RE: II pričakujemo v letu 2022 (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega članaSporočilo


fracek -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (20.1.2022 18:10:04)

Vsaka novica o veselem pricakovanju me razveseli, se posebej pa pri puncah, ki tako dolgo in vztrajno cakajo/te/mo na +, tako da @Maca resnicno iskrene cestitke in pogumno naprej do septembra in dojencka v narocju. 🤗 Bravo. 💪💪
Zal ni vse v sproscenosti in temu, da odmislis ... se strinjam, da je marsikaj v glavi, ampak pri zanositvi je prevec dejavnikov, ki se morajo poklopit, zato pa so taksne vrste in cakalne dobe na klinikah za neplodnost in punce, ki zanosite v roku 1 leta, si res lahko recete, da ste srecnice na kvadrat. 
Srecno vsem 🍀
Anonimen -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (21.1.2022 17:41:09)

Pozdravljene☺️Spremljam vaš že nekaj časa in tudi sama se z partnerjem trudiva že nekje 9 mesecev za ➕. Zelo lepo je videti kako se podpirate in tudi jaz za vsako držim pesti, vsem ki vam je pa uspelo pa iskerene čestitke.❤️❤️
maca51 -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (21.1.2022 20:37:20)

Hvala vsem za čestitke ♥️

Se pa strinjam z napisanim Fracek. Pri nekaterih, tudi če odmislijo ne rata. 🙂

No najina zgodba pa je taka..
Novembra 2018 sem prenehala z jemanjem KT, nato imela 4 M (neredne seveda), potem pa 3 mesece nič. Konec maja sem odšla do G, predpisala mi je tablete PrimolutNur za sporžitev M. Ko mi je takrat delala UZ, ni rekla nič, da bi bilo karkoli narobe z mano, a že takrat sem dobila občutek da bo najina pot do 👶🏻 naporna. 
Po tem pregledu sva se junija 2019 odločila da ne bova več uporabljala zaščite. Kar bo pač bo. Bila sva čisto neobremenjena. Potem pa sem se nekje marca 2020 poglobla malo v moj cikel, štela plodne dneve, delala O teste. Od takrat naprej sem se vsak mesec sekirala, da bova ja ujela prave dneve..
Konec leta 2020 sem poklicala G in se naročila na pregled in da se pogovorive kako naprej. Na pregledu, ki sem ga imela januarja pa manjši šok. V tem času mi je zrastla kar precej velika cista na levem jajčniku, rečeno mi je bilo tudi, da je vidna manjša pregrada v maternici. Dobila sem napotnico za laparo + histero. 
Aprila 2021 sem prišla na vrsto za op. Cista je do takrat že počila ampak so vseeno naredili laparo, mi preverili prehodnost jajcevodov, požgali nekaj zelo malih žarišc endometrioze,.. skratka poštimali vse tako kot mora biti. 
Na kontrolnem pregledu po op mi je dala G še napotnico za odvzem krvi (pregled hormonov), kjer ni bilo nobenih odstopanj. Junija 2021 je tudi moj partner opravil spermiogram (ni bil sicer najboljši, slab pa tudi ne). Nato se je moja G julija odločila, da nama da napotnico za neplodnostno ambulanto. 
Odločila sva se za Postojno, zaradi čakalnih dob pa tudi zaradi bližine (sva primorca). Prvi pregled sva imela septembra. Zdravnica nama je že takoj predlagala OBMP, ampak jaz se še nisem čutila pripravljeno za ta psihično in fizično naporen postopek. Takrat smo se zmenili, da najprej poizkusimo s Femaro (tri mesece). 
In tako nama je uspelo v tretjem ciklu s Femaro, po dveh letih pol. ♥️

Se opravičujem za daljši zapis, ampak za nama je  dolga zgodba, ki pa upam, da je zaključena. 😊🤞🏻
JackieO -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (22.1.2022 10:37:10)

@maca iskrene cestitke za plusek, pa je le ratalo naravno! Res sem vesela zate, ker vem kako sva se skupaj borili. ❤ Sedaj se pa zivcna vojna sele zacne. 😁


Se pa strinjam s tem kar je napisala @fracek. Lahko je reci, da psiha in glava delata svoje in da je vcasih treba samo odmisliti. Ampak dejansko se more toliko stvari poklopiti, da tiste ki zanosijo takoj ali pa se jim celo "ponesreci" res ne vedo kaksno sreco imajo. Sploh ko gres v IVF postopek vidis koliko stresa ti je prihranjenega, ce uspe naravno. Vso sreco zelim vsem in cimprej en debel ➕!
Manca. -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (22.1.2022 11:09:02)

