RE: Trump - bo prvi ali ne? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


liliana -> RE: Trump - bo prvi ali ne? (15.5.2016 9:13:32)


IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

Pri takšnem razmišljanju ti ne delaš samo za Ronjo in njene tri otroke, ampak za celo Slovenijo.[sm=smiley29.gif]



Pri kakšnem razmišljanju.....? A spet nisi prebrala vsega....?

V resnici pa ti verjetno nikoli niso niti € vzeli s tvojega TRR, razen pred leti za Posočje, če si takrat že delala.


Direktno z mojega TRR mi ne morejo vzeti res nič brez moje privolitve.....vzamejo mi zgolj od moje bruto plače.....tudi vsem tistim, ki delajo, da ne bo spet pomote in funkcionalnega nerazumevanja..........[sm=jezicek.gif]

Tisto bruto-neto razliko, ki jo ti prispevaš v proračun, tudi sama prav lepo porabiš, tako, da Ronjini trije otroci verjetno trošijo bruto-neto razliko od svojega očeta. Ti pa ne bi dobila čisto nič višjega neto zneska, četudi Ronja ne bi imela otrok.


Sigurno jo deloma sama porabim......vsega ne.......ker imamo sistem solidarnostne zakonodaje......bruto neto razlika od mojega očeta pa je po vsej verjetnosti že porabljena.........

Drugače pa neto znesek plače nima pri tem, kar sem jaz replicirala ronji nobene veze.....

Več davka jaz plačam pri cigaretih, kakor pa ti pri plači.





Tudi jaz kadim, taka da se brez veze hvališ......[sm=smiley36.gif]




liliana -> RE: Trump - bo prvi ali ne? (15.5.2016 9:22:09)

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Prav res.
Če se ne motim, se Nemcem njihova bruto-neto razlika v plačah ni prav nič spremenila, pa čeprav morajo nahraniti 1 mio in še nekaj brezposelnih migrantov več, pa verjetno se je v tem času tudi nekaj tisoč nepreskrbljenih Nemcev rodilo, pa brezpoelnost se jim je v tem času tudi že parkrat dvignila (in padla - guncanje pač).



Nemci so že v času Sroederjeve vlade naredili korenito spremembo socialnega sistem........ta sprememba je Sroederja pokopala kot politika.......pri nas si noben politi ne upa tega narediti....in Nemci že pripravljajo drugo spremembo......

Prav tako se mi zdi, da se slovenska bruto-neto razlika procentualno v zadnjih 10, 15, letih ni nič spremenila, pa čeprav imamo kar nekaj 10 tisoč brezposelnih več (ali manj-guncanje pač) in nekaj tisoč nepreskrbljenih novorojenih otrok.


Res se korenito ni spremenila.....mi se namreč zadolžujemo za "tekoče obratovanje".......mi se ne zadolžujemo za razvoj, ampak, da ohranimo javni sektor v obsegu kot je, da ne spremenimo socialnega sistema in da ne spremenimo obdavčitve plač......

Koje budalo v Sloveniji pa briga, od kod pride denar za otroško doklado.....važno je le, da je denar točno na dan na mojem računu......z izvorom se pač noben inteligenten Slovenec ne ukvarja......to, je guncanje afen....

Ja, trošarine so se pa v tem času povišale. Zalo.In samo povišale - brez guncanja. To pa je res, ja.


Ja, pa zadolženost države tudi......

A vidve bi zdaj radi, da bi mi, ki se na trgu dela prostituiramo, še več davka plačali, da bi vajini čiki manj stali......?




Kerensa -> RE: Trump - bo prvi ali ne? (15.5.2016 16:45:38)

IZVIRNO SPOROČILO: liliana
A vidve bi zdaj radi, da bi mi, ki se na trgu dela prostituiramo, še več davka plačali, da bi vajini čiki manj stali......?

Vprašanje je bilo namenjeno meni in Nejcko, ampak si ga narobe napisala. Pravilno bi bilo NAŠI čiki, ne VAJINI čiki. Saj nisi pozabila, da si napisala, da ti tudi kadiš?

Sicer mi je malce žal za to, da se ti prostituiraš (ne vem, ali se prostovoljno ali si prisiljena v to), ampak to, da se, nima nobene zveze s ceno cigaret v Sloveniji. Z mano pa še manj, ker kupujem tobak v Bosni. [sm=jezicek.gif]




liliana -> RE: Trump - bo prvi ali ne? (15.5.2016 19:16:29)


IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

Vprašanje je bilo namenjeno meni in Nejcko, ampak si ga narobe napisala. Pravilno bi bilo NAŠI čiki, ne VAJINI čiki. Saj nisi pozabila, da si napisala, da ti tudi kadiš?



Nisem ga narobe zapisala....[sm=smiley1.gif]

Sicer mi je malce žal za to, da se ti prostituiraš (ne vem, ali se prostovoljno ali si prisiljena v to), ampak to, da se, nima nobene zveze s ceno cigaret v Sloveniji. Z mano pa še manj, ker kupujem tobak v Bosni.





Ni ti treba biti žal za mojo prostitucijo......niti malce ne......

Korelacije ti pa še vedno niso jasne.......[sm=smiley2.gif]






ronja -> RE: Trump - bo prvi ali ne? (15.5.2016 22:10:23)

Če bi naredila drugače, bi volitve izgubila že takrat. Toliko kot je bil mandat možev, je bil tudi njen.

No, saj Billa je to stalo volitev... In ne vem, veliko ljudi ji je zamerilo njeno "hladno" reagiranje. Meni se zdi pa dobra, da se je uspela obvladat v javnosti, koliko je pa hladno doma reagirala, pa tkao vprašanje;).

Torej nekdo, ki se je bavil z mutnimi posli, ki se je posluževal raznih nelegalnih finančnih malverzacij, nima kaj delati na čelu proračuna glavnega mesta neke države......lahko pa komot v zaporu piše knjige, bloge o ekonomiji itd...

Tako nekak... Fajn je, da so lahko nekje koristni - dobro za njih in za družbo.

Nisi ravno razložila......zate gospodarski kriminal, prirejanje podatkov nima velike teže.....ker vsi to delajo, je povsem sprejemljivo.......še posebno, če nam nekdo da "kruha in iger" si lahko privošči praktično vse.......zame je recimo um Janeza Janše kot politika tudi genialen.....njegovih dejanj oz. tega, zakaj izrablja svoj um pa zaradi tega vseeno nisem marala in opravičevala.....štekaš razliko.....? Precej morilcev je tudi izredno genialnih, samo kaj, ko svojo genialnost izrabljajo v "napačno smer".....

S tem se strinjam. Ne podpiram gospodarskega kriminala, vendar se nanj ne spoznam dobro in ne poznam ravno situacije toliko, da bi lahok za vsakega vedela, kaj vse je nakradel. Vem pa, da nekateri vsekakor so kradli. Nimam pa pojma, koga je Hilary ubijala, recimo. Ne rečem. da ni, samo res ne poznam tega. Politika ni moja jaka tačka. Se učim, poslušam vaše argumente, še vedno pa zmanjka tistega, kar me najbolj zanima: Kaj lahko sama naredim, da bi bilo boljše. Glede na to, da politik nisem (in bi bila porazna:D).

Prav je, da se zmrdujemo nad slabimi dejanji, samo prav je, da priznavamo, da imajo ti ljudje, ki delajo grozodejstva, tudi svojo dobro plat in naredijo kdaj tudi kaj dobrega, samo to. Ne mislim, da jim zaradi dobrega ni treba odgovarjat za slabo.

Lili, ne prejemamo socialne pomoči, tako da ti ni treba delat za moje male;). Plačamo en razred vrtca manj kot smo prej, ko sem bila zaposlena, kosila punci nimata, tako da ni prav veliko razlike;). Plačujem davke enako kot ti, samo pač manj zaslužim, zato jih tudi manj plačam, je pa zato odstotek večji, ker pri avtorskih je res več kot pol državi;). Pa lubi čeprav nima bajne plače, vseeno zasluži zanje dovolj;).
Sama bi rajši videla, da bi bilo delo manj obdavčeno in bi bile doklade manjše, ker bi se mi bolj splačalo: rajši delam. Bila sem za zakon o malem delu, avtorske honorarje čisto ligitimno delam, kadar pač kaj dobim in bi rajši, da bi bili za delodajalce cenejši, ker bi tako imela več (plačanega) dela. Tako je v bistvu isto, ker pač zdaj delam kaj zastonj, zato, da ne pozabim vsega in da se učim.




liliana -> RE: Trump - bo prvi ali ne? (15.5.2016 22:30:32)

Lili, ne prejemamo socialne pomoči, tako da ti ni treba delat za moje male;). Plačamo en razred vrtca manj kot smo prej, ko sem bila zaposlena, kosila punci nimata, tako da ni prav veliko razlike;). Plačujem davke enako kot ti, samo pač manj zaslužim, zato jih tudi manj plačam, je pa zato odstotek večji, ker pri avtorskih je res več kot pol državi;). Pa lubi čeprav nima bajne plače, vseeno zasluži zanje dovolj;). Sama bi rajši videla, da bi bilo delo manj obdavčeno in bi bile doklade manjše, ker bi se mi bolj splačalo: rajši delam. Bila sem za zakon o malem delu, avtorske honorarje čisto ligitimno delam, kadar pač kaj dobim in bi rajši, da bi bili za delodajalce cenejši, ker bi tako imela več (plačanega) dela. Tako je v bistvu isto, ker pač zdaj delam kaj zastonj, zato, da ne pozabim vsega in da se učim.





