PIKICA07 -> RE: Decemberčki 007 (23.2.2008 11:24:00)
|
Živjo, no pa se bom še jaz malo javila. Naša punčka je stara 2 meseca in 1 teden pa je že trikrat prespala noč (7,5 ur) kar se nama zdi super, drugače pa spi prvo rundo nekje 4-5 ur, potem se pa pogosteje zbuja, tudi na 1 uro. v povprečju pa je 2 x na noč (med 21.30 in 7.00). Imam pa nekaj vprašanj. Mala je prehlajena, kašlja in ima zamašen nosek, vročine pa ima 37,2 ampak to pri dojenčkih še ni vročina. Al kako? Ima katera tudi problem s prehaldom? Saj če ne bo boljše bomo šli jutri k zdravniku. Krčov niti nima, jo pa včasih napenja, ad3 kapljic ji ne dajeva, ker smo v nemčiji in tukaj dajejo ene tabletke z vitaminom d in fluorom in te ne povzročajo krčev. Tabletko ji rastopim v malo vode in ji dam po žlički (pa kar rada poje, pomoje so dobrega okusa). Me pa zanima kako ve dajete kapljice, zmešane z vodo? In če z vodo, kaj vodo prej prekuhate? Ker jaz za tisti en mililiter prekuhavam vodo 10 minut, pa ne vem če je to sploh potrebno. Tiste mamice ki dojite, ali jeste sveže sadnje in zelenjavo in pijete mleko? Ker jaz sploh več ne vem al lahko to jem al ne, ker eni pravijo tako drugi pa tako. zaenkrat jem samo jabolka in včeraj sem pila sveže stisnjen sok iz pomaranče. Kje naj pa dobim vitamine??? Meni je še celo pediatrinja v sloveniji rekla, naj ne jem sadja in zelenjava, vsaj prve mesece ne, patronažna pa je rekla naj ne pijem mleka. Čist sem že zmedena zarad vsega tega. Z dojenjem imam pa probleme, mleka je očitno preveč, ker kar šprica ven. Zdaj pa ne vem, ko se mala naje, naj si ostalo spumpam ven ali ne? ker po moji logiki če bom pumpala se bo nardilo še več mleka, če pa ne, bo pa mleko ostajalo. V 2 mesecih sem že 4 x imela vnetje (vročina in huuuude bolečine) tako, da se res sprašujem če sploh znam dojit. Res mi je muka dojit in se ful bojim ponovnih vnetij, ker pol sem čist cunjasta in boga, pa res boli ko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. Pa še naša miška je včasih tako ihtava ko je in se kar tepe z mano, tako da jo komaj nahranim tok je divja. Včasih pa lepo v miru papca. Ima (upam da ne) katera podobne izkušnje? Aja še nekaj, kako vem kdaj je dojka prazna, meni vedno še kaj ven priteče. Na spreh gremo pa tudi mi vsak dan če je le lepo vreme in sicer za 1,5 - 2 urci. Na srečo imamo večinoma kar lepo sončno vreme tako da smo kar dosti zunaj. No tok zaenkrat, lepo se imejte in pazite na svoje cukrčke. pozdrav iz nemčije
|
|
|
|