No pri meni je bilo to, da sem odmislila in je bilo po vec kot letu in pol. Sem hodla do zdravnice in me je dala v ambulanto za neplodnost in nisem sla nakar jo klicem cez mesec dni, da sem noseca. Takrat sem si samo rekla ce bo bo😊 Ampak ja sedaj v drugo pa ze dolgo ne rata pa vmes odmislim. Definitivno pa je veliko na tem, da ce veliko mislis o tem lahko tezje rata, ker si lahko v stresu zato. In stres je tudi velik vpliv na zanositev, meni deluje ze na policisticne slabo in ko nisem v stresu imam vcasih menstruacijo na 2 meseca ce je stres pa se zavlece v 3-4 mesece. Prvo kaj mi je ginekologinja rekla, ko sem prisla sedaj drugic za zanositev ko res dolgo ne rata je to, da mi je rekla vidim, da imas svoje podjetje si veliko pod stresom. In sem pritrdila, da ja verjetno tudi to vpliva. No upam, da vseeno cimprej uspe, da dobi naš mali družbo, ker si jo ful želi.😊
Suerte24 -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (23.1.2022 8:41:45)

Res je lepo slisat za te pluske😍 maca, jackie in dojencek, pridite se kaj v skupinico porocat, kako napreduje nosečnost. :)
Jaz naj bi v sredo dobila menstruacijo. Cikli mi varirajo med 28 in 33 dni. Nimam nobenih znakov - ne za menstruacijo, ne za nosečnost. Počutim se kot ponavadi, zato pričakujem, da bo menstruacija prisla. Danes sem na 27 dnevu :) 
Kako ste ostale? 
Majika91 -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (23.1.2022 16:36:35)

Pozdravljeni, sem tukaj nova. Imam pa eno vprašanje. Včeraj sem naredila zjutraj test z CB in je takoj pokazal +. Za dve uri pa sem pričela rahlo krvaveti, danes pa se je razvilo v menstruacijo. Je mogoče da sem noseča? 
JackieO -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (23.1.2022 17:36:22)

Ali gre sigurno za menstruacijo ali mogoce kaksno drugacno krvavitev? Ce krvavitev ni tako mocna lahko da gre za kaksno drugo krvavitev, drugace pa lahko gre tudi za biokemicno nosecnost. Najboljse je ponoviti test oz. iti na krvnega, ki je najbolj zanesljiv in se tocno vidi koliko je beta hormona in ce gre za nosecnost.

Majika91 -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (24.1.2022 8:41:01)

Sigurno je menstruacija.. Sicer ne vem zakaj se bi mi plusek pokazak nato menstruacija. Danes sem dala kri, bom videla popoldan ko me pokliče ginekologinja, kaj je na krvi pokazalo. 
maca51 -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (24.1.2022 17:41:42)

Pozdravljene vse nove 🤰🏼☺️

Ste se že vse naročile na pregled? Jaz kar malo odlašam, strah me je, da bi se prehitro zaključilo s SS in sploh ne bi prilezla do prvega pregleda. Na srečo nimam nobenih rjavih/roza/rdečih izcedkov (trkam) in tudi izkušnje s SS ne, ampak vem, da je to zelo pogosta stvar. Sem pa trenutno v 6t. 😀
maca51 -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (24.1.2022 17:43:11)

Joj se opravičujem, napačna tema 🙈

V dveh letih sem se kar navadila, da avtomatsko kliknem na to skupino. 😅
RobidaB -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (26.1.2022 13:37:43)

Pozdravljene tudi z moje strani. Prav z zanosom in navdušenostjo prebiram tole temo -- verjamem, da bo 2022 naše leto! ✨Pošiljam baby dust ✨

