violinski -> RE: Avgustovke, kje ste (25.4.2006 10:40:40)
|
Dober dan še zaspan! Aljoša že spet spi, ker se je prebudil že ob 6:30 in popolnoma zaspan hotel stati na nogah. Potem sva se malo skregala, ob 7:30 je dobil Aptamil in sva šla na cepljenje. To je bilo naše drugo cepljenje, zraven pa še preverjanje, kaj znamo. Pravzaprav znamo že veliko, saj se plazimo (no, jaz itak, ampak tle govorim o Aljoši [sm=smiley36.gif]), se postavljamo na nogice, se vzdigujemo ob opori, vzamemo v vsako roko en predmet in tolčemo z njima, ... Edino ne prijemamo pa še stvari s prstki (pincetni prijem), čeprav se že trudimo. Pediatrinja pravi, da vo zdaj še kak mesec takole vstajal 'sredi noči' v postelji, ne da bi sam dobro vedel, zakaj, ker je zdaj čas za napredovanje motorike. Velik je 72cm, težek 8.450g, v zadnjih šestih tednih se je zredil za nekaj manj kot pol kile. Po 'tabelicah' bi na svojo višino moral imeti nekje 9kg, pravi pediatrinja. Včeraj sem oddala vlogo za podaljšanje porodniške na CSD, močno upam, da bo odobrena, saj drugače ne vem, kaj bom, verjetno bom kar dala odpoved. Zanimivo, kako tiste, ki delamo za nedoločen čas, najraje ne bi, tiste, ki pa še iščete službo, komaj čakate, da jo najdete. Tako je pač življenje [sm=smiley13.gif]. Aljoša ima tudi nove fore iz smeri tečnobe, sicer zadnje dni prav išče, kako bi lahko bil še bolj tečen - namreč, če sedi na tleh, hoče vstati, ko mu uspe vstati, bi hodil, ker tega še ne zmore in ne zna, pade, štrbunkne, tumpne glavo in potem lahko joka po mili volji. Če je sam, hoče splezat meni v naročje, če je pri meni v naročju, hoče dol, ..... Nič mu ni prav. Edino, kar mu je všeč je sprehajanje, zadnje dvakrat se je celo zgodilo, da je v vozičku po ene dveh urah zaspal. Popoldne ga moram pustiti par ur v oskrbo varuški (ena deklica, ki je čuvala tudi mojega nečaka, mi ga prevzame za čas, ko grem h G na inštaliranje zaščite), upam, da ne bo ravno tokrat imel reakcijo na cepljenje, da se ne bo uboga revica morala matrat še s tem. Ker jaz imam po posegu do jutri namreč zapovedano strogo počivanje. Lana je že rezervirana pri babici, tako da bo popoldne še mož prevzel Aljošo, jaz bom pa prikovana na posteljo ali kavč in bom verjetno malo več tu visela. HB za prenosnike in wireless. Še o oblačenju - včeraj sem imela Aljošo v dolgih rokavih in sem ga skoraj prekurila. Zato sem ga potem preoblekla v kratke rokave, pa tudi brez kape oz. traka je bil, razen ko je prišel iz avta, ker je bil v glavo totalno premočen - zato sem mu dala kapico. Aljoša ima tako svetle in tanke lase, da si ga na tem sončku ne upam pustiti brez kape (po novem bova prakticirala kar klobuček), saj bi mu verjetno fajn pregrelo bučko. Drugače ima body s kratkimi, tanko bombažno majico z dolgimi, hlače in nogavice ter mehke teniske za ven. Eno tanko jakno nosiva s sabo, da mu jo oblečem, če slučajno zapiha, ali hodiva po kakšni vlažni senci. Ponoči ima body s kratkimi in pižamico s stopalci, pokrit ni, vendar je v našem stanovanju vedno toplo, zato ni treba. Miševi, tvoji naj se čimbolj pozdravijo, pa uživajte na morju. Mi gremo k mojim v petek. Se že veselim!!!
|
|
|
|