj, kar se pogosto zapira/odpira? Pa ne pade dol? Se bojim, da bi se razbilo in bi se katera porezala... A to si kupila pri steklarju?

Kar se centralizacije tiče: res je v LJ. daleč največ vsega, čeprav kaka reč se pa najde v skoraj vsaki vasi - na Primorskem imate krasen akvarij, recimo. V Prekmurju imate orhideje, na Gorenjskem je Škofjeloški muzej, itd... Nekaj idej, kam lahko odpeljete otroke, najdete tudi tu:
http://vecna-optimistka.blogspot.com/2011/01/ideje-za-izlete.html
Če ne drugega, jih pa lahko vsaj v knjižnico odpeljete ali ap do kakega zanimivega spomenika ali kamna - ostanka in malo okoli tega napletete, pa jim bo dogajalo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Recimo ptuj je eno tako malo mestece, samo je pa staro in razložite o tem, kako je bila to Petovia še ko so bili ljudje taki pa taki (pokažete kako slikico rimljanov, starejši bojo itak poznali od Asterixa...) Ronji je bil vedno ful všeč tisti Emonček (kip emonca - to ej seveda tu, v lj;)...

če ima še kdo avto-fanatike doma, priporočam.

Ne še[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Mam pa že nekaj idej glede tega in pridejo na vrsto nekoč, če bo Svit tipični dečko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Fotografije na prostem gremo vedno pogledat. Sicer nobene niso presegle taprvih (tistih posnetkov sveta iz neba), ampak recimo te ob LJubljanici so zdaj ful lepe - pa prijazne tematike, tako da so za otroke (ker včasih je slika noro dobra, samo tako divje depresivna ali odurna - mislim tema sama - da skoraj ni za otroke... Saj vem, da kao morajo vedet, kaj se dogaja, samo mislim, da jim ni treba tega videt že pri 4ih letih... Naj še nekaj časa uživajo nedolžno otroštvo, kupi smeti in na njih bosi otroci z razrezanimi nogicami pa po moje še niso za te očke...)

kasija, hehe, otroci se vržejo po bogvekomu - ta zanimanja vedno preskakujejo generacije[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Moja mami obožuje lutke, skoz nas je to vlačila gledat, sama jih ne maram, moja sestra tudi ne, brat itak ničesar v zvezi s pravljicami ni maral... malidve pa strašno uživata na lutkah! Sem vesela, da ju očitno nisem zatučkala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], ampak po meni veselja do lutkovnega gledališča res nimata... Meni je bilo vedno všeč DELAT lutke, ne pa GLEDAT lutk, sploh če so bili zraven še vidni ljudje, ki so lutko premikali (to me je vedno strašno motilo) - malima je pa čisto vseeno. Tako da: oni so svoji in nekak bi bilo verjetno fer, da se jim prilagajamo, vsaj v aktivnostih, ki so njim namenjene;). Je pa jasno, da bom o svojih zanimanjih govorila z večjim žarom in več detajli, ker pač o tem več vem in me bolj zanima - v tem pa ne vidim nekega problema, saj je prav, da vesta, kdo je njuna mami in kaj ji je všeč, a ne?;)

lily, če ji dogajajo tele izštevanke in prstne igre - v knjigah Enci benci na kamenci (imaš 3 dele) jih je en kup. To je še ena stvar, ki sem jo iskreno sovražila, ko sem bila mala, lubi tudi, še zdaj nama so nama večinoma brezveze, ampak malidve pa neznansko uživata! Tako da sva obsojena na to, da bova znala vse knijge s takimi traparijami na pamet[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] - najprej nam jih je mami brala, pa sestra je bila nora nanje, zdaj pa tamalidve... Ahja, mava upanje, da bojo vnuki po nama[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].




manna -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (5.2.2012 16:32:32)