Najina zgodba pa je takšna:
Po skoraj desetletnem jemanju KT, sem se novembra 2020 odločila, da preneham, a sva zanositev še vedno preprečevala na "naraven način" (izogibanje odnosom v obdobju ovulacije in/ali uporaba pregradne zaščite oz. kondoma). Vseskozi pa sva se o dojenčku pogovarjala, se veselila tega, da bi lahko bila kaj kmalu starša, a sva se odločila še malce počakati, da tudi partner dobi stalno službo, kar se je zgodilo septembra 2021. Juhej, gremo delat dojenčka! Seveda sem nekje v ozadju vedela, da morda ne bo uspelo kar v prvo, a vendar sem nekako naletela samo na takšne zgodbe (Instagram, Youtube, znanke; kar naenkrat imajo VSI dojenčke in zanosijo že če jih partner samo lepo pogleda[sm=smiley36.gif]).
No, kljub rednim menstruacijam in 28 do 31 dnevnim ciklom, nama do sedaj (še) ni uspelo, a vem, da je obdobje štirih mesecev res kratko in da se ne smem pritoževat ali sekirat, a vseeno me tole nekje v ozadju kar naprej gloda.
Ta mesec pa sem poskusila z ovulacijskimi testi Clearblue (elektronski, roza) in glej, glej, ovulacije sploh nimam takrat, ko sem si jo računala oz. mi jo je naračunala aplikacija, pač pa 4! dni pozneje, tako da sem ponovno polna upanja, da se v začetku naslednjega meseca morda le pojavi najin +. Do neke mere sem prav jezna sama nase, da nisem testkov kupila že prej in da sva se pravzaprav fokusirala na napačne dni.😠
Zdaj pa drživa pesti, da 5. februarja naredim test in da bo ta pozitiven! Držim pa pesti tudi za vse vas! 🍀
Elfika -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (26.1.2022 14:19:41)

Pozdravljena ☺️🍀 CB ovulacijski testi so kar dobra zadeva, ja. Lahko vsaj preveris, ce je ovulacija in kdaj bi naj bila. Ko se pokaze smiley na testu kar malo polepsa dan 🤣 Drzim pesti! 😁 Jaz sem zakljucila z M, kaksen teden se do O. Bom pa tudi jaz ta mesec ponovno poskusila s CB ovulacijskimi testi. Kako ste ostale? 
Biba03 -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (26.1.2022 16:36:18)

Pozdravljene, mene zanima ali ima katera izkušnje s tem, da je imela 1. test pozitiven, 2. pa negativnega in kako se je razpletlo? Ste dobile M ali ste bile noseče?
Suerte24 -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (31.1.2022 15:32:24)

Pozdravljena Robida. Tudi jaz držim pesti, da kmalu zagledaš plusek. :)

Biba, žal s tem nimam izkušenj. Morda lahko katera druga kaj več pove.

No moja menstruacija je po 32 dneh prišla. Tako da sem zdaj 3 dan cikla in gremo naprej... Sem si pa prvič naročila ovulacijske teste. Zanima me, če ovulacijo sploh imam, glede na to, da je nikoli zares ne čutim. Tako da Elfika, zgleda da bova midve pa s temi testi poizkusile srečo. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Anonimen -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (1.2.2022 11:59:21)

Pozdravljene punce, mene pa zanima ali je katera imela kot znak nosecnosti tak cuden “napihnjen” in bolec obcutek v jajcnikih?  😊
RobidaB -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (8.2.2022 16:51:36)

Pozdravljene ponovno in hvala za lep sprejem v vaš kotiček na spletu😊

Pri meni ni nič novega. M bi morala nastopiti v nedeljo, a do danes še ni ne duha ne sluha o njej, ampak mislim, da še ni čas za veselje, saj sem naredila 2 testa in oba sta negativna 😢
Pa imam drugače redne menstruacije, v zadnjem letu je bila samo ena izjema, pa še to le en dan razlike. Cikle imam 29-dnevne, danes pa smo že na 31. dnevu, tako da res ne vem, kaj se dogaja. Očitno me še M zafrkava in mi daje lažno upanje. Nekaj dni bom še počakala, nato pa ponovila test. Še sreča, da jih kupujem sproti in ne "na zalogo", drugače bi po mojem na vsaki dve uri lulala na palčko 😅
Malo upanja še imam, ampak ne vem, če se splača, ker bi test po mojem zdaj že pokazal. Kaj mislite? Je bila že katera v takšni situaciji in je test morda celo pokazal +?
beba92 -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (8.2.2022 17:06:32)

Meni je test pokazal, ampak res rahlo komaj vidno crtico po nekaj urah ko sem ga pobrala iz kosa za smeti 😁 delala pa na dan ko naj bi dobila M. Nic se ni izgubljeno, kar pogumno naprej ☺️ 
RobidaB -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (8.2.2022 17:38:49)