Moj odgovor se je nanašal na to, da si nekdo ni pridobil bogastva s svojim trdim delom ampak s tujim.....

IZVIRNO SPOROČILO: liliana


Seveda ne vsi. Imaš genije, ki so si izmislili neko revolucionarno reč, ki je ljudem spremenila življenje na bolje, imaš srečkote, ki so bili ob pravem času na pravem mestu in imaš veliko večino bogatašev, ki so bogastvo podedovali. Oni so lahko čisto ok ljudje, vseeno pa me težko prepričaš, da so si ljudje v prejšnjih stoletjih večinoma bogastvo dobili s svojim trdim delom;) S tujim trdim delom pa;).


Tudi, če si nekdo ni pridobil bogastva z lastnim trdnim delom zato še ni tat in zločinec.......ker po tej logiki, si tudi ti tat in zločinec, ker jaz delam, poleg tega, da delam zase in svojega otroka, še zate in tvoje tri otroke.....






nejcko -> RE: Trump - bo prvi ali ne? (16.5.2016 0:05:10)


IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Prav res.
Če se ne motim, se Nemcem njihova bruto-neto razlika v plačah ni prav nič spremenila, pa čeprav morajo nahraniti 1 mio in še nekaj brezposelnih migrantov več, pa verjetno se je v tem času tudi nekaj tisoč nepreskrbljenih Nemcev rodilo, pa brezpoelnost se jim je v tem času tudi že parkrat dvignila (in padla - guncanje pač).



Nemci so že v času Sroederjeve vlade naredili korenito spremembo socialnega sistem........ta sprememba je Sroederja pokopala kot politika.......pri nas si noben politi ne upa tega narediti....in Nemci že pripravljajo drugo spremembo......




Eno je statistika, ki jo vodi OECD, drugo pa je realnost. Ja, po statistiki OECD lahko vsi ploskamo Nemčiji in Shrederju, kako super truper finančno politiko so izpeljali Nemci, a realnost je ... pač realnost. Poznam ljudi, ki so konkretno vpreti v nemški sistem, ljudi, ki enako kot ti skoraj po božje častijo ta sistem, a v isti sapi priznavajo, da si ne želijo biti nemški upokojenec v Nemčiji.
Tudi statistika (magari OECD-jevska) je jasna - prav v Nemčiji se je najbolj v zadnjih letih povečala razčika med revnimi in bogatimi. Prav v Nemčiji je največja razlika med ljudmi, ki nimajo nič in imajo nekaj, največja.

Nemški BDP temelji na t.i. mini jobs, kar pomeni, da so ljudje zaposleni tudi za uro, dve na teden. Kakšno penzijo bodo taki ljudje prejemali? Če bodo delali do smrti in še malo čez, ne bodo upravičeni do penzije, ki bi jim omogočila normalno življenje v skladu s standardom, ki ga Nemčija fura.

Kot radi rečemo - iz fotelja je vsaka nogometna tekma simpl kot pasulj.




liliana -> RE: Trump - bo prvi ali ne? (16.5.2016 6:13:26)


IZVIRNO SPOROČILO: nejcko


Eno je statistika, ki jo vodi OECD, drugo pa je realnost. Ja, po statistiki OECD lahko vsi ploskamo Nemčiji in Shrederju, kako super truper finančno politiko so izpeljali Nemci, a realnost je ... pač realnost. Poznam ljudi, ki so konkretno vpreti v nemški sistem, ljudi, ki enako kot ti skoraj po božje častijo ta sistem, a v isti sapi priznavajo, da si ne želijo biti nemški upokojenec v Nemčiji.



V bistvu ga ne častim po božje......pravil me, le da se tam še najdejo politiki, ki znajo izpeljat reforme, pa čeprav jih to stane položaja....pri nas takih ni.......drugače je pa meni čisto jasno in tudi logično, da kot upokojenec ne bom dobila istega mesečnega zneska kot ga dobivam sedaj.....tudi verjetno moje potrebe čez 20 ali 30 let ne bodo enake kot sedaj......

Tudi statistika (magari OECD-jevska) je jasna - prav v Nemčiji se je najbolj v zadnjih letih povečala razčika med revnimi in bogatimi. Prav v Nemčiji je največja razlika med ljudmi, ki nimajo nič in imajo nekaj, največja.


In.....? Ponavadi ljudje (o ja, tudi Slovenci) rinemo ravno v te države, kjer je ta razlika največja (Nemčija, ZDA, Švica)......ker tam imaš možnost, da "prosperiraš".....tam, kje dobijo vsi enako, tja ne rinemo.....

Nemški BDP temelji na t.i. mini jobs, kar pomeni, da so ljudje zaposleni tudi za uro, dve na teden. Kakšno penzijo bodo taki ljudje prejemali? Če bodo delali do smrti in še malo čez, ne bodo upravičeni do penzije, ki bi jim omogočila normalno življenje v skladu s standardom, ki ga Nemčija fura.


Nekaj časa nazaj je bila kritika našega sistema ravno pomanjkanje teh, t.i. mini jobsov.......oz. da so omogočeni zgolj eni interesni skupini, študentom ter da ste ravno zaradi pomanjkanja t.i. mini jobsov nekateri prisiljeni delati "na črno"......

In mini job, ena ura na dan, ni mišljeno tako, da ti delaš 30 in 40 let tako.......




nejcko -> RE: Trump - bo prvi ali ne? (17.5.2016 0:57:39)


IZVIRNO SPOROČILO: liliana


IZVIRNO SPOROČILO: nejcko


Eno je statistika, ki jo vodi OECD, drugo pa je realnost. Ja, po statistiki OECD lahko vsi ploskamo Nemčiji in Shrederju, kako super truper finančno politiko so izpeljali Nemci, a realnost je ... pač realnost. Poznam ljudi, ki so konkretno vpreti v nemški sistem, ljudi, ki enako kot ti skoraj po božje častijo ta sistem, a v isti sapi priznavajo, da si ne želijo biti nemški upokojenec v Nemčiji.



V bistvu ga ne častim po božje......pravil me, le da se tam še najdejo politiki, ki znajo izpeljat reforme, pa čeprav jih to stane položaja....pri nas takih ni.......drugače je pa meni čisto jasno in tudi logično, da kot upokojenec ne bom dobila istega mesečnega zneska kot ga dobivam sedaj.....tudi verjetno moje potrebe čez 20 ali 30 let ne bodo enake kot sedaj......


To se pa strinjam. Ne vem, kateri lobij je pri nas tako močan, da se nobene pametne reforme ne da izpeljati, ampak očitno je nekomu blazno v interesu, da se nič ne zgodi. Pa še to večno politično prepucavanje ... no, saj to je že jasno, da vsi trobijo v isti rog, vse ostalo je igra za rajo, jajc nima pa nihče.

Je pa nekaj res, kar sem tudi že večkrat poudarila, da v nobeni družbi ni mogoče kar copy paste nekega tujega sistema, ker kakorkoli obračamo, mi nismo Nemci in pika. Nemškega sistema ni mogoče kar vpeljati v slovensko kulturno in zgod. okolje. Kako je vsiljevanje neke tuje ideologije ali sistema na silo lahko tragično, lepo vidimo na številnih primerih (libija, Sirija, Grčija, afriške države ...). Vsaka skupnost mora sama skozi proces spreminjanja v določeno smer.
In največja napaka, ki jo jaz vidim v tej globalizaciji je ravno to, da kar moramo vsi biti isti in delovati po istem sistemu. Brez pardona. To je v bistvu nasilna revolucija, revolucija pa za seboj pušča žrtve. Teh pa si ne želji nihče, niti jih noče.

Absolutno sem za reforme, reforme morajo biti, ampak te reforme morajo biti naše. Ne nemške.



Nemški BDP temelji na t.i. mini jobs, kar pomeni, da so ljudje zaposleni tudi za uro, dve na teden. Kakšno penzijo bodo taki ljudje prejemali? Če bodo delali do smrti in še malo čez, ne bodo upravičeni do penzije, ki bi jim omogočila normalno življenje v skladu s standardom, ki ga Nemčija fura.


Nekaj časa nazaj je bila kritika našega sistema ravno pomanjkanje teh, t.i. mini jobsov.......oz. da so omogočeni zgolj eni interesni skupini, študentom ter da ste ravno zaradi pomanjkanja t.i. mini jobsov nekateri prisiljeni delati "na črno"......

In mini job, ena ura na dan, ni mišljeno tako, da ti delaš 30 in 40 let tako.......



