RE: II pričakujemo v letu 2022 (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega članaSporočilo


rosemarie -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (22.2.2022 11:04:39)

Naredila sem še dva baby checka, ker jih imam doma, oba sta tako raaahlo pozitivna - kar se baje itak lahko zgodi oz. se je nekaterim že zgodilo in niso bile noseče (tudi meni že 😂). Tako da ta dva testa sta bila bolj MOGOČE, kot pa JA. 😂 
In ker sem bila danes zjutraj že vsega sita, sem se vsedla v avto in sla v laboratorij. TAK, pa bo konec tega ugibanja. Se pa pripravljam na negativen rezultat … vem pa da bo mož strašno žalosten, ker je skoraj bolj iskal te črtice kot jaz. 🥺
sončektvoj -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (22.2.2022 13:39:02)

rosemarie - čisto prav si naredila. Meni je tudi baby check že pokazal vse možne črtice pa nisem bila noseča. Držim pesti da bo krvi izvid pozitiven [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif] [sm=bravo.gif][sm=pikapoka1.gif]

Pa tudi če ne bo +, pa ne obupat ampak pogumno naprej [sm=pikapoka.gif][sm=pikapoka2.gif]
RobidaB -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (22.2.2022 16:16:57)

Joj Rosemarie, tako zelo navijam za vaju! Vsak dan sem prebirala, če je že kaj novega.🐞 Stiskam pesti še naprej in upam, da je to to! :)
JackieO -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (22.2.2022 16:47:46)

Rosemarie mislim da vse zeloooo navijamo zate!💪

rosemarie -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (22.2.2022 19:21:06)

Po krvnem sodeč ni nosečnosti, tako da sta dva ClearBlue-ja dala lažno pozitiven rezultat. Razen, če je v tistih dneh bil HCG višji, potem pa je padel. V glavnem, na današnji dan je bil rezultat negativen. 😬
Mož se malo bolj sekira kot jaz. Jaz sem kar okej. 😊Bo že, ko bo.

Anonimen -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (22.2.2022 20:35:43)IZVIRNO SPOROČILO: rosemarie

Po krvnem sodeč ni nosečnosti, tako da sta dva ClearBlue-ja dala lažno pozitiven rezultat. Razen, če je v tistih dneh bil HCG višji, potem pa je padel. V glavnem, na današnji dan je bil rezultat negativen. 😬
Mož se malo bolj sekira kot jaz. Jaz sem kar okej. 😊Bo že, ko bo.

❤❤❤
JackieO -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (22.2.2022 20:42:24)

Rosemarie pogumno naprej, bo uspelo, ne dvomim. 🥰

Anonimen -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (23.2.2022 10:05:05)

Ojla punce, Da se še jaz oglasim. Rednih menstruacij nimam zato vsak mesec kupujem in delam teste v upanju da je pa le uspelo.. ta mesec sem rekla da bom pocakala in se ne preveč sekirala. No pa sem v zadnjem tednu občutila slabosti, mi je vse smrdelo.. pa sem zjutraj naredila test. Med čakamjem pa za pol ure zaspala😂 to pa je rezultat. Lahko se vseeno upam da je pravi plusek? Ali bi lahko bila to lazna crtica? Namrec pol leta nazaj je bil clear blue res rahlo “pozitiven” ampak se je izkazalo da lažno.[img]https://www.ringaraja.net/lokalni/Slike/forum/images/6264723-6313.jpeg[/img]
Anonimen -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (23.2.2022 12:44:22)

Sem kasneje naredila še enega iz lekarne pa je bil negativen.😕
Anonimen -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (23.2.2022 16:31:57)

Počakaj še par dni, pa potem ponovi test zjutraj. Da boš najbolj ziher naredi digitalnega.

Drugače pa, če maš neredne menze in se nekaj časa že trudita, povej ginekologu da te da prej na preiskave. Oni standard da se počaka 1 leto velja samo če imaš redne. Držim pesti da bo čimprej + [sm=pikapoka2.gif]
sončektvoj -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (24.2.2022 10:33:46)

Ja s testi je tak. V vsakem piše kdaj odčitat rezultat in po kolikem času je test neveljaven. Recimo moj clearblue plusek se je pokazal takoj in močen. Po nekaj urah pa je zbledel in bi zlahka rekla da je čuden rezultat. In ja, sem bila noseča. Če bi pa test prvič videla šele po nekaj urah pa ne bi bila sigurna če je ali ni.

Tak da jaz bi rekla tak: če odčitaš v času kot v navodilih piše (ponavadi 5-10min) in se vidi 2 črtica ki ima barvo ( ni siva ali senca) ponavadi je res +.