Tako sem nora, da sem po prebranem po kanti brskala za včerajšnjim testom 😂 Ampak definitivno ni črtice, sem ga obsvetila iz v vseh kotov pregledala.
Je pa zanimivo, da sama sebe poskušam FUL nazaj držat in se ne vnaprej veselit/stresirat, ampak vseeno se, ne uspe mi odmislit. Tudi partner se tako veseli in si želi dojenčka, da sem kar malo žalostna ko pomislim, da ta mesec najverjetneje spet ne bo nič iz tega.
Deset let sem preprečevala nosečnost in mislila, da je to lahko kar takoj. Zdaj šele vidim, koliko kalkuliranja, planiranja in analiziranja (lahko) gre v proces. Verjamem, da je tudi na forumu kar nekaj takih, ki ne psihirajo, imajo nenačrtovane odnose in zanosijo, ampak žal je očitno moj tip osebnosti takšen, da MORAM vse vedet in proučit. Groza, sama sebi grem na živce, ker se zdaj ne znam več sprostit. Mogoče bi se mogla preimenovat v 'Psihička' 😂
Najbolj zanimivo je pa to, da sem na VSEH drugih področjih precej "jebivetrska"; na faksu je blo tko, v službi lepo funkcioniram in sem nasploh ZELO neobremenjen tip človeka.
Elfika -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (9.2.2022 9:22:50)

Robida, dokler ni M, obstaja upanje! 🍀🤞☺️ Pri meni je ze tako...kljub temu, da cakava na plus ze vec kot eno leto in imam vsak mesec pred M izrazit PMS, ki nakazuje, da bo M spet prisla, upam, dokler se ne ulije. 😅 Sedaj sem sicer dosti manj napsihirana kot prve mesece, ko se mi je zdelo, da se svet se samo okoli tega vrti. Mi2 sva sicer ze narocena na prvi pregled v neplodnostni, ampak se vedno nekak upam, da mogoce pa prej uspe. Ta mesec sem delala O teste in mi ni pokazal O. Imam pa na sumu, da sem zacela s testiranjem malo prepozno in, da je bila O prej kot sem pricakovala. Partner je imel ravno v teh dneh spermiogram, sva se za tam morala cuvat plavalcke in mislim, da sva ta mesec cisto zgresila O 🙈
RobidaB -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (10.2.2022 17:26:13)

No, včeraj je prišla M[sm=smiley19.gif], a se ne damo!
Priznam, sem bila kar slabe volje, še posebej zato, ker sem bila ravno na sprehodu in sem TOČNO VEDELA, da sem začela krvaveti. Tisti malce drugačen občutek v trebuhu. Čeprav me je zadnjih nekaj dni kar naprej nekaj zbadalo, je res ta menstrualni občutek povsem drugačen. Pa nimam hudih krčev, samo točno poznam občutek, kaj je menstruacija in kaj so neki drugi krči in prav ti drugi krči so me zadnjih nekaj dni hecali in mi dajali lažno upanje. Kljub temu greva v nov mesec polna zanosa, ponovno opremljena z ovulacijskimi testi (tokrat testiram Mullerjeve). Če zanosim sedaj, bi imela PDP na moj rojstni dan, kar bi bilo sploh suuuuuper[sm=duda.gif]
Sem pa kar malo jezna, da se mi je zdaj cikel zamaknil za 3 dni in ob naslednji M spet ne bom vedela, kater dan bo prišla (upam, da sploh ne bo[sm=hudicek1.gif]).
No, marca imam redni ginekološki pregled in bom tudi tam omenila, da delamo na dojenčku, da si ginekologinja malce zabeleži, če bi bilo (že zdaj trkam in upam, da ne bo treba) v prihodnje treba kaj pomagati ali nadaljnje raziskovati. Vem, da 5 mesecev sploh ni tako dolga doba, ampak ko si človek resnično želi in je pripravljen na družino, je vsak dan, ko vem, da je "trebušček prazen", takoooo dooooolg. Še ko nakupujem oblačila, imam nekje v ozadju misel, kako bi stvar izgledala s trebuščkom. Mogoče sem res malce preveč zapadla v ta začaran krog načrtovanja in se moram samo malce sprostit.
Kako ste kaj ostale? :)
Suerte24 -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (15.2.2022 12:34:20)

Robida, nič hudega, gremo pogumno v nove boje. :)

Jaz pa sem ta mesec začela z ovluacijskimi testi, in danes se mi je pokazal smeško. To pomeni, da imam danes oz. najverjetneje jutri ovulacijo. To bosta 18/19 dan cikla. Aplikacija mi je kazala, da ovuliram nekaj dni prej. Je pa res, da se ne počutim čisto nič drugače in ovulacije ne čutim.. bomo videli. Trakci bodo ostali še za marec in april, da bom imela boljši vpogled. :)

Držim pesti za vse ostale.
Anonimen -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (15.2.2022 14:29:08)

