Elektronska varuška (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenčekSporočilo


Tisana -> Elektronska varuška (21.8.2008 21:56:09)

Ali imate elektronsko varuško? Je uporabna? Kakšno? Samo zvokovno ali tudi slikovno? Zakaj slika in zakaj ne?Kateri model priporočate?Hvala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Vrtnica79 -> RE: Elektronska varuška (21.8.2008 22:31:07)

IZVIRNO SPOROČILO: Tisana

Ali imate elektronsko varuško? Da. Je uporabna?  Da.  Kakšno? Tomy Samo zvokovno ali tudi slikovno? Zakaj slika in zakaj ne?  Samo zvokovno, ker če se zbudi grem tako k njej. Kateri model priporočate? Mi smo zadovoljni z Tomy, drugih ne poznam.Hvala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  Prosim.
Naja30 -> RE: Elektronska varuška (21.8.2008 22:32:16)

IZVIRNO SPOROČILO: Vrtnica79

IZVIRNO SPOROČILO: Tisana

Ali imate elektronsko varuško? Da. Je uporabna?  Da.  Kakšno? Tomy Samo zvokovno ali tudi slikovno? Zakaj slika in zakaj ne?  Samo zvokovno, ker če se zbudi grem tako k njej. Kateri model priporočate? Mi smo zadovoljni z Tomy, drugih ne poznam.Hvala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]   Prosim.Isto.
copatek -> RE: Elektronska varuška (21.8.2008 22:41:42)

Po mojem mnenju je zelo uporabna. Ko otrok zaspi lahko nemoteno počneš ostale stvari (pospravljaš, poslušaš glasbo,...) v drugem prostoru in vseeno slišiš kaj se z otrokom dogaja, prav tako prav pride ponoči, če otrok spi v svoji sobi - takoj slišiš, če joka. Midva imava Philipsovo, sicer je malo dražja, ampak je res super, nobenih motenj, lovi do 300 m. Imava pa takšno brez slike, čeprav bi bilo zanimivo, ker takoj vidiš kaj otrok počne v posteljici (npr. podnevi kako se igra, ko se zbudi), sicer se mi pa zdi da ne potrebuješ slike, itak greš ponavadi hitro do otroka, sploh če joka.
Klaudia -> RE: Elektronska varuška (21.8.2008 23:05:08)

Imamo Philips dect 497. Samo zvokovno. Zraven ima še nočno lučko in lovi na 300m brez kakršnih koli motenj in hreščanj. Je pa res malce dražji od ostalih varušk.

Slika se mi ne zdi pomembna, ker grem takoj ob joku k otroku.
malecka -> RE: Elektronska varuška (22.8.2008 8:11:06)

meni je včeraj po treh letih krepala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
barika -> RE: Elektronska varuška (22.8.2008 8:40:00)

Angel care, ne zamenjam za nič drugega
Ana001 -> RE: Elektronska varuška (22.8.2008 8:46:51)

IZVIRNO SPOROČILO: barika

Angel care, ne zamenjam za nič drugega


jaz tudi! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
scubadiver -> RE: Elektronska varuška (22.8.2008 8:51:28)

IZVIRNO SPOROČILO: Ana001

IZVIRNO SPOROČILO: barika

Angel care, ne zamenjam za nič drugega


jaz tudi! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]


Tudi jaz je ne zamenjam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Pa še senzor dihanja ima, da so prvi meseci bolj mirni.. Nam se super obnese.
mucek1 -> RE: Elektronska varuška (22.8.2008 9:25:50)

pilips zakon imela sem tomija pa je v 6 mesecih odpovedal pol pa brevi pa še kaj ampak pilips je zakon res. Mi imamo tole
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=185758 je dražja ampak ni kaj nima no res.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
*tajda* -> RE: Elektronska varuška (22.8.2008 9:53:12)

IZVIRNO SPOROČILO: scubadiver

IZVIRNO SPOROČILO: Ana001

IZVIRNO SPOROČILO: barika

Angel care, ne zamenjam za nič drugega


jaz tudi! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]


Tudi jaz je ne zamenjam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] . Pa še senzor dihanja ima, da so prvi meseci bolj mirni.. Nam se super obnese.Enako[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
ursulina -> RE: Elektronska varuška (22.8.2008 10:53:57)

mi imamo zaspančka od knowhow-a in je super. nobenih motenj, super občutljiv, dolg domet. vedno ga imava kor gre spat, midva pa sva še pokonci, da tečeva dat dudo, pri spanju čez dan... super se obnese.

mislim, da videa ne rabiš, saj otroka ne gledaš kako se joka ampak greš do njega...