Saj ni samo mini job, v mislih sem imela tudi vse ostale vrste "ne varnih" zaposlitev, kot so zaposlitve za krajši del. čas, prekarne zaposlitve ... vse te oblike ljudem zmanjšujejo možnost, da bi do svoje smrti sploh prišli do pokojnine. In tovrstnih zaposlitev ni malo niti v Nemčiji.
Z uvozom "tujih kultur", pa se že tudi v Nemčiji, Avstriji, na Švedskem srečujejo s t. i. balkansko kulturo neplačevanja delavcev, neplačevanja prispevkov in raznih drugih denarnih malverzacij.

Eno vedno potegne za sabo drugo. Nikoli ni samo plusov, vedno so tudi minusi zraven. Vprašanje je le, koliko smo jih pripravljeni tolerirati in sprejeti. Ampak očitno so tudi pregovorno pošteni Nemci, Avstrijci in Švedi pripravljeni v imenu bdp in gospodarske rasti zamižati na eno oko in začeti tolerirati "balkanska posla". Zaenkrat jih mogoče še uspejo reševati, ampak na dolgi rok ob takem prilivu "tujerodne invazivne vrste" imajo pač avtohtone rožice malo šans. Postenejo mujzejski eksponat.

Narava je poleg zgodovine tudi fajn učiteljica [sm=smiley1.gif] In narava ne pozna razumske razsodnosti, narava ne pozna trezne presoje. Narava pozna samo voljo do moči in sistem "ko je jači, taj tlači".

Spoštujem naravo, ampak sem vendarle tudi človek in mi je zdrava kmečka pamet zelo blizu. In se mi zdi fajn, da jo imamo (upam, da mi ni treba pisati v pretekliku).

Pa niso krivi samo "balkanski posli", ne prinašajo samo oni minusov. Tudi vsa opevana fleksibilnost je v nekem zdravem okolju lahko čisto ok in zaželena, v pokvarjenem, kot smo mu priča danes in predvsem pri nas, pa za večino ljudi pomeni izgubo nekoč s krvjo pridobljenih pravic in človeškega dostojanstva.

Nisem proti reformam. Reforme pomenijo napredek. Sem na referendumu bila za "malo delo". A interes nekega "kao študentskega" lobija je bil močnejši. Zakaj, ne vem. Vem pa, da neša okolje trenutno ni zdravo, še manj pa zrelo za kakšne pametne reforme. Žal.




liliana -> RE: Trump - bo prvi ali ne? (17.5.2016 19:33:47)


IZVIRNO SPOROČILO: nejcko


Je pa nekaj res, kar sem tudi že večkrat poudarila, da v nobeni družbi ni mogoče kar copy paste nekega tujega sistema, ker kakorkoli obračamo, mi nismo Nemci in pika. Nemškega sistema ni mogoče kar vpeljati v slovensko kulturno in zgod. okolje. Kako je vsiljevanje neke tuje ideologije ali sistema na silo lahko tragično, lepo vidimo na številnih primerih (libija, Sirija, Grčija, afriške države ...). Vsaka skupnost mora sama skozi proces spreminjanja v določeno smer.
In največja napaka, ki jo jaz vidim v tej globalizaciji je ravno to, da kar moramo vsi biti isti in delovati po istem sistemu. Brez pardona. To je v bistvu nasilna revolucija, revolucija pa za seboj pušča žrtve. Teh pa si ne želji nihče, niti jih noče.

Absolutno sem za reforme, reforme morajo biti, ampak te reforme morajo biti naše. Ne nemške.




Glej, če sprejmeš pozitiven del globalizacije, moraš tudi negativnega.....eno brez drugega ne gre.....ne gre zgolj tako, da mi sprejeli neomejene kredite, nov avto in novi i-phone vsaki dve leti, energetsko varčno nova bajto, ki mora biti tipi topi končana pred našim 35 letom starosti, prestopanje mej brez carin in brez kontrole za šopinge v tujini in za dopustovanje v tujini......ono "negativno" kaj stoji za vsem tem, pa ne bi sprejeli.....in potem bemtimo nad prekleto globalizacijo, ki nas je zasužnjila.....istočasno se ji pa ne bi odrekli......

In kakšne bi naj bile te naše reforme.....? Nekaj naših "unique" reformnih cvetk recimo.....certifikati, jazbinškov zakon, tajkunizacija podjetij.....ceno zato še danes plačujemo in bemtimo nad prekleto globalizacijo, ki nam vsiljuje svoja pravila, v bistvu pa plačujemo ceno za stare grehe, za naše lastne reforme....

Saj ni samo mini job, v mislih sem imela tudi vse ostale vrste "ne varnih" zaposlitev, kot so zaposlitve za krajši del. čas, prekarne zaposlitve ... vse te oblike ljudem zmanjšujejo možnost, da bi do svoje smrti sploh prišli do pokojnine. In tovrstnih zaposlitev ni malo niti v Nemčiji. Z uvozom "tujih kultur", pa se že tudi v Nemčiji, Avstriji, na Švedskem srečujejo s t. i. balkansko kulturo neplačevanja delavcev, neplačevanja prispevkov in raznih drugih denarnih malverzacij.


Zaposlitev za nedoločen čas in delo na črno niso edine možnosti ter študij zaradi študentskega dela se niso izkazala baš za neke učinkovite rešitve......pa tudi lahko govorimo o našem lastnem sistemu oz. "reformi".....

Eno vedno potegne za sabo drugo. Nikoli ni samo plusov, vedno so tudi minusi zraven. Vprašanje je le, koliko smo jih pripravljeni tolerirati in sprejeti. Ampak očitno so tudi pregovorno pošteni Nemci, Avstrijci in Švedi pripravljeni v imenu bdp in gospodarske rasti zamižati na eno oko in začeti tolerirati "balkanska posla". Zaenkrat jih mogoče še uspejo reševati, ampak na dolgi rok ob takem prilivu "tujerodne invazivne vrste" imajo pač avtohtone rožice malo šans. Postenejo mujzejski eksponat.


Ne vem no, meni se zdi govorjenje v stilu "tujerodne invazivne vrste" in "avtohtone rožice" zelo nevarno (kot poznavalka zgodovine so ti verjetno znani dogodki, ki so se začeli v 30. letih prejšnjega stoletja in nedolgo tega v Bosni).......ker hitro lahko iz afganistancev in sircev postane "tujerodna invazivna vrsta" tudi Slovenec na Švedskem in v Nemčiji, ter Srb in Bošnjak v Sloveniji......človeška neumnost ne pozna meja in se hitro zgubi meja in razsodnost množic......

Kar se pa tiče prvega dela tega odstavka.....seveda so pripravljene zamižati, ker druge rešitve ne vidijo, če želijo ohraniti socialni sistem, kot ga imamo danes.....BDP vseeno ni le ena statistična številka.....BDP mogoče vpliva tudi na penzije, otroški dodatek, subvencijo vrtca......

Narava je poleg zgodovine tudi fajn učiteljica In narava ne pozna razumske razsodnosti, narava ne pozna trezne presoje. Narava pozna samo voljo do moči in sistem "ko je jači, taj tlači". Spoštujem naravo, ampak sem vendarle tudi človek in mi je zdrava kmečka pamet zelo blizu. In se mi zdi fajn, da jo imamo (upam, da mi ni treba pisati v pretekliku).


S tem, ko nas je narava obdarila z možgani je verjetno narava računala tudi na to, da ne bomo ostali na ravni opic in volkov......

Pa niso krivi samo "balkanski posli", ne prinašajo samo oni minusov. Tudi vsa opevana fleksibilnost je v nekem zdravem okolju lahko čisto ok in zaželena, v pokvarjenem, kot smo mu priča danes in predvsem pri nas, pa za večino ljudi pomeni izgubo nekoč s krvjo pridobljenih pravic in človeškega dostojanstva.


Torej glede na to, da smo balkanci, ki so nam bližje balkanski posli in živimo v pokvarjenem okolju nema spasa za nas.....? Ostane naj tako kot je.......?

Nisem proti reformam. Reforme pomenijo napredek. Sem na referendumu bila za "malo delo". A interes nekega "kao študentskega" lobija je bil močnejši. Zakaj, ne vem. Vem pa, da neša okolje trenutno ni zdravo, še manj pa zrelo za kakšne pametne reforme. Žal.


Nehaj govoriti, da okolje ni zrelo, da družba ni zrela, da sistem ni v redu......ker je problem v nas, v ljudeh....ni problem v Nemcu, ni problem v Sirskemu migrantu....problem je v nas......želimo si sprememb na bolje, vendar tako, da se za nas ne bi nič spremenilo......Nemec nam pomeni grožnjo, ker ima večjo plačo in penzijo od nas, sirec nam pomeni grožnjo, ker nam bo odžrl del socialnih prejemkov.....vse nam pomeni grožnjo, vsega se bojimo, le lastne sence ne, pa bi se tega morali najbolj bati.....da jaz tudi malo melodramatično zapišem, da bo lepše zvenelo[sm=smiley2.gif]......




nejcko -> RE: Trump - bo prvi ali ne? (17.5.2016 21:37:02)

Daj no, liliana, kot da smo najbolj boga država na tem svetu, najbolj zadolžena in najbolj zapravljiva in Slovenci KRIVI!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gremo pač skozi lasten proces razvoja in delamo napaka, tudi hude, vendar še vedno ne tako zelo krvave, kot so jih in jih še počnejo države, ki jih tako poveličuješ (-mo, čeprav težko pišem v 1. os. množine, ker jaz definitivno ne spadam sem) in ki naj nam bi bile za svetal vzor in zgled.