Punce, en dobronameren nasvet. Ne se prevec obremenjevat s tem kdaj je ovulacija in kdaj ne. Ce nekatere niste vedele spermij v zenskem telesu prezivi do 6 dni! Tako da ce priblizno veste kdaj bi morale imet ovulacijo, kdaj naj bi jo pricakovale, takrat pojdite v akcijo, SO imejte na dva ali tri dni, ce imate vsak dan spet ni ok, ker je kakovost spermija slabsa pustite tudi moskemu telesu malo pocitka. Plodnost moskega je prakticno vsak dan, pri zenski pa je to v resnici samo 1dan v mesecu, nekatere ki ste ze dlje v tem to ze veste, se vedno pa je ogromno zensk, punc, ki tega ne vejo, in so potem zalostne za brezveze ob negativnem testu. Ker ne poznajo svojega cikla, ne poznajo kako poteka oploditev itd. Zato sem prej omenila da imejte SO na vsake 3 dni ker spermij ob dobrih pogojih v vagini prezivi do 6 dni....govorim vam predvsem iz svojih izkusenj in ker sem bila nekoc na enakem mestu kot ve. Za mano so ze dve nosecnosti, katerim na zalost nisem prisla do konca, trenutno sem v tretji, in iz dneva v dan upam da pridemo v naslednji dan. In ravno v tretje sem zanosila tako da sem imela zadnji SO pred ovulacijo 5 dni prej. Zato vem da je mogoce, da spermij prezivi tako dolgo! Upam da bo kateri pomagal moj zapis. Srecno punce!!!
Anonimen -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (15.2.2022 14:47:15)

No pa da se povem kako sem zanosila v posamezni nosecnosti. V prvi nosecnosti prvi mesec poskusanja nisem imela pojma o svojem ciklu, zdaj ko gleda za nazaj. Tisti teden okrog ovulacije sva imela SO vsak dan, in sem bila prepricana da je uspelo. In itak ni, zato sem zacela guglat in spoznavat svoj cikel. Cudno mi je bilo da me vsak mesec bolijo jajcniki, vedno sem mislila da si jih vsak mesec prehladim, potem sem pa dojela da dejansko sem ta srecnica ki CUTI ovulacije. Kupila sem si teste za ovulacijo in delala sem jih v tistem tednu ko bi morala dobit ovulacijo in tako sem spremljala tiste crtice kdaj bo najdebelejsa, ko je bila najdebelejsa me je potem v roku parih ur zacel bolet en jajcnik, cutila sem celo kateri jajcnik ki ovulira v mesecu (namrec vsak mesec se sprosti jajcece samo iz enega, ne iz obeh), ampak ta cikel nama spet ni uspelo, potem sem sla h svoji G in povedala da poskusava zanosit in da v dveh ciklih se ni ratalo, naredila mi je ultrazvok pregledala prehodnost jajcevodov, pri njej sem bila ravno pred ovulacijo, in mi je povedala kater jajcnik mi bo ta mesec ovuliral in tocno tako je bilo. Ker sem vedela da imam ta mesec pregled SO pred ovulacijo nisva imela, ker naj nebi imel nekaj dni prej SO da je vagina cista (nevem koliko je res na tem) torej v tem mesecu nisem mogla zanosit. V cetrtem mesecu sva potem zacela bolj premisljeno, 2x SO pred ovulacijo in 1x po njej za vsak slucaj, ce bo ovulacija pozna, in tocno tako ta mesec je bila ovulacija ful pozna mislim da nekje 18.dan (ponavadi jo imam na 13. Ali 14. Dan) in hvala bogu za tisti SO za vsak slucaj, ker sem s tistim potem zanosila. Torej je trajalo cca, 4 cikle da nama je uspelo 1.zanosit (vem da to ni nic, da se nekatere trudite mnogo dlje), zelela sem opisat postopek kako je bilo pri nama, ker ogromno jih sploh ne ve kako se lotit, sploh ce so take kot jaz, ko bi vedno imele vse takoj, in so zelo neucakane....verjamem da bo tut vam kmalu uspelo
rosemarie -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (15.2.2022 18:10:02)

Jaz sem trenutno na 30. dnevu cikla. Se mi zdi, da se mi daljšajo. :( Že prejšnji mesec je bil dolg 32 dni, ponavadi pa sem nihala med 27 in 29. 🙂 Nekako sem pričakovala in upala, da bi ta mesec spet malo krajši cikel, ampak ni.
Nimam pa znakov za M ali nosečnost. Naredila sem par teh pocenskih testkov, ki niso pokazali nič, tako da upanja za zanositev ta mesec očitno ni. Sva pa imela SO vsak drugi dan.
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>