Jessy -> RE: Avgustovke, kje ste (20.4.2006 0:15:58)
|
[sm=metulj.gif] [sm=metulj.gif] [sm=metulj.gif] Timon, vse najboljše! [sm=metulj.gif] [sm=metulj.gif] [sm=metulj.gif] Midva sva bila pa zdaj pridna in sva našo dnevno preuredila v Nejino igralnico. Sva spravila klubsko mizico, po tleh pa položila 4 blazine - vsaka je velika 1 m2. To bo Neja zjutraj presenečena, jaz bom pa malce poslikala in pokazala, kako zdaj to zgleda. Sem pa tudi vse zmila po kuhinji, dnevni in hodniku, tako da mi jutri ostane še kopalnica, potem bo pa spet mir za nekej dni. Kety, jaz zelenjavno johico kuham na 2 načina (kadar je meso na vrsti, dam kuhati tudi meso med zelenjavo). 1. način: Beli del pora (cca 4 cm dolžine) zrežem na drobno in prepražim na kančku olivnega olja toliko, da oveni, potem pa dodam mešano zelenjavo, čist odvisno, kaj imam pri roki (grah, krompir, korenje, koleraba, cvetača, brokoli, bučke, stročji fižol...), posolim in pustim dušiti cca 10 minut, potem pa zalijem z vodo in kuham, da se zelenjava zmehča. Zelenjavo poberem iz vode in pretlačim z vilicami in dam nazaj v vodo. Če kuham meso, ga zmiksam s paličnim posebej in dodam tekočino v kateri se je kuhala zelenjava, da se lažje zmiksa. Tako pripravljeno juhco imam za 3 obroke in jo hranim v hladilniku, potem pa odmerim količino, ki jo bo pojedla in jo pred uporabo prevrem, nato pa različne stvari zakuham v njo. Enkrat gres, drugič polento, tretjič dodam riž ali rižolino, pa kakšne rezance. 2. način: Vso zelenjavo, ki jo imam, zmečem v posodo, zalijem z vodo, posolim in kuham. Ko je kuhano je cel postopek enak, kot sem ga opisala zgoraj. Meni se zelo obnese, da za večerjo poje kakšno juhco. Zdaj sem kakih 14 dni pustila mlečne kašice pri miru, jutri pa ji bom spet ponudila keksolino, da vidim, če si je že kaj premislila in ji je morda postal všeč. Grisolino pa šparam za naslednji zajtrk. Aha, pri nas se nekdo oglaša! Bo treba preveriti, če se spet sprehaja po posteljici! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ja, smo imeli sprehajanje, zdaj pa imamo jok in sem se odločila, da je ne bom dojila, ker zdaj pa res ni lačna. Glede alpskega mleka so si mnenja različna. Pediatri (vsaj naša) zagovarjajo, da do 1 leta nič drugega kot adaptirano mleko, ampak jaz ji ga občasno že dam in sicer kar 3,5 (al kolk je že tisto ta navadno alpsko). Zdaj pa grem spat! Nočko!
|
|
|
|