Napredni Nemčiji je bilo po 2. sv, ki jo je zakuhala v svoji požrešnosti in v kateri je izgubilo življenje na desetine milijonov ljudi, odpisanega kar veliko dolga, da se je postavila na noge.
Da o ameriški "demokraciji", ki jo tako vehementno izvaža, predvsem pa o njeni sloviti ekonomiji, po kateri se moramo vsi zgledovati, raje ne zgubljam besed.

http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/po-40-letih-razkrito-savdijci-imajo-117-milijard-ameriskega-dolga/393270

Ampak seveda, kriva so Janez in Micka in Hans in Elza in John in Maria, ker so si zgradili hišo, imajo avto in gredo na dopust. In točno ta dva Janez in Micka sta izumila podrejene obveznice, ki sta jih šla prodat SA, vmes sta šla še malo orožja zamenjat za nafto in napadla sta Libijo in Vietnam ... seveda, onadva sta kriva, onadva sta si izmislila ves tale balkanski posel, ker pač morata imeti hišo in avto in i-phone.

Samo da so Obama in Merkel in Tito in Cerar in Hitler nedolžni in nič krivi. Samo služijo (so služili) pohlepnima Janezu in Micki in jima skušali ustreči. Revčki ubogi, res.




nejcko -> RE: Trump - bo prvi ali ne? (17.5.2016 22:53:21)


IZVIRNO SPOROČILO: liliana




Ne vem no, meni se zdi govorjenje v stilu "tujerodne invazivne vrste" in "avtohtone rožice" zelo nevarno (kot poznavalka zgodovine so ti verjetno znani dogodki, ki so se začeli v 30. letih prejšnjega stoletja in nedolgo tega v Bosni).......ker hitro lahko iz afganistancev in sircev postane "tujerodna invazivna vrsta" tudi Slovenec na Švedskem in v Nemčiji, ter Srb in Bošnjak v Sloveniji......človeška neumnost ne pozna meja in se hitro zgubi meja in razsodnost množic......


Zame je "tujerodna invazivna vrsta" tudi ameriška demokracija in nemška oz. OECD ekonomija. Da ne bom izpadla rasistična [sm=smiley1.gif]
Gotovo imamo tudi mi svoje barabe (Martin Krpan in to), ne rabimo jih še uvažati, pa naj bo to v fizični ali ideološki ali ekonomski obliki. In ja, tudi zahodnjaki smo prekleto invazivna vrsta, če zgodovinsko gledamo ali pa če gledamo danes. Noben narod si ne zasluži nobene invazije v nobeni obliki.

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

seveda so pripravljene zamižati, ker druge rešitve ne vidijo, če želijo ohraniti socialni sistem, kot ga imamo danes.....BDP vseeno ni le ena statistična številka.....BDP mogoče vpliva tudi na penzije, otroški dodatek, subvencijo vrtca......


Bomo videli, so rekli slepi [sm=smiley1.gif]

eno lušno anekdoto sem enkrat slišala. Ko so se Švedi pred leti prvič soočili s primerom črne gradnje, črnograditelja sploh niso mogli kaznovati, ker v svoji zakonodaji sploh niso imeli zakona, ki bi črno gradnjo sankcioniral. Tega enostavno niso poznali. Črne gradnje, namreč.

Bog ve, če imajo zdaj že kaj bolj moderno zakonodajo, haha?


S tem, ko nas je narava obdarila z možgani je verjetno narava računala tudi na to, da ne bomo ostali na ravni opic in volkov......


In na kakšnii ravni smo pristali? Na ravni volka z Wall Streeta in na drugi strani imamo opice, ki plešejo/-mo po ritmu njegovega renčanja. Ali po domače človek človeku volk.



Torej glede na to, da smo balkanci, ki so nam bližje balkanski posli in živimo v pokvarjenem okolju nema spasa za nas.....? Ostane naj tako kot je.......?




In kaj nas čaka na drugi strani? Svetniške davčne oaze (v katerih dvomim, da imamo jaz in ti in Janez in Micka svoje prihranke iz nogavic)? Vojne v imenu tujerodne invazivne demokracije? Revščino v dobršnem delu sveta in posledično reke beguncev? Vojne za nafto? Vojne za vodo? Monsantovo korenje, ki ga ne bomo mogli več gojiti na svojem vrtu? Miliardni dolgovi, ki poniknejo v bankah, katerih rezidenti sploh nismo?

Če dobro premislim, so "balkanska posla" še kar znosna [sm=smiley1.gif]




Kerensa -> RE: Trump - bo prvi ali ne? (18.5.2016 0:24:29)

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko
Če dobro premislim, so "balkanska posla" še kar znosna [sm=smiley1.gif]

Ne samo, da so znosna - znajo biti prav krasna.





nejcko -> RE: Trump - bo prvi ali ne? (18.5.2016 0:42:32)


IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko
Če dobro premislim, so "balkanska posla" še kar znosna [sm=smiley1.gif]

Ne samo, da so znosna - znajo biti prav krasna.




Človek se resno vpraša v stilu, kaj je bilo prej, kura ali jajce, kdo je hujši "balkanaka posla ali svetniški (neo)kapitalizem.
Tipičen primer http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/zaradi-slovenskega-delavca-tesla-v-preiskavo-podizvajalca/393260#comments

Definitivno glavni krivec "balkanski mafiozo" v podobi slovenskega/balkanskega trgovca s sužniji. Posrednik. Posrednik svoj briliantni suženjso-mafijski" posel izvozi "čistunskemu" Nemcu (ker temu revčku se pa nič ne sanja, a ne, živi v svojem milnem mehurčku poštenega kapitalizma), ta pa nato celoten balkansko-mafijski posel proda (v imenu višjega bdp in socialne Nemčije) samim papeškim ZDA.
Tam naivni (in vsekakor pošteni podjetniki, ki imajo izostren čut za delavca, zato le-teh ne najemajo, ampak jih zaposlujejo in so s tem tudi odgovorni zanje) kapitalisti ostanejo odprtih ust, v kakšna balkanska posla so se nič hudega sluteč in z povsem dobrimi in poštenimi nameni vpletli.

Že Einstein je rekel, da pametni probleme rešujejo, geniji pa jih skušajo preprečiti. S tem, da najemaš mafijozote, da zate opravljajo umazan posel, pač ne kažeš ravno svoje briljantnosti, bi rekla jaz. Ker tako se problemi samo ustvarjajo.




liliana -> RE: Trump - bo prvi ali ne? (18.5.2016 6:12:07)


IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Daj no, liliana, kot da smo najbolj boga država na tem svetu, najbolj zadolžena in najbolj zapravljiva in Slovenci KRIVI!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gremo pač skozi lasten proces razvoja in delamo napaka, tudi hude, vendar še vedno ne tako zelo krvave, kot so jih in jih še počnejo države, ki jih tako poveličuješ (-mo, čeprav težko pišem v 1. os. množine, ker jaz definitivno ne spadam sem) in ki naj nam bi bile za svetal vzor in zgled.



Potem pa sprejmimo lasten proces razvoja in sprejmimo posledice svojih napak.......pred leti smo se na referendumu odločili na EU in Nato.....z veliko večino......torej......ne obnašajmo se danes kot nekajletni otroci, ki zahtevajo izstop iz EUja in Nata, ker jim nekaj ni všeč.....sprejmimo vendar posledice svojih odločitev, ker to spada k procesu razvoja......

Napredni Nemčiji je bilo po 2. sv, ki jo je zakuhala v svoji požrešnosti in v kateri je izgubilo življenje na desetine milijonov ljudi, odpisanega kar veliko dolga, da se je postavila na noge. Da o ameriški "demokraciji", ki jo tako vehementno izvaža, predvsem pa o njeni sloviti ekonomiji, po kateri se moramo vsi zgledovati, raje ne zgubljam besed.


Seveda ji ga je bilo odpisanega.....tudi Japonski......glej, Nemčija je največja in gospodarsko najmočnejša država v EU.....je največja gospodarska partnerica Slovenije.......marsikateri mali s.p. in d.o.o. dela recimo neke dele za recimo avtomobilsko tovarno v Nemčiji, da ne govorim o večjih podjetjih.....mogoče se Nemčija zaradi tega več omenja, ker je gospodarsko zelo pomembna na Slovenijo (in ne zgolj zato, da se po njej moramo vsi zgledovati).......