Eto zdaj pa nekaj modrosti iz mojih dolgih let nerednih menz in primarne neplodnosti: [sm=smiley36.gif]

Če narediš na začetku nosečnosti več testov isti dan, je lahko komot en + en - , ker je vsebnost Hcg na začetku še tako nizka, urin pa tekom dneva različno razredčen.

HCG se na 48-72ur podvaja. Tako da če narediš test zjutraj, ga je pametno ponovit čez vsaj 2 dni.

Vsak test ma različno občutljivost. Ampak če malo guglaš, hitro ugotoviš, da ko so preverjali to občutljivost, ni čisto tako. En test ki recimo zazna 25mIIU bo pri tej vrednosti pokazal tako rahlo črtico, da rabiš mikroskop da jo vidiš. Drugi, bo pa pokazal močnejšo. Testi imajo tudi različno količino barvila.

First sign iz DM so par let nazaj menjali. Zdaj so not neki kitajski trakci, ki so dosti manj občutljivi (prej je bil tak svetlo modri trakec, zdaj je temnomoder in piše gor hcg). Meni je prej in navadni in digitalni CB pokazal +, Firstsign pa čisto čisto nič.

babycheck mini pogosto pokaže drugo rahlo rahlo črtico. Ki pa žal ni +.

če nimaš rednih ciklusov, vedno vztrajaj da preverijo tudi delovanje ščitnice. Veliko žensk ima slabo delujočo, pa ni navzen opazno. Vpliva pa na ciklus in zanositev. Videz jajčnikov pa spominja na policistične jajčnike.

Če imaš PCOS in delaš teste ovulacije, bo praktično vedno +. Pri PCOS je hormon LH močno povišan, ta test pa meri ravno LH. Tako da pcos + ovulacijski testi ne gredo skupaj.

In zadnja: Ko pa RES zanosiš, pa rabiš vsaj ene 3 teste, tudi digitalnega da verjameš da si pa tokrat dejansko noseča [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
rosemarie -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (24.2.2022 16:34:36)IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ojla punce, Da se še jaz oglasim. Rednih menstruacij nimam zato vsak mesec kupujem in delam teste v upanju da je pa le uspelo.. ta mesec sem rekla da bom pocakala in se ne preveč sekirala. No pa sem v zadnjem tednu občutila slabosti, mi je vse smrdelo.. pa sem zjutraj naredila test. Med čakamjem pa za pol ure zaspala😂 to pa je rezultat. Lahko se vseeno upam da je pravi plusek? Ali bi lahko bila to lazna crtica? Namrec pol leta nazaj je bil clear blue res rahlo “pozitiven” ampak se je izkazalo da lažno.[img]https://www.ringaraja.net/lokalni/Slike/forum/images/6264723-6313.jpeg[/img]Jaz sem imela prejšnji in ta teden dva takšna, na krvnem pa -. Tako da svetujem krvni test pa bo. Cca. 13eur stane in 100% boš vedela.
Anonimen -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (24.2.2022 20:28:36)

Danes sem naredila se enega pa je enak razultat.. imam se enega za porabit tako da ga bom cez par dni ponovila.  Ce ne pa bom vrjetno sla kar na krvnega.. 
RobidaB -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (25.2.2022 15:08:17)

Rosemarie joj, ne morem verjet :( Kako sta s partnerjem?
Naj vaju ne potre preveč, kar pogumno naprej. Verjamem pa, da je to lažje reči kot pa storiti in vem, da bi bila jaz v takšni situaciji precej potrta. Vendar stiskam pesti še naprej, vse se nam bo poklopilo točno tako kot se mora ✨
Jaz sem bila ravno ta teden na obisku pri prijateljici, ki ima dva otročka - dvoletnika in dojenčico. Smo se malo cartali, midve pa čvekali. Tudi ona ni zanosila tako hitro, zato mi je ful upanja vlila. No, ona je sploh zelo realistična in nekomplikatorska in najbolj mi je svetovala to, da naj ne testiram kar naprej. Da je imela ona pred prvo nosečnostjo dvakrat pozitiven test (testirala pred izostankom M), nato pa redno dobila M, torej je bila nosečnost samo kemijska. Res je zanimivo, kako nas potre, da se je treba za + kar malo pomatrat in potrpet. Kaj pa vem; jaz sem bila včasih, ko se še ni delalo na dojenčku, očitno prav naivna in res mislila, da je zanositev enostaven proces, ampak glej ga zlomka - zelo veliko nas je takšnih, ki moramo biti malce bolj potrpežljive. Seveda tukaj izvzemam vse, pri katerih so prisotne kakšne zdravstvene težave/prepreke.
Dejstvo je, da sem v tej svoji nervozi in naglici, da bi bila čimprej noseča, nekako odkrila tudi en mir in pomiritev. Še posebej zdaj, ko prebiram ta forum. Zlate ste punce in res res nam vsem privoščim, da čimprej zagledamo svoje pluske.