angelcare pa - itak je ful debate o njem - če z otročkom ni nobenih težav in nisi paničar po naravi, mislim da ni najbolj nujna stvar za kupit. jaz sem za ta denar raje za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] kupila kaj drugega, če bi imela pa € odveč, bi se morda odločila...
Anonimen -> RE: Elektronska varuška (22.8.2008 11:08:47)

Midva sva si popolnoma enotna glede elektronske varuške ... in sicer 100% jo bova kupila. Zdaj samo še cincava katero. Moj je čisto navdušen nad angelcare (tisto s senzorjem dihanja) ... no saj jaz tudi ... sploh ko sem tu na forumu prebrala ko je ena pisala, da se ima samo tej napravici zahvalit, da je njena pupa še živa, pa sploh ni bila neki nedonošena ali kaj podobnega.
Samo zdaj ne vem, ko ene pravite, da je to brez veze ... sam jaz pa ne vem če bi si odpustila, da bi zdaj hotla prišparat nekaj evrov, pol bi mi pa bebika (boknedaj) v posteljici nehala dihat ... kaj menite?
andrejkam -> RE: Elektronska varuška (22.8.2008 12:07:37)

Pri noni uporabljamo kar slušalko od stacionarnega telefona Philips (se mi zdi), ki ima funkcijo babyfona. Je v redu, se da naštelat občutljivost. Če imaš tak telefon, je kar en strošek manj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
scubadiver -> RE: Elektronska varuška (23.8.2008 9:59:30)

Otika kot sem napisala že zgoraj jaz sem z Angelcarom blazno zadovoljna. Stane toliko kot philipsov baby phone, pa ima zdraven še senzor dihanja in lahko res bolj mirno spi. Nam se na srečo ni nikoli oglasil, ampak nikoli ne veš. Naš je v upoarbi 9 mesecev vsako noč, brez motenj, super dela.. Skratka vse pohvale [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Če te še kaj dodatno zanima pa kr vprašaj. 
CatJa -> RE: Elektronska varuška (23.8.2008 10:08:13)

Tudi mi imamo Angelcare, ker ga moramo imet. Vidim pa, da ni nič dražji od te Philips Aventove, tako da če že, bi se raje odločila za AC.
Imamo pa tudi video, digitalno varuško. Bolj za nadzor večjega, kaj nagaja malemu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Tisana -> RE: Elektronska varuška (23.8.2008 11:16:10)

Kakšen domet pa ima Angel care?
CatJa -> RE: Elektronska varuška (23.8.2008 11:29:12)

Mi imamo model AC401 in piše takole: na odprtem 250m, med zidovi 100m.
Naj te ne zavede, da če piše ne vem kolk metrov, da to je pa potem to. Smo imeli priliko sprobat niti ne tako poceni video varuško, pa če si šel v garažo, ta ni več delala, samo štuk nižje. Se pravi višinske razlike 3 do 6 metrov, normalna plata med nadstropji.
*tajda* -> RE: Elektronska varuška (23.8.2008 11:30:57)

Mislim da 300 metrov,če sem se zmotila naj me pa katera popravi.
Nataan -> RE: Elektronska varuška (23.8.2008 11:59:21)

Angel Care - midva spiva mirno, ker veva, da če bi slučajno nehal dihat, ... to je bil res pameten nakup. sva ga pa dobila ceneje v Italiji, v Gradiščici.

lp
BAMBINA_ -> RE: Elektronska varuška (23.8.2008 12:08:26)

IZVIRNO SPOROČILO: ursulina

angelcare pa - itak je ful debate o njem - če z otročkom ni nobenih težav in nisi paničar po naravi, mislim da ni najbolj nujna stvar za kupit. jaz sem za ta denar raje za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  kupila kaj drugega, če bi imela pa € odveč, bi se morda odločila...

LINK

Citirano iz prilepljenega članka:

Smrt otroka je žal prvi simptom sindroma nenadne smrti dojenčka (SNSD ali v tujini SIDS)!