Ampak seveda, kriva so Janez in Micka in Hans in Elza in John in Maria, ker so si zgradili hišo, imajo avto in gredo na dopust. In točno ta dva Janez in Micka sta izumila podrejene obveznice, ki sta jih šla prodat SA, vmes sta šla še malo orožja zamenjat za nafto in napadla sta Libijo in Vietnam ... seveda, onadva sta kriva, onadva sta si izmislila ves tale balkanski posel, ker pač morata imeti hišo in avto in i-phone.


Evo vidiš......tako kot nas ne zanima, od kod denar za otroški dodatek, ki se mesečno znajde na našem računu, tako nas tudi ne zanima od kod pride poceni (v primerjavi z drugimi energenti) zemeljski plin, ki nam omogoča, da imamo pozimi v bajti lahko 24 stopinj.......

quote]Samo da so Obama in Merkel in Tito in Cerar in Hitler nedolžni in nič krivi. Samo služijo (so služili) pohlepnima Janezu in Micki in jima skušali ustreči. Revčki ubogi, res.


Ko že govoriš o krivdi......na večjem položaju si, večji delež krivde nosiš.....kot tisto, da so v podjetju vs kradli......od čistilke do direktorja.....samo direktor je lahko ukradel denar, čistilka pa samo wc papir......kradla sta pa oba......nobeden ni manj kriv......




liliana -> RE: Trump - bo prvi ali ne? (18.5.2016 6:21:28)


IZVIRNO SPOROČILO: nejcko



Zame je "tujerodna invazivna vrsta" tudi ameriška demokracija in nemška oz. OECD ekonomija. Da ne bom izpadla rasistična [sm=smiley1.gif]
Gotovo imamo tudi mi svoje barabe (Martin Krpan in to), ne rabimo jih še uvažati, pa naj bo to v fizični ali ideološki ali ekonomski obliki. In ja, tudi zahodnjaki smo prekleto invazivna vrsta, če zgodovinsko gledamo ali pa če gledamo danes. Noben narod si ne zasluži nobene invazije v nobeni obliki.



[sm=smiley1.gif]

Bomo videli, so rekli slepi eno lušno anekdoto sem enkrat slišala. Ko so se Švedi pred leti prvič soočili s primerom črne gradnje, črnograditelja sploh niso mogli kaznovati, ker v svoji zakonodaji sploh niso imeli zakona, ki bi črno gradnjo sankcioniral. Tega enostavno niso poznali. Črne gradnje, namreč. Bog ve, če imajo zdaj že kaj bolj moderno zakonodajo, haha?


Imajo.....so se hitro prilagodili.......

In na kakšnii ravni smo pristali? Na ravni volka z Wall Streeta in na drugi strani imamo opice, ki plešejo/-mo po ritmu njegovega renčanja. Ali po domače človek človeku volk.


Saj si v prejšnjem postu meni odgovorila, da pa ni vse tako slabo......torej ljudje še vedno nismo nazadovali nazaj na raven opice......

In kaj nas čaka na drugi strani? Svetniške davčne oaze (v katerih dvomim, da imamo jaz in ti in Janez in Micka svoje prihranke iz nogavic)? Vojne v imenu tujerodne invazivne demokracije? Revščino v dobršnem delu sveta in posledično reke beguncev? Vojne za nafto? Vojne za vodo? Monsantovo korenje, ki ga ne bomo mogli več gojiti na svojem vrtu? Miliardni dolgovi, ki poniknejo v bankah, katerih rezidenti sploh nismo? Če dobro premislim, so "balkanska posla" še kar znosna


Seveda so balkanska posla znosna.....pa še navajeni smo na njih, ker so del naše kulture, okolja......idilo te kulture kazijo zgolj oni, ki se za delo prostituirajo........




liliana -> RE: Trump - bo prvi ali ne? (18.5.2016 6:22:43)


IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko
Če dobro premislim, so "balkanska posla" še kar znosna [sm=smiley1.gif]

Ne samo, da so znosna - znajo biti prav krasna.




Ti že veš.......[sm=smiley36.gif]




nejcko -> RE: Trump - bo prvi ali ne? (18.5.2016 9:27:38)


IZVIRNO SPOROČILO: liliana


IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Daj no, liliana, kot da smo najbolj boga država na tem svetu, najbolj zadolžena in najbolj zapravljiva in Slovenci KRIVI!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gremo pač skozi lasten proces razvoja in delamo napaka, tudi hude, vendar še vedno ne tako zelo krvave, kot so jih in jih še počnejo države, ki jih tako poveličuješ (-mo, čeprav težko pišem v 1. os. množine, ker jaz definitivno ne spadam sem) in ki naj nam bi bile za svetal vzor in zgled.



Potem pa sprejmimo lasten proces razvoja in sprejmimo posledice svojih napak.......pred leti smo se na referendumu odločili na EU in Nato.....z veliko večino......torej......ne obnašajmo se danes kot nekajletni otroci, ki zahtevajo izstop iz EUja in Nata, ker jim nekaj ni všeč.....sprejmimo vendar posledice svojih odločitev, ker to spada k procesu razvoja......


Pojdi to povedat Cameronu, da naj se neha obnašati kot razvajen otrok [sm=smiley36.gif] Slovenci, razen za šankom in iz foteljev, še nismo grozili z izstopom, pravzaprav podložno kimamo in pridno izpolnjujemo tudi tiste nebuloze, ki nam jih ne bi bilo treba.
Ne, ne obnašamo se kot majhni razvajeni otroci, se pa obnašamo kot hlapci, to pa je res. Pridni smo in uslužni, ponižno izpolnjujemo vse, kar nam zaukažejo in še več in več ... če bi bili delavec, bi bili prava terna za vsakega delodajalca [sm=jezicek.gif]





Evo vidiš......tako kot nas ne zanima, od kod denar za otroški dodatek, ki se mesečno znajde na našem računu, tako nas tudi ne zanima od kod pride poceni (v primerjavi z drugimi energenti) zemeljski plin, ki nam omogoča, da imamo pozimi v bajti lahko 24 stopinj.......


Posplošuješ. Spet.

TTIP - ena najbolj invazivnih tujerodnih vrst, ki nas ogrožajo bolj kot vsi migranti skupaj - ta opevani sporazum, ki nam obljublja nebesa na zemlji (to, česar si po tvojem potrošniki želimo): nova delovna mesta, poceni hrano (ni važno, od kod), ameriško robo, ki jo moramo zdaj uvažati in plačevati carino ...), a glej ga zlomka, ljudje ne mižimo. Prekleto dobro vemo, kaj ta TTIP v resnici pomeni (kot vemo, od kod otroški dodatki in plin). In glej ga zlomka, čeprav nam obljublja raj na zemlji, ga nočemo. Miljone ljudi protestira na ulicah proti njegovem sprejetju, milijone ljudi je podpisalo peticijo, ljudje pišejo, govorijo: NOČEMO TEGA!
Ne, ne tiščimo ravno glave v pesek, kar po tvojem ljudje kar skoz in skoz počnemo. Pa nas nihče ne upošteva. Oločajo in odločili bodo neodvisno od nas, tako kot neodvisno od nas sprejmejo višino otroških dodatkov in neodvisno od nas sprejmejo ceno plina in nafte in neodvisno od nas postavijo ceno drugega tira in ceno pediatrične klinike. Če nekaj sprejemajo mimo nas, to še ne pomeni, da nam ni mar in da o zadevah nimamo pojma.

In prekleto dobro vemo, da z vsakim nakupom poceni hrane in čevljev podpiramo ta sistem, ampak ni na nas, da bi odločali o višini svoje plače. Vsak bi raje pri sosedovi branjevki kupoval, ampak potem bi lahko po enem tednu samo še travo jedel.

In kot si sama rekla, odgovoren je tisti na vrhu hierarhične lestvice. To pa definitivno nista Janez in Micka.









nejcko -> RE: Trump - bo prvi ali ne? (18.5.2016 9:45:11)

Pa še nekaj o preprostem, neukem, ležernem ljudstvu: tudi v ZDA ljudje množično protestirajo proti raznim vojnam, ki se jih gre njihova vlada v imenu american dreams - celo pregovorno glupi Američani bi se torej bili pripravljeni odpovedati poceni nafti v zameno za mir. Ne vsi, seveda, saj imajo oprane glave, tako kot jo imamo mi, da je vse ameriško slabo in so vsi muslimani teroristi. Toda kdo komu pere glavo? Ljudje sami sebi ali tisti, ki imajo v rokah moč in oblast?
Želim ti samo povedati, da ne podcenjuj ljudi in ne glej na njih tako zviška.




liliana -> RE: Trump - bo prvi ali ne? (18.5.2016 18:31:36)


IZVIRNO SPOROČILO: nejcko


Pojdi to povedat Cameronu, da naj se neha obnašati kot razvajen otrok [sm=smiley36.gif] Slovenci, razen za šankom in iz foteljev, še nismo grozili z izstopom, pravzaprav podložno kimamo in pridno izpolnjujemo tudi tiste nebuloze, ki nam jih ne bi bilo treba.
Ne, ne obnašamo se kot majhni razvajeni otroci, se pa obnašamo kot hlapci, to pa je res. Pridni smo in uslužni, ponižno izpolnjujemo vse, kar nam zaukažejo in še več in več ... če bi bili delavec, bi bili prava terna za vsakega delodajalca [sm=jezicek.gif]




Ja....saj za šankom, foteljem in ekranom smo močni.....kot razvajeni otroci.......[sm=jezicek.gif]

Drugače pa sem mislila na to, da če se enkrat za nekaj odločiš, ne moreš takoj naslednji dan to odločitev spremeniti, ker ti pač v tistem hipu nekaj ne odgovarja......in se odločati zgolj na podlagi hipnega navdiha, ko si razočaran........ker pač to marsikaj potegne za sabo.......od EUja smo in imamo tudi kakšne koristi, ki jih bomo izgubili, če bomo šli iz EUja.......