Spet sem bila zelo dolga, ups 🙈
rosemarie -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (26.2.2022 9:43:49)

Jaz še vedno nisem dobila M. 🙄 Zdaj sem že na 41. dnevu ciklusa in sem vedno bolj zmedena! Mogoče je vse to skupaj kakšna posledica korone, ker sem jo spet imela konec januarja - torej v tem ciklu. In da mi je posledicno vplivalo na zamik ovulacije. Torej, da je sploh nisem imela takrat, ko sem mislila, kar bi bilo čisto mogoče, glede na to, da sem v ponedeljek opazila ful te plodne sluzi 🙄 M bi potem morala priti cez kak teden do 10 dni.
Kaki kaos je ta cikel, res ne morem verjet. 🥺
Anonimen -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (26.2.2022 10:11:58)IZVIRNO SPOROČILO: rosemarie

Jaz še vedno nisem dobila M. 🙄 Zdaj sem že na 41. dnevu ciklusa in sem vedno bolj zmedena! Mogoče je vse to skupaj kakšna posledica korone, ker sem jo spet imela konec januarja - torej v tem ciklu. In da mi je posledicno vplivalo na zamik ovulacije. Torej, da je sploh nisem imela takrat, ko sem mislila, kar bi bilo čisto mogoče, glede na to, da sem v ponedeljek opazila ful te plodne sluzi 🙄 M bi potem morala priti cez kak teden do 10 dni.
Kaki kaos je ta cikel, res ne morem verjet. 🥺


Jaz ti pa svetujem da gres vseeno se po en test, lahko da si imela res kasnejsko ovulacijo, in je bilo konec koncev tut za krvni test prehitro, da ni zaznal dovolj hormona... kr 41 dni je pa ze malo dosti...
fracek -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (26.2.2022 14:05:03)

Rosemarie, morda pa je res imela corona kaj vpliva, ker jaz sem tudi prebolela par tednov nazaj in prvic v zivljenju dobila M komaj 39 dan, prej pa vedno zelo kratke cikle na 26 dni priblizno. Sicer se je na UZ tisti cikel (tik preden sem zbolela) videla tudi cista, tako da je pri meni velika moznost tudi to, da mi je tako zamujala. V glavnem, meni se je zalomilo prejsnji mesec in nisem sla na prenos pingvina, imam pa zdaj v ponedeljek spet uz, pa bomo videli, ce je telo pripravljeno sodelovat ali ne.
Vso sreco vsem 🍀
P.s. se pridruzujem mnenju Anonimne, cikluse si je potrebno porihtat, da so redni in da ste prepricane, da pride do O, ker je sicer vse skupaj se vecja loterija, metanje casa v prazno in nenazadnje tudi denarja za teste ter zivcev. 
Anonimen -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (1.3.2022 13:12:19)

Kako ste kaj punce? Je kaj novega?😊
RobidaB -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (1.3.2022 21:05:27)

Pri meni nič novega. M naj bi dobila naslednji četrtek, bomo videli 🙈
Imam pa ta mesec zelooo pestro v službi, tako da sem precej delovna in kar malo pozabljam na vse skupaj, kar je po eni strani super -- da ne seciram vsakega mini krčka in mozoljčka 😅 Sicer pa sem res dobila neke mini mozoljčke tik ob liniji las, pa imam po navadi lepo kožo. Hmm. No, ne bom niti začela rajši, ker prejšnje mesece sem kar naprej visela na Youtube in gledala videe o 'Two Week Wait' simptomih in guglala 'x days past ovulation symptoms' 😅
Kot sem že nekje zgoraj omenila, bi bila ta mesec še dodatno vesela pluska, ker internet pravi, da bi imel bejbi PDP na moj rojstni dan, kar bi bilo 🔝🔝🔝.
Zanimivo, kako sem si pred vsem tem (nočem napisati pred "težavami", ker pri nama zaenkrat še niso in res ne želim komu delat krivice) vedno želela rodit poleti, prav videla sem se v ohlapnih oblekicah, kako bi lahko še pozno v jesen vozičkala, kako bi šli eno leto po porodu na dopust in dojenček ne bi bil več tako mini ... Sedaj pa sem prav nehala idealizirat neke situacije in se začela zavedat, da je blo vse to utopično in prav naivno, otročje. Sem edina, ki si je v glavi že sto scenarijev naredila? 🙈
rosemarie -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (3.