ronja, a tamalega kar na tla daš? se ne bojiš da ga punčki pohodita, ponesreči mislim? Naš ima že skoraj 6 mesecev, pa sem še zmer vsa na trnih ko ga imam na tleh. Saj ne da bi zanalašč, to ne, ampak ona tolk teka gor in dol po stanovanju, pa nosi stvari naokoli, pa skače, pleza, meče žogo,..da sam čakam kdaj bo enkrat nanj kaj padlo..še dobro da je cel korenjak, da ima skor tok kil že kot ona [sm=jezicek.gif]
Glede interesov pa je naša miss precej taka da jo v bistvu zanima vse, samo da mama ali očka zraven to delata. Če se sama igra, se pa skoraj zmeraj igra kakšno varianto "družinice", torej si izbere neke figurice, punčke, kockice, (lahko tudi tulce od toaletnega papirja ali pobarvane kuhalnice) in pol se igra da so mama in očka in otroci...celo kadar jemo makarone si bo ona izbrala enih par in se bo med jedjo igrala da je en makaron mama, eden očka...itd. Res je hecna. Tko da trenutno delamo iz vsega družine. No, druga stvar ki jo že dolgo zanima, je pa seveda neskončno pogovarjanje in pripovedovanje zgodbic in opisovanje dogodkov (v stilu mama povej mi kako je bilo, ko si bila majhna), skratka, samo da se govori. Je prava mala raglja.




chezAnA -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (6.2.2012 12:36:41)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Uf, da bi samo nalepila gor na nekaj, kar se pogosto zapira/odpira? Pa ne pade dol? Se bojim, da bi se razbilo in bi se katera porezala... A to si kupila pri steklarju?


imam navadno stekleno ogledalo, prodajajo ga recimo v Bauhausu (pa še kje), se pa verjetno dobi tudi tiste, taplastične. Sem ga pa res pritrdila tako, da sem 100%, da ne bo padel dol. Najprej s tistimi čigumi lepili, potem pa sem še okoli in okoli po robovih nalepila tisti srebrni trak, ki ima tkanino noter. Veš katerega mislim? Če vidim, da je treba trak zamenjati, ga pa zamenjam. Tako da dol 100% ne bo padel. Edini problem, ki ga vidim, je, da mora biti na takem mestu, da ga ne butnem s čim res trdim in ga ne razbijem. Ampak to pa je enaka verjetnost tudi, če visi na steni, ane. Slišala sem tudi, da obstajajo takšne samolepilne folije (v Lidlu jih  prodajajo občasno, sem videla v reklami), samo se mi zdi, da slika ni dovolj jasna. Nisem pa jih šla gledat, priznam. Če je slika ok, bi bila to popolnoma varna rešitev problema.

Laminator pa se ti res splača zaželeti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Meni pride zelo prav. Razmišljam, da bi si za naslednjo tako stvar zaželela giljotino za papir.

Današnje ideje za preživljanje časa doma:
Skakanje po veliki napihljivi žogi. Če jo seveda imate. postavimo jo v kot dveh sten, nato se postavim zraven, tako da z nogami preprečim, da se žoga prestavi, nato pa sinko spleza gor, mi da roke in potem skače do onemoglosti. Po nogah, riti, kolenih, čakam, kdaj bo še po glavi.
Konjiček. Mama se postavi na vse štiri, natovori otroke na hrbet in se zabava začne. Naša kobila (jaz) pogosto potrebuje krtačenje, hrbta, počitek, hrano in pijačo. In fanta to z veseljem počneta:)
Opazovanje delavcev skozi okno. Ok, tega ne morete kopirati. Pa danes se to v resnici ne dogaja. Samo považiti sem se hotela. Sosedje so začeli graditi hišo in je tako fino. Fanta se prilepita na okno in gledata bagerje, valjerje, tovornjake. Blaženi mir[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Glede otrok na tleh. Naša tamalčica je kar dosti na tleh. Fanta sta tudi precej divja. Ampak res tako lepo pazita nanjo. Ok, se zgodi kakšna nesreča in se konča z jokom, ampak resnih poškodb še ni bilo. Saj če kakšna žoga na njo pade, je ne more resno poškodovati, trdih reči pa se tako ne sme metati, drugače jih mami vzame. Sem tudi že videla, da celo če kdo pade, nekako zbalansira, da ne pade na njo. Starost: 5 in 3 leta. Itak pa jih na začetku ne smeš pustiti samih. Pa ne zaradi kakšnega slabega namena, ampak zaradi prevelikega izkazovanja ljubezni. Vsaj pri nas je bilo tako. Sta jo hotela toliko lupčat in božat, pa cartat in okrog nosit, da ji ni bilo več všeč. Smo se strenirali. Zdaj razumeta, če jima povem, da ji ne paše in da jo bosta pocartala kasneje.

