violinski -> RE: Avgustovke, kje ste (27.4.2006 22:09:54)
|
Dober večer. Današnji dan se zaradi mene lahko tudi izbriše iz zgodovine, če je treba. Polna luna in deževno vreme, to je kombinacija, ki mojim otrokom ne paše čisto nič. Ves dan smo bili not, in se je obema skoraj strgalo, da sta si že med sabo začela it na živce. K sreči se Lana v takem primeru, ko nobenga več ne prenaša, spravi za računalnik in igra igrice, tako da je popoldne tudi Aljoša lahko zaspal in celo moj mož, ki je hodil danes naokrog kot zombi, od neprespanosti. Jaz sem bila malo boljša, ker sem zjutraj potegnila spanje ene pol urce, namesto jutranje kave. Pišekmišek, sem tudi nate mislila danes, namreč mi smo, menda odkar Aljoša pase kravice, danes prvič na čisto pospravili dnevno sobo tako da smo vse igrače, ki so se po njej valjale spravili v en zaboj za igrače, pa zložili kavno mizico. Imamo namreč stensko kavno mizico, ki se ali raztegne, ali napol raztegne ali popolnoma zloži ob steno (slike: http://www.moj-album.com/vstopnica/c5uzqwfcrx/ ) In zdaj se je mož zleknil na tla in skorajda ne more verjet, da lahko stegne noge (naš mali kavč je seveda premajhen za oba [sm=smiley36.gif]). Nasploh smo danes imeli precej pospravljalno, ker smo včeraj dobili nekaj garderobe za Lano od nečaka in je bilo treba pospravit in naredi prostor - zdaj imam pa ene tri škatle za odnest v KP. No, sem kar ponosna nase, čeprav smo se izognili sesanju, pa tudi jedilno mizo sem pospravila tako, da sem stvari samo prestavila v eno škatlo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif], da smo lahko kosili [sm=smiley36.gif] In zdaj je na tleh več prostora, otroci pa lahko sami stegnejo rokice v zaboj in si ven potegnejo tisto igračo, ki jo rabijo, in predvsem zvečer pospravijo tudi vse nazaj [sm=smiley36.gif] Bomo videli, koliko časa bo zdržalo. Pišekmišek, dej napiši o tem imunskem deficitu, a ga je mogoče kaj popraviti z imunoglobulini, kot so zdravili našega Kawasakija, al kako.... Sem namreč razmišljala, kaj bi naredila, če Aljoša zaradi tega ne bi smel v vrtec in mislim, da drugega, kot ostati doma ne bi mogla. Imam sicer taščo, ki živi nedaleč od nas, ampak ne bi nikoli imela srca jo obremenit z varstvom katerega od mojih otrok (no, itak gre v penzion šele oktobra), saj je še precej mladostna in ima svoje ritme in dogovore in svojo rutino in svoj stil življenja, po drugi strani ji pa ne bi nikoli zaupala vzgoje svojih otrok. Moji mami prej, ona je pa 100km daleč. Koliko pa je stara tvoja starejša in kako ji je ime? Jaz imam namreč poleg avgustovčka še hčer Lano, ki ima dve leti in pol - skoraj - in je trenutno v najbolj trmasto-nagajivem obdobju. Toliko, da bi jo kdaj najraje podarila prvemu mimoidočemu. Na trenutke je pa tak cukr, da čist preseneča in gledam, če je isti otrok, kot takrat, ko je trmasta, al je čisto ena druga...... No, grem počasi, se je že pol ure CSI odvrtelo brez mene. Jutri pa sem sama z otrokoma in moram še pakirat zraven, upam, da bo toliko vremena, da jih bom lahko ven peljala, da ne bosta segnila tu not, ubožčka.
|
|
|
|