Posplošuješ. Spet.


Pa ne....velike večine ljudi ozadje ne zanima.......

TTIP - ena najbolj invazivnih tujerodnih vrst, ki nas ogrožajo bolj kot vsi migranti skupaj - ta opevani sporazum, ki nam obljublja nebesa na zemlji (to, česar si po tvojem potrošniki želimo): nova delovna mesta, poceni hrano (ni važno, od kod), ameriško robo, ki jo moramo zdaj uvažati in plačevati carino ...), a glej ga zlomka, ljudje ne mižimo. Prekleto dobro vemo, kaj ta TTIP v resnici pomeni (kot vemo, od kod otroški dodatki in plin). In glej ga zlomka, čeprav nam obljublja raj na zemlji, ga nočemo. Miljone ljudi protestira na ulicah proti njegovem sprejetju, milijone ljudi je podpisalo peticijo, ljudje pišejo, govorijo: NOČEMO TEGA! Ne, ne tiščimo ravno glave v pesek, kar po tvojem ljudje kar skoz in skoz počnemo. Pa nas nihče ne upošteva. Oločajo in odločili bodo neodvisno od nas, tako kot neodvisno od nas sprejmejo višino otroških dodatkov in neodvisno od nas sprejmejo ceno plina in nafte in neodvisno od nas postavijo ceno drugega tira in ceno pediatrične klinike. Če nekaj sprejemajo mimo nas, to še ne pomeni, da nam ni mar in da o zadevah nimamo pojma.


TTIP nas ne ogroža v taki meri, kot to želijo mediji, kulturniki z okoljevarstvenimi organizacijami na čelu predstaviti.....je pa bolj pomemben kot migranti, to pa res.....

In ljudje nimamo pojma kaj tip v resnici pomeni.....odločamo in zavračamo ga zaradi tega, kar preberemo v medijih in kar nam okoljevearstveniki in ostali samozvani branilci planeta servirajo.......in vse kar ni proti TTIPu z grozo zavračamo.......obnašamo se, kot da TTIP pomeni apokalipso......po drugi strani pa pojma nimamo, kaj pomeni......

In mi, navadna raja, vseeno ne moremo odločati o tem.....tako kot ne morem jaz ali ti odločati o višini kazni, o višini davkov, o višini plač v javnem sektorju, tako ne moreva midve odločati o vsebini nekega gospodarskega sporazuma.......

In prekleto dobro vemo, da z vsakim nakupom poceni hrane in čevljev podpiramo ta sistem, ampak ni na nas, da bi odločali o višini svoje plače. Vsak bi raje pri sosedovi branjevki kupoval, ampak potem bi lahko po enem tednu samo še travo jedel.


Idi se prostituirat, pa boš lahko pri lokalni branjevki kupovala.....[sm=jezicek.gif]

In kot si sama rekla, odgovoren je tisti na vrhu hierarhične lestvice. To pa definitivno nista Janez in Micka.


Jazen in Micka sta odgovorna za to, ali se bosta prostituirala ali ne, ali bosta kradla ali ne....sigurno pa nista odgovorna za vsebino TTIPa.......

Pa še nekaj o preprostem, neukem, ležernem ljudstvu: tudi v ZDA ljudje množično protestirajo proti raznim vojnam, ki se jih gre njihova vlada v imenu american dreams - celo pregovorno glupi Američani bi se torej bili pripravljeni odpovedati poceni nafti v zameno za mir. Ne vsi, seveda, saj imajo oprane glave, tako kot jo imamo mi, da je vse ameriško slabo in so vsi muslimani teroristi. Toda kdo komu pere glavo? Ljudje sami sebi ali tisti, ki imajo v rokah moč in oblast? Želim ti samo povedati, da ne podcenjuj ljudi in ne glej na njih tako zviška.


Kdo pere glavo ameriškemu ljudstvu......? Podobni, kot tebi perejo glavo pri TTIPu.......

To ni podcenjevanje ljudi, da na zadeve skušaš gledati objektivno, ne pod vplivom čustev, privzgojenih vzorcev in tudi indoktrinacija je pač svoje naredila (verjamem, da je jugo nostalgijo in "balkanska posla" težko preseči in zaobiti).....tako kot cerkev indoktrinira, indoktrinirata tudi kapitalizem in socializem......in naša generacija je ravno nekje vmes (bili smo ravno že toliko stari, da se nas je še socialistična indoktrinacija v mladosti prijela) in smo šli iz ene indoktrinacije v drugo na horuk in se eni težje, drugi pa lažje prilagajamo in sprejemamo spremembe.......našim otrokom bo že s tega vidika lažje......




nejcko -> RE: Trump - bo prvi ali ne? (18.5.2016 22:33:37)

IZVIRNO SPOROČILO: liliana


Kdo pere glavo ameriškemu ljudstvu......? Podobni, kot tebi perejo glavo pri TTIPu.......




Res? Kdo mi pere glavo? Slovenski politiki, ki so ob tej tematiki bolj mlahavi od tiča kakšnega 105-letnika? Slovenski mediji, ki na vsake par mesecev objavijo kratko notico, da se je sestala Evropska komisija na tajnih pogajanjih (no, ja, tole pod rubriko tajno mi obrne glavo za 360°, to je res) in v še bolj obrobni notici objavijo, da se je v kakšnem mestu zbralo par sto ljudi (par ničel pač pozabijo napiisati), ki protestirajo proti ttip?

Res ne vem, kdo bi mi lahko pral glavo [sm=zmeden.gif] Okoljevarstveniki in kulturniki, ki jih nihče več ne jemlje resno ... haha.

Kdor molči, tisočim odgovori. In če kaj, sem za globalizacijo hvaležna v smislu, da lahko sama in svobodno (kolikor toliko) dostopam do stvari, ki me zanimajo. In zanimajo me stvari, ki jih pred mano skušajo skriti. Ne bojim se stvari, o katerih se na veliko piše, ampak stvari, o katerih se ne piše. In o ttip se piše skoraj nič. Nobenega javnega diskurza ni nikjer (ok, par tribun, za katere človek iz medijev skoraj ničesar ne izve).

In potem gre pač človek raziskovat, če mu je v interesu, seveda - in večini ni, o tem smo si na jasnem. In prebira članke, gleda dokumentarce, ki so dostopni, in si ustvari svoje mnenje.

In jaz sem si ga pač ustvarila. Svojega. Nikakor nimam nič proti trgovanju z ZDA, mi je pa zanimivo, zakaj, za boga milega, rabimo uvažati ameriško hrano npr. [sm=zmeden.gif]
Kaj v Ameriki raste, kar ne raste pri nas? Banane?

Polovico življenja sem preživela brez banan ... no, pravzaprav so mi banane tako nepomembne, da se sploh ne spomnim, kdaj sem jih prvič jedla. Enako za ananas, avokado, mango. Spomnim pa se, kdaj sem prvič jedla olive in kje. Pa olive rastejo pri nas, kajne?

Torej nič ameriškega človek ne pogreša in brez ameriškega (ali afriškega ali kitajskega) komot preživimo. Krave se pasejo tudi pri nas, dajejo mleko, koruza raste pri nas, hruške, jabolka, zelje in krompir ... česa EU nima, da treba uvažati in preko oceana tovoriti meso, mleko, pšenico ...?
Da bo ceneje? Že zdaj je španski paradajz cenejši od našega, pa portugalsko mleko ... čisto ok. Rabimo še ceneje? Niti ne, če ne bomo še bolj revni, kot smo. Samo ta predpogoj torej obstaja - revnejši kot bomo, cenejšo hrano bomo potrebovali. Je torej to namen? Mar ne pravi pregovor: nisem dovolj bogat, da bi poceni kupoval?

Pa se vrnimo k opranim glavam.
Konec osemdeset_ih let smo imeli vsi oprane glave, da vstopamo v svetlejšo prihodnost (tudi leta 45 so jo imeli ljudje). Takrat bi se vsi smejali, če bi nam nekdo rekel, da bodo največja slovenska podjetja propadla, da bodo tajkuni pokopali ta podjetja in pokradli denar. Vsi bi zamahnili z roko, če bi nam kdo rekel, da se bomo še po 25 letih kregali, kje so pokopani beli in rdeči, kajne?
Vse, kar so nam obljubljali, je bilo tako lepo in brez pasti in nevarnosti. Ko je Kr.ambe.rger prvi dvignil glas in skušal "oprati glave" v svojo smer, in "opral jim jo je mnogim, kajti imel je veliko sledilcev, je ... ups, pijani lovec ga je ustrelil izza ovinka.