manna. kako prisrčna deklica. Vidiš, meni je to (še) tuje. Pri nas imamo pa kar naprej požare in potrese in potem gasilci šibajo sem in tja (In vsakič se je treba zadreti: Vsi prisotni in prisebni, načelnik! Prav, gremo možje! Pa načelnik Albert in gasilec Samo. Jaz sem gasilka Polona[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley14.gif[/image]). Pa iz une risanke o kuhanju sta zdaj začela izpeljevati igrice. Tavelik je kuhar Matevž, tamali je Bor, jaz pa Ajda. In potem si Matevž izmišlja recepte. Tudi, če ju ne gledam. Včeraj sta tako možu pripravila "poslastico." Sta iz hladilnika vzela malo rdečega vina, malo kisle smetane, malo mleka, malo jogurta, zadevo sta še posladkala in premešala. Kozarec daš na koncu v hladilnik, zato, da je bolj dobro. To je skrivnost recepta. Hehe. Je moral možisek potem malo popiti, ostalo pa si je prišparal za potem, ko bosta onadva spala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image])

Lily32, sposodi si Biba buba baja. Mislim, da ti bo všeč, če pri vas palijo prstne igre.
Kasija, pri nas je bilo nekaj časa zelo zanimivo, če smo na tla prilepili pleskarski salotejp, pa je bila potem to cesta. Nadgradnja so bile pa potem še razne škatlice, ki so predstavljale trgovine, hiše in (večinoma) garaže. Pa smo se fijakali od točke A do točke B[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] To je potem lahko tudi črta za hojo po njej (ker vem, da ti je Montessori všeč;)




Paštetka -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (6.2.2012 12:42:17)

evo, tele pesmice sem jaz zbrala za moja sončka. Noter so tudi prstne igre... in pa seveda zraven sem dala slikice, da je otrokoma bolj zanimivo vse skupaj.
mogoče pride kateri v pomoč [sm=smiley1.gif]

http://www.ringaraja.net/forum/Podarjam_vam_pesmarico_%2B_2_nova_dela/m_2451912/tm.htm




josephine27 -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (6.2.2012 12:59:30)

Opazovanje delavcev skozi okno. Ok, tega ne morete kopirati. Pa danes se to v resnici ne dogaja. Samo považiti sem se hotela. Sosedje so začeli graditi hišo in je tako fino. Fanta se prilepita na okno in gledata bagerje, valjerje, tovornjake. Blaženi miruser posted image


zgleda da so fantje vsi taki[sm=smiley36.gif]. moj enkrat sploh ni hotel od babice domov, ker je pred njihovo hišo kopal kopač. je rekla, da je vse 4 ure kar je bil pri njih v varstvu samo sedel na terasi in gledal kako kopač koplje. od takrat se skoraj vsak dan doma igra gradbišče.

odkar sem našla to stran zavidam vsem mamam ki znajo šivat[sm=smiley19.gif]
http://go.tipjunkie.com/hm/2098/lotsofpinkhere.blogspot.com/2011/02/boutique-style-bib-tutorial.html

sicer pa sem danes dopoldne delala mobil za ta malega pa je ta velik pridno pomagal zdraven. sem naredila eno tako črno- belo varjanto in mu je zelo všeč.




josephine27 -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (6.2.2012 13:16:49)


Paštetka hvala[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




ronja -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (6.2.2012 13:32:32)

ronja, a tamalega kar na tla daš? se ne bojiš da ga punčki pohodita, ponesreči mislim?

Na tla ga dam na dekico (eno, ki jo imamo samo zanj, da ni svinjska od tamalih), da je lahko malo na trebuščku in da lahko gleda, kaj se dogaja okoli - sva pa takrat midva zraven, čeprav se mi zdi, da ne bi bilo nič hudega, tudi če ne bi bila. Sta namreč res nežni do njega, tako da zanalašč mu ziher ne bi nič naredili, po nesreči pa po moje tudi ne, ker sta res kar spretni. Sicer pač starši vedno trznemo in zato si tudi ne upam ga pustit na tleh samega z njima na tleh (še), ampak mislim, da je to bolj moj iracionalni kot realni strah;). Sem ga pa že pustila v ležalniku na tleh z njima, pa šla na wc in še ful fajn se mi je zdelo, ko sem se spomnila, kako sem morala ves čas ležalnik s sabo vlačit v kopalnico, ko je bila Lejla dojenček (Ronja je imela takrat slabo leto in pol...).
Je pa res, da sta moji punci stari  zdaj "že" 3 in pa 4,5 let... Pa spretni sta[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Pa da se zmenit z njima. Pa nimamo placa, da bi lahko kaj prav daleč tekli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Zato pa skačeta iz ograje postelje na tla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Glede interesov pa je naša miss precej taka da jo v bistvu zanima vse, samo da mama ali očka zraven to delata.