Draga ursulina, smrt v zibki (sindrom nenadne smrti dojenčka) nima NOBENIH predhodnih znakov, takšni otročki se prej vedejo popolnom neprizadeto! Kot vidiš iz članka, je PRVI IN EDINI znak sama smrt (ko je torej že prepozno). Če pravočasno opaziš, da je otroček nehal dihati, je preživetje skoraj 100 %. Ker pa seveda ne sediš ob dojenčku ves čas njegovega spanja in non-stop (vsako sekundo!!!!) ne preverjaš njegovega dihanja, potem.... V današnjem času informiranosti o tem sindromu in razmeroma poceni napravi, ki ves čas spanja dojenčka nadzira njegovo dihanje, se mi zdi neodgovorno od mamic tistih nekaj € nameniti tistemu kar nam je mamicam v končni fazi najbolj drago - življenju otroka oz. z drugimi besedami, napravici, ki nas pravočasno opozarja na otrokovo stisko. AC je vsekakor najboljša naložba, ki si jo lahko starši omislijo!
Večina itaq že pozna našo zgodbo, za tiste, ki je ne, pa naj povem, da pišem iz lastnih izkušenj ---> LINK
Ravno zaradi tega ves čas skušam tudi ostale mamice opozoriti na to in v upanju, da se bo to katere prijelo in da bo mogoče zaradi tega celo rešeno kakšno dragoceno življenje, sem včasih tudi cinična. Cinična bom tudi tokrat (pa brez zamere), ampak ursulina resnično upam, da ti kdaj ne bo žal, da si namesto za AC tisti drobiž porabila za npr. kakšno fensi šmensi posteljnino.

Anonimen -> RE: Elektronska varuška (23.8.2008 12:13:53)

Ravno zaradi tega ves čas skušam tudi ostale mamice opozoriti na to in v upanju, da se bo to katere prijelo in da bo mogoče zaradi tega celo rešeno kakšno dragoceno življenje, sem včasih tudi cinična. Cinična bom tudi tokrat (pa brez zamere), ampak ursulina resnično upam, da ti kdaj ne bo žal, da si namesto za AC tisti drobiž porabila za npr. kakšno fensi šmensi posteljnino.


Se strinjam.
Jaz ga nisem kupila, ker sploh vedela nisem zanj.

Sicer pa menim, da bi moral postati obvezna oprema vsake posteljice, tako kot je airbag (in ne eden) danes vgrajen v vsak avto.
katy82 -> RE: Elektronska varuška (25.8.2008 22:40:26)

Jst imam isto AC ki mi je že parkrat piskal,HB vedno vse v redu,mi je pa mala nehala dihat zaradi refluksa zato sva ga nabavla,da se vsaj mal varno počutim in mal zaspim ponoč.

Sem se pa javla samo zaradi tega k sem brala bambino ki se je nosečkam spovedala in jim svetovala a so jo vse ignorirale,me je kr zmrazilo.
Tudi sama nisem hotla te napravce doma k sem mislila da si bom kej slabga na glavo spravla-vraževerna pač,pa tudi denarja nisva imela ker to je pa ornk finančni zalogaj.Osebno sem imela veliko srečo,da sem se zbudila in oživela tamalo,si ne upam pomislt,da bi ostala brez nje,mi zmanjka sape.

Punce ne jemat samoumevno da bodo vaši fračkoti zdravi,pr nam je blo vse v redu do tretjega meseca pol  pa tkole.

Srečno vsem in upam da bo takih primerov čimmanj

Anonimen -> RE: Elektronska varuška (25.8.2008 22:56:28)

No že od začetka sva se nagibala k nakupu AC s senzorjem gibanja, zdaj pa sem 110%, da jo bova kupila ... 160€ ni malo, ampak v primerjavi s tem, da bi zaradi šparavnosti izgubila svojo pikico, bi nju pa pobralo!
ursulina -> RE: Elektronska varuška (26.8.2008 10:32:54)

IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

Ravno zaradi tega ves čas skušam tudi ostale mamice opozoriti na to in v upanju, da se bo to katere prijelo in da bo mogoče zaradi tega celo rešeno kakšno dragoceno življenje, sem včasih tudi cinična. Cinična bom tudi tokrat (pa brez zamere), ampak ursulina resnično upam, da ti kdaj ne bo žal, da si namesto za AC tisti drobiž porabila za npr. kakšno fensi šmensi posteljnino.cinična si, ampak ni nobene zamere, ker je tvoja izkušnja res nepredstavljiva...

poglej, nisem tako brezbrižna, da bi namesto AC kupila pa kako "fenci posteljnino"... res pa je, da prvič noseče bombardirajo z obširnimi raznoraznimi seznami, kaj rabiš in kaj ne in od tega je res uporabnega 30%... tudi strošek vsake postavke ni zanemarljiv... prebrala sem veliko tem, tudi okoli AC sem se odločala zelo dolgo, prebrala veliko različnih mnenj, izprašala starše, ki jih poznam... na koncu sva po rojstvu malega vendarle vzela "le" navadno el. varuško. bom tudi jaz napisala brez zamere, ampak jaz pač tudi AC ne bi 100% zaupala...

brez potrebe je obsojati, če se za AC nekateri nismo odločili. cenim pa tvojo pripravljenost opozarjati na možnost preprečiti SVZ z AC. če se bodo starši počutili bolje zaradi te naprave, naj jo seveda nabavijo... pa srečno!
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>