Danes ljudje, ki so jasnovidni, kot je bil jasnoviden Ivan, težko pristanejo na oni strani, ker bi le bilo preveč sumljivo, pa recimo, da smo eno stopnjo demokracije v vseh teh letih le dosegli - bi rekli naivni, trezni pa, da je elita samo pridobila na moči. A to še ne pomeni, da nimajo prav.
Bomo videli čez 50 let ... to je ponavadi rok, ko se tajni dokumenti razkrijejo (pa še to ne v celoti), ko se zdaj razkrivajo dokumenti o 2. SV, pa o tajnih sporazumih delitve Evrope na vzhodni in zahodni blok in vloga YU, pa po 100 letih o delitvi BV med FR in UK.

Previdnost je mati modrosti. Jaz ničesar ne kupim na prvo žogo, sploh pa ne, če izdelek pred mano skrivajo. In ttip je izdelek, ki mi ga prodajalec noče pokazati. In si pač o njem mislim (po vsem, kar sem našla podatkov na spletu in drugod), da ga niti najmanj ne rabim. Naj bo še tako poceni. Ne kupim in pika.








nejcko -> RE: Trump - bo prvi ali ne? (18.5.2016 23:20:43)


IZVIRNO SPOROČILO: liliana



TTIP nas ne ogroža v taki meri, kot to želijo mediji, kulturniki z okoljevarstvenimi organizacijami na čelu predstaviti.....je pa bolj pomemben kot migranti, to pa res.....

In ljudje nimamo pojma kaj tip v resnici pomeni.....odločamo in zavračamo ga zaradi tega, kar preberemo v medijih in kar nam okoljevearstveniki in ostali samozvani branilci planeta servirajo.......in vse kar ni proti TTIPu z grozo zavračamo.......obnašamo se, kot da TTIP pomeni apokalipso......po drugi strani pa pojma nimamo, kaj pomeni......

In mi, navadna raja, vseeno ne moremo odločati o tem.....tako kot ne morem jaz ali ti odločati o višini kazni, o višini davkov, o višini plač v javnem sektorju, tako ne moreva midve odločati o vsebini nekega gospodarskega sporazuma.......




In kaj ti jaz dopovedujem ves čas? Da ne moremo odločati ... da Janez in Micka, ki sta v dobri veri in službah najela kredit za streho nad glavo, ne moreta odločati, ko v času krize zgudbita službo, banka pride pa na kant, o višini obresti, ki ji požro do konca.

In tako kot sta se Janez in Micka "zakalkulirala", se je zakalkuliral tudi gospod baron Bav.čar ali pa Zid.ar. Kaj me moti? To, da nikoli, ampak nikoli še do zdaj nisi pokazala s prstom na Ivana in Igorja, ampak zgolj na Janeza in Micko. Onadva sta kriva, ker sta si zaželele malo boljši avto in streho nad glavo ... pa zaradi mene i-phone, saj sta si ga Ivan in Igor tudi. So what?

In prav imaš, ljudje nimamo pojma, kj ttip prinaša. Jaz sem ti razkrila argumente, kaj v tem sporazumu vidim slabega, ti pa nisi rekla še ničesar, zakaj naj bi bil dober, samo mene sesuvaš in me imaš za opranoglavca. Prav, ni problema, ampak dokler mi nihče ne predoči vseh plusov in me prepriča, da vsaj dvomiti začnem, pač vidim samo minuse. Prepričaj me, liliana, v čem naj bi bil ttip vsaj malček fajn.

Najlažje je sedeti v sredini, reči, nič ne vidim, ič ne slišim, nič ne rečem ... ampak jaz sem car. Ne gre tako. Prepričaj me ali vsaj spravi v dvom. Opranoglavka pač nočem biti [sm=smiley1.gif] Bodi dobra in me reši iz zablod.

In še za konec - če ljudje kot raja o ničemer ne odločamo, čemu imamo sploh demokracijo, če ne smemo povedati vsaj svojega mnenja, ne da bi pri tem izpadli opranoglavci [sm=zmeden.gif]





liliana -> RE: Trump - bo prvi ali ne? (19.5.2016 6:12:13)


IZVIRNO SPOROČILO: nejcko



In kaj ti jaz dopovedujem ves čas? Da ne moremo odločati ... da Janez in Micka, ki sta v dobri veri in službah najela kredit za streho nad glavo, ne moreta odločati, ko v času krize zgudbita službo, banka pride pa na kant, o višini obresti, ki ji požro do konca.

In tako kot sta se Janez in Micka "zakalkulirala", se je zakalkuliral tudi gospod baron Bav.čar ali pa Zid.ar. Kaj me moti? To, da nikoli, ampak nikoli še do zdaj nisi pokazala s prstom na Ivana in Igorja, ampak zgolj na Janeza in Micko. Onadva sta kriva, ker sta si zaželele malo boljši avto in streho nad glavo ... pa zaradi mene i-phone, saj sta si ga Ivan in Igor tudi. So what?



Res nisem kazala s prstom direktno na Ivana ali Igorja, sem ravno pred kratkim (na enega celo v tej temi se mi zdi) na druge naše "cvetke"....in precejkrat sem že povedala, če opravičujemo malo krajo, dajemo istočasno legitimnost večjim krajam.......

In prav imaš, ljudje nimamo pojma, kj ttip prinaša. Jaz sem ti razkrila argumente, kaj v tem sporazumu vidim slabega, ti pa nisi rekla še ničesar, zakaj naj bi bil dober, samo mene sesuvaš in me imaš za opranoglavca. Prav, ni problema, ampak dokler mi nihče ne predoči vseh plusov in me prepriča, da vsaj dvomiti začnem, pač vidim samo minuse. Prepričaj me, liliana, v čem naj bi bil ttip vsaj malček fajn.


Saj jaz sem ti tudi že razkrila argumente, kaj v tem vidim dobrega.....ne v tej najini debati, ker o TTIPu se je že debatiralo precejkrat.......na kratko.....ZDA in EU se morata povezati tudi na gospodarskem področju, drugače ju bo v nekaj desetletjih "vzhod" pojedel.......

Kar se pa tiče GSO, ki je glavni krivec za "proti TTIP".....to je itak področje, idealno za manipulacijo, ljudje nimamo pojma kaj GSO je, kaj povzroča in GSO je idealen za širjenje strahov in predstavitev nekih kvazi nevarnosti.......ob tem se pa pozablja, da človek že od pamtiveka oz. od njegovega ukvarjanja s poljedelstvom manipulira z genetiko.......samo danes, ko se to dela v laboratorijih se pa širi panika......




nejcko -> RE: Trump - bo prvi ali ne? (19.5.2016 22:48:53)


IZVIRNO SPOROČILO: liliana


IZVIRNO SPOROČILO: nejcko



In kaj ti jaz dopovedujem ves čas? Da ne moremo odločati ... da Janez in Micka, ki sta v dobri veri in službah najela kredit za streho nad glavo, ne moreta odločati, ko v času krize zgudbita službo, banka pride pa na kant, o višini obresti, ki ji požro do konca.

In tako kot sta se Janez in Micka "zakalkulirala", se je zakalkuliral tudi gospod baron Bav.čar ali pa Zid.ar. Kaj me moti? To, da nikoli, ampak nikoli še do zdaj nisi pokazala s prstom na Ivana in Igorja, ampak zgolj na Janeza in Micko. Onadva sta kriva, ker sta si zaželele malo boljši avto in streho nad glavo ... pa zaradi mene i-phone, saj sta si ga Ivan in Igor tudi. So what?



Res nisem kazala s prstom direktno na Ivana ali Igorja, sem ravno pred kratkim (na enega celo v tej temi se mi zdi) na druge naše "cvetke"....in precejkrat sem že povedala, če opravičujemo malo krajo, dajemo istočasno legitimnost večjim krajam.......


No, jaz pa na svar gledam drugače.
Vedno poudarjamo, da smo starši največji in prvi vzor svojim otrokom. In starši smo (naj bi bili) prva avtoriteta mlademu človeku. Torej vzor se širi od zgoraj navzdol in ne obratno, kot razumeš ti. Če rečemo NE veliki kraji, enako velja NE tudi za malo krajo in rezultat je NE KRAJI.. Če pa velja ne samo za malo krajo, za veliko pa ne, potem to ne pomeni NE KRAJI, ampak pomeni NE MALI KRAJI in DA VELIKI KRAJI, toje DA KRAJI, ker veliko vedno premaga malo.

Če vzamem za primer cigane, o katerih sva razpravljali v eni debati ... malemu Romu je prva avtoriteta in vzor njegov starš, kajne? No, ta starš npr. krade bakrene žlebove, se šlepa na sociali, dela prometne prekrške. A ta prva avtoriteta (romski starši) imajo po zakonu hiierarhije nad sabo še eno avtoriteto (recimo ji avtoriteta 2, najvišja - zakon, pravna država).
V hipu, ko ta 2. avtoriteta odpusti krajo (in vse ostalo) v imenu kulturne tolerance, avtoriteta 1 svojim otrokom kaže vzore, kako se pride čez življenje in da sta kraja in goljufija povsem dopustni, če si cigan.
Pa povejmo še, da ti cigani niso padli z lune in bi bili potrebni neke specialne obravnave. Ne, ti cigani tukaj živijo že desetletja, stoletja, torej je tukaj že najmanj 10. generacija, ki je bila naučena od najvišje avtoritete, da je njihova kraja drugačna od kraje Janeza in Micke. Mali cigan je od dveh avtoritet naučen, da je cigan (ina bo očitno v demokratični družbi to vedno ostal), da je drugačen in da zanj veljajo drugačna pravila.

Tudi politik, gospodarstvenik, vip (avtoriteta 1) je od avtoritete 2 naučen, da je drugačen, da je vip in da zanj veljajop drugačna pravila.

Medtem državljana Janez in Micka, ki po možnosti še pošteno delata in plačujeta davke, ugotavljarta
-državljan rom krade in se mu nič ne zgodi.
-državljan politik, gospodarstvenik, vip krade in se mu nič ne zgodi
-Wiiiiiiiiiiiiii, v naši lepi se lahko krade in goljufa, super ...

-in pristane v kehi.
-Krivica?

Ja, če mene vprašaš huda, najhujša krivica. Janez in Micka sta delala točno to, kar jima je avtoriteta 2 sporočala, da je dopustno in čisto ok. V bistvu sta bila hudičevo prevarana, zmanipulirana in izigrana.

Zgledi vlečejo, mar ne? In zgledi so vedno na vrhu.


IZVIRNO SPOROČILO: liliana

In prav imaš, ljudje nimamo pojma, kj ttip prinaša. Jaz sem ti razkrila argumente, kaj v tem sporazumu vidim slabega, ti pa nisi rekla še ničesar, zakaj naj bi bil dober, samo mene sesuvaš in me imaš za opranoglavca. Prav, ni problema, ampak dokler mi nihče ne predoči vseh plusov in me prepriča, da vsaj dvomiti začnem, pač vidim samo minuse. Prepričaj me, liliana, v čem naj bi bil ttip vsaj malček fajn.


Saj jaz sem ti tudi že razkrila argumente, kaj v tem vidim dobrega.....ne v tej najini debati, ker o TTIPu se je že debatiralo precejkrat.......na kratko.....ZDA in EU se morata povezati tudi na gospodarskem področju, drugače ju bo v nekaj desetletjih "vzhod" pojedel.......




Zakaj bi nas vzhod pojedel [sm=zmeden.gif]

Prostovoljno smo izvozili vsa naša znanja in industrijo tja, prostovoljno vse to lahko pripeljemo nazaj. Ne vem, v čem je problem [sm=zmeden.gif] Še več, imamo nova znanja, vso to ivoženo umazano industrijo lahko uvozimo nazaj in jo spremenimo v čisto. Znanja so, projekti so - nič smeti. Vse, kar smo izvozili, lahko uvozimo nazaj in oplemenitimo.
Ali pa vse to izvozimo naprej, v Afriko npr. in tam ustvarimo še eno Evropo, kot smo jo ustvarili na Kitajskem. Pa še migracij se bomo rešili.

Vse se da, če se hoče. ampak očitno se noče. Zakaj? Ker moči v rokah nimajo več politiki, ampak ... saj veš, kdo.

GSO - ja, res je, da je človek od nekdaj eksperimentiral z naravo. Sploh ni to problem. Problem nastane, ko si nekdo vzame pravico, da edini eksperimentira z njo. Ko kmet ne sme več eksperimentirati tako, da si vzgoji svoje seme, ampak mu nekdo drug diktira, kakšno seme mora imeti.
Ko edini vaški vodni vir preide v roke nekoga, ki se odliči, da bo ta vir, ki so ga prej VSI ljudje lahko svobodno in zastonj koristili, odselj plačljiv, njim pa prepusti onesnažen vaški vodnjak, pitno vodo pa jim po dragi ceni prodaja.

Ko ti kot lastniku hiše rečejo, da dež, ki pade na tvojo streho ni več tvoj, da z njim ne smeš več zalivati svojega vrta, ampak moraš vodo (dež), s katero želiš zalivati vrt in na katerem po možnosti rastejo rastline iz njihovih sadik, plačati.
Še malo, pa še zrak ne bo več naš, ampak bo nekomu pripadal. In ga bomo morali plačevati. Vsak vdih. In plačati davek na onesnažen izdih.





liliana -> RE: Trump - bo prvi ali ne? (20.5.2016 6:18:43)


IZVIRNO SPOROČILO: nejcko


No, jaz pa na svar gledam drugače.
Vedno poudarjamo, da smo starši največji in prvi vzor svojim otrokom. In starši smo (naj bi bili) prva avtoriteta mlademu človeku. Torej vzor se širi od zgoraj navzdol in ne obratno, kot razumeš ti. Če rečemo NE veliki kraji, enako velja NE tudi za malo krajo in rezultat je NE KRAJI.. Če pa velja ne samo za malo krajo, za veliko pa ne, potem to ne pomeni NE KRAJI, ampak pomeni NE MALI KRAJI in DA VELIKI KRAJI, toje DA KRAJI, ker veliko vedno premaga malo.




Če gledaš na ta način, se ne bo nič spremenilo.....ker to funkcionira, kako si že prej imenovala?....v normalni družbi.....pri nas ne, pri nas, kjer je Martin Krpan narodni junak, kjer vsak, ki je na položaju del pogače vzame ne......torej nam je edini spas, da množica postane poštena......ker zglede vlečejo.....a ne?

Tudi politik, gospodarstvenik, vip (avtoriteta 1) je od avtoritete 2 naučen, da je drugačen, da je vip in da zanj veljajop drugačna pravila. Medtem državljana Janez in Micka, ki po možnosti še pošteno delata in plačujeta davke, ugotavljarta -državljan rom krade in se mu nič ne zgodi. -državljan politik, gospodarstvenik, vip krade in se mu nič ne zgodi -Wiiiiiiiiiiiiii, v naši lepi se lahko krade in goljufa, super ... -in pristane v kehi. -Krivica?


Jaz živim v isti državi kot ti.....in sama zase lahko rečem, da živim pošteno......vzgajali so me starši, sigurno tudi družba in okolje, vendar je starševski vpliv verjetno prevladal.....kot odrasla oseba pa sem vedno izbrala poštenost, bila nemalokrat deležna kritik o svoji neiznajdljivosti (na RR nemalokrat celo posmeha, kar moram reči, me je izredno presenetilo).....

Skratka, povedati želim, da ima odrasel človek vedno na razpolago izbiro......ali bo postal enak kot nekdo, na katerega tako rad kaže s prstom ali pa bodo njegova dejanja drugačna......in če je ljudstvo nepošteno, če ljudstvo deluje po principu "če on lahko krade, bom pa še jaz" se ne bo nič spremenilo......ker politiki so odraz ljudstva.......izbira jih ljudstvo.....

Ja, če mene vprašaš huda, najhujša krivica. Janez in Micka sta delala točno to, kar jima je avtoriteta 2 sporočala, da je dopustno in čisto ok. V bistvu sta bila hudičevo prevarana, zmanipulirana in izigrana. Zgledi vlečejo, mar ne? In zgledi so vedno na vrhu.


Povem še enkrat....janez in micka nista več na stopnji 3 letnega otroka, ki se vzgaja z zgledom....janez in micka sta odrasli osebi, ki ju je narava obdarila z možgani in s tem, da jih uporabljata.......janez in micka imata izbiro......ali bosta sama varala, manipulirala, izigravala, kradla.....ali pa ne.....samo če ne bosta, bosta pač morala malo več delati ali pa bosta malo manj denarja imela.......tudi poštenost ima pač svojo ceno, ki je izgleda marsikdo ni več pripravljen plačati......

Zakaj bi nas vzhod pojedel Prostovoljno smo izvozili vsa naša znanja in industrijo tja, prostovoljno vse to lahko pripeljemo nazaj. Ne vem, v čem je problem Še več, imamo nova znanja, vso to ivoženo umazano industrijo lahko uvozimo nazaj in jo spremenimo v čisto. Znanja so, projekti so - nič smeti. Vse, kar smo izvozili, lahko uvozimo nazaj in oplemenitimo. Ali pa vse to izvozimo naprej, v Afriko npr. in tam ustvarimo še eno Evropo, kot smo jo ustvarili na Kitajskem. Pa še migracij se bomo rešili. Vse se da, če se hoče. ampak očitno se noče. Zakaj? Ker moči v rokah nimajo več politiki, ampak ... saj veš, kdo.






Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>