Ja, v to smer gre vedno - kar mi delamo, njih zanima - ni pa vedno obratno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] - to sem mislila rečt, da je fajn, da delajo tudi kaj, kar nam mogoče ni najbolj, če pač njim je...

Edini problem, ki ga vidim, je, da mora biti na takem mestu, da ga ne butnem s čim res trdim in ga ne razbijem.

čežana, jaz se malo bojim, da ne bi to "nekaj trdega" bila kaka njuna glavica... Mamo malo placa, pa se non stop umikamo en drugemu...
Hehe, giljotino pa imam:). In se jo splača zaželet[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

opazovanje: ne vprašite! Punce so iste! Zadnjič smo morale na divjem mrazu 15 minut gledat smetarja, kako je pral smetnjake (nisem ziher, če se mu je to dobro zdelo - se mi mal zdi, da ne...)! Saj ne rečem, saj je res zanimivo, ko majo uno malo škropilnico s sabo, pa tisto za pucat okna,... ampak vseeno, ni treba tega gledat 15 min!

Sosedje so začeli graditi hišo. Blaženi mir

Ta dva stavka lahko logično povežemo samo mame[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Itak pa jih na začetku ne smeš pustiti samih. Pa ne zaradi kakšnega slabega namena, ampak zaradi prevelikega izkazovanja ljubezni. Vsaj pri nas je bilo tako. Sta jo hotela toliko lupčat in božat, pa cartat in okrog nosit

jup, problem je ljubezen, ne ljubosumje, hehe. Nosit sicer vesta, da ga ne smeta in niti ne probavata, jima je zdaj hvalabogu dovolj to, da jima ga "dava" v roke za cartat (ga seveda tudi midva drživa zraven).

za vse, ki živite v hišah (oz. za vse z veliko  prostora) in malimi fantki ali na avtučke norimi punčkami - no, saj so še druge ideje, kar vse poglejete;):
http://www.marthastewart.com/268566/play-tables-for-kids




lily32 -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (6.2.2012 14:02:39)

ronja, čežana, paštetka, hvala za pesmice oz. informacije o knjigah.

ronja, kaj pa da kupiš nalepko ogledalo in jo prilepiš na vrata omare?


IZVIRNO SPOROČILO: chezAnA

Skakanje po veliki napihljivi žogi. Če jo seveda imate. postavimo jo v kot dveh sten, nato se postavim zraven, tako da z nogami preprečim, da se žoga prestavi, nato pa sinko spleza gor, mi da roke in potem skače do onemoglosti. Po nogah, riti, kolenih, čakam, kdaj bo še po glavi.



[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image] To izvajamo tudi mi, čeprav ima dekle še raje najino posteljo in ji pravi kar trampolin. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Naša dojenčica pa obožuje balon na elastiki, ga stresa in se smeje, da jo je kar veselje gledat.

opazovanje: mi smo imeli največ miru, ko so gradili vodovod v vasi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]





Kasija -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (6.2.2012 14:06:39)

laminator sem dobila od moža pred kratkim.do sedaj sem izpeljala en projekt in mi je zelo všeč strojček.

ogledalo folija pa ni jasne slike, vsaj ne na tem, ki sem ga kupila v bauhausu. bolj nek medel odsev.

opazovanje delavcev je tudi pri nas in. sicer nimamo te sreče, da bi kaj takega lahko gledali skozi okno, ampak se kje na poti ustavljamo. bagri so pa sploh zakon [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. zadnjič sva pa videla vozilo, ki pride iskat pokvarjen avto. in je nalagal avto gor. sva morala tam čepet na prazni cesti in gledat, dokler ni odpeljal. mi je bilo malo nerodno, ampak najbrž so vozniki takih vozil navajeni pozornosti malih fantkov.

chezana hvala za ideje o nadgradnji iger z avti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

uspavanje sem bila nekaj pametna, da nimam trikov. očitno je moj srednji otrok bral rr in se mi maščuje. kar ne zaspi in ne zaspi. je gor v svoji sobi in se igra in pogovarja zadnje čase. je bil tudi tri ure že tam in nič [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] sem kar mislila, pa saj bo zaspal do sedaj je vedno? sem ga poskusila dat spat pol ure prej, pa pol ure kasneje, pa uro kasneje, pa nekaj toplega pojeva prej, pa sva bila zunaj (ne danes), se je utrudil...nič. ampak ko gre gor v sobo je zaspan, pa popoldan je tečen, jokav in se spotika. no, sem hotela pojamrat...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]




chezAnA -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (7.2.2012 10:09:21)

ronja, kaj pa to?
http://www.ringaraja.net/forum/Ogledalo_za_otroke/m_4706214/tm.htm
http://www.svetotrok.si/default.asp?pid=modul_it&mid=sl&wID=3041&detailID=8598
Plastična ogledala imajo baje v Rutarju v Lj? Pokliči tja in vprašaj, če je res. Je informacija z enega foruma.
Je pa lažje najti plastična ogledala za živali kot za otroke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image]
http://www.lovecnacene.si/stojala-ogledalo-s-stojalom-plasticno-13cm/m/364216/

Super, tale svet otrok je pa fajn najdba. Za naslenjič, ko bo kdo spraševal, kaj bi imeli moji otroci za darilo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley14.gif[/image]  Sem vesela, da sem šla gledat za plastična ogledala. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Paštetka, tole pesmarico pa mi že imamo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Jo je lani  našla botrca od tasrednjega in jima jo je sprintala in zlaminirala. Fanta jo imata zelo zelo rada. Tako da se ti zahvaljujem za vse prijetne trenutke na našem pravljičnem kavču, ki smo jo z njo že preživeli. Vidiš, nisem vedela, da "poznam" avtorico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

josephine27, jaz sem se odločila, da se bom naučila šivati, ko sem našla navodila za izdelavo otroških reči na internetu, ja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Saj še nisem mojster. Sploh ne, s strojem se ne razumeva najbolje. In ko me razjezi, neham delati s strojem in nadaljujem po staromodo: na roke. Ampak to pa traaaaaajjaaaa. Sem že namignila, da bi bila vesela kakšnega tečaja šivanja, pa Miklavž ni razumel. Bom morala biti bolj očitna:) PA mogoče bi morala imeti kakšen boljši stroj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Kaj pa vem. Ampak nekoč bom to znala. Res.

Ja, smetarji. Ko jih naša dva zagledata, sta prilepljena na tla. Sta se z njimi spoprijateljila takoj, ko sta začela govoriti. Poleti jim pripravita hladen sok.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Pa s poštarji se fajn razumeta (še tega tanovega sta nekako odtajala, čeprav je še vedno precej bukov).

Ideja za visoko noseče/zmatrane/tiste, ki so pred kratkim rodile: Lovljenje zajčka. Če sije sonce, ima mamica lahko v rokah knjigico in z njo dela zajčke na steni, ki jih mora otrok loviti, če pa ne, vzameš ogledalo in z njim loviš svetlobo svetilke.
Delanje senc. http://catherinewillis.tumblr.com/post/1229861078/hand-shadow-puppetry

Danes je tastarejši mladi mož odšez s atijem v službo. Tamlajši se je do zdaj igral s plastelinom, dojenčica pa spi. JE spala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Se je pravkar zbudila, ker je fantič prišel v sobo sestrici zapeti uspavanko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Grem.




Paštetka -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (7.2.2012 10:13:16)

MElenkost.
V nastajajnju je pa čisto prava knjigica za otroke in mamice.
V bistvu je knjigica že spisana, zdaj rabim še le ilustratorja in dobro založbo.
Če pozna katera koga, da čim prej spravim v oprijemljivo obliko... se priporočam [sm=jezicek.gif]





Izabelina -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (7.2.2012 10:36:25)

js poznam ilustratorke... [sm=smiley36.gif]




josephine27 -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (7.2.2012 13:32:53)

Ideja za visoko noseče/zmatrane/tiste, ki so pred kratkim rodile: Lovljenje zajčka. Če sije sonce, ima mamica lahko v rokah knjigico in z njo dela zajčke na steni, ki jih mora otrok loviti, če pa ne, vzameš ogledalo in z njim loviš svetlobo svetilke.
Delanje senc. http://catherinewillis.tumblr.com/post/1229861078/hand-shadow-puppetry


joj to se je mama z nami igrala, ko sem bila majhna. na čisto preproste stvari včasih kar pozabimo.

chezAnA hvala za vzpodbudo. mogoče bom pa res poskusila kaj zašit. zgubit itak nimam kaj veliko razen malo časa. kdo ve mogoče pa odkrijem še kakšen talent[sm=smiley36.gif]. šivala drugače nisem že od osnovne šole.

ronja sem videla tvojo rdečo dekico na blogu[sm=bravo.gif]




Kasija -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (7.2.2012 15:23:20)

chezana meni so tudi všečne stvari na strani svet otrok. večinoma kar drage, ampak kar nekaj jih je mogoče doma spravit skupaj. za idejej dobit je pa super. recimo zadnjič (pred snegom) sva šla s tamalim ven in šla mimo peskovnika. je zvznil noter seveda. pa sem ga prepričala, da je s palico risal oblike in "črke" v pesek. idejo sem pa dobila od pladnja s peskom, ki ga tudi tu prodajajo in pišeš s prstom črke v pesek.

ronja hvala za link za mizico za igro. pa a propos "ko boste imeli hišo in prostor" - naše trenutno stanje je, da imamo zunaj v atriju hišico in peskovnik, pa vsak svoj mali vrt za korenček, solato in redkvice (to sta izbrala). mislim, da bom letos dodala še zunanjo kuhinjo - packalnico z zemljo in vodo. ta sicer spontano obstaja sama od sebe, ampak jo bomo malo posodobili - beri omejili na nek prostor.  notri imata pisalno mizo v dnevni, v igralnici pa bazen z žogicami in lutkovno gledališče. poleg vseh igral in ograč počasi hiša postaja podobna igrišču [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. se mi zdi, da se stalno spreminja aktualnost nekih igrač in venomer nekaj prestavljam, pa še sem v zaostanku.

glede na vreme bomo veliko ustvarjali te dni?  




Paštetka -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (7.2.2012 15:39:51)


IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

js poznam ilustratorke... [sm=smiley36.gif]


Zakaj se pa smeješ [sm=zmeden.gif] [sm=smiley36.gif]




Izabelina -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (7.2.2012 16:42:25)


IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka


IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

js poznam ilustratorke... [sm=smiley36.gif]


Zakaj se pa smeješ [sm=zmeden.gif] [sm=smiley36.gif]


ja ker jih res poznam, take taprave, ki računajo za svoje delo... pa mi je smešn [sm=smiley36.gif]

drugač pa zakon, sm pogledala tvojo pesmarico in si se res potrudila, že čaka na printanje (je pri nas to mal dalši postopek tko, da more še mal počakat)...

torej jutri praznik pa to: na liste sm napisala verze iz različnih otroških pesmi, ki jih bereva.... Eva bo pobarvala potem bova pa izrezali zlaminirali in obesli na najin razstavni prostor...

potem bo pa že valentinovo bo pa podobn: srčki, k jih bo Eva polepila z barvastimi selotejpi in potem bova po stenah to nalimale (mogoče bo ljubezen v zraku pripomogla k novemu članu, ki ga neuspešno delamo že neki časa) [sm=smiley36.gif] pa prstne barve bodo v igri...

me je pa navdušla ideja z brivsko peno, zdej samo še iščem eno tako prozorno plastično škatlo k smo jo mel za kampiranje poleti, da notr naštimam lučke in bo light box... komi čakam!!




Paštetka -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (7.2.2012 17:31:20)

Super. Potem mi pa daj še kontakt in kakšno spletno stran, da vidim stil ilustracij.
Saj isem pričakovala, da bi mi kdo zastonj naredil [sm=zmeden.gif]

Kdaj edino še kolebam ali bi sama delal vse in vse financirala in potem seveda vse kasirala ali bi dala založbi čez. [sm=zmeden2.gif]




chezAnA -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (7.2.2012 21:40:57)

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka
Če pozna katera koga, da čim prej spravim v oprijemljivo obliko... se priporočam [sm=jezicek.gif]


Ne poznam nikogar zares, imam pa prijateljico, ki ima sestro, sestrina prijateljica pa je Urška Skoberne, ki ima take simpl in luštne ilustracije. Google ti jih nekaj ven vrže. Lahko povprašam poceni, če želiš.

Imam pa še eno idejo: naredi "razpis" na ringaraji. Povej, da iščeš ilustratorko, zainteresirane pa naj ilustracijo poljubne/določene pesmice objavijo na tisti temi. Potem pa se odločiš, katera "zmaga na natečaju." Ali pa vprašaš RR svetovalce, katera je najboljša[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Ok, malo se hecam. Ampak do zadnje povedi sem mislila resno.

Lahko pa samo povprašaš širšo čvekajoče RR populacijo, če poznajo koga.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.2.2012 0:02:46)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




josephine27 -> RE: za tiste, ki imate otroke doma (8.2.2012 8:08:19)

Če katera še ne ve kam se dat danes
http://www.postojnska-jama.si/slo/dogodki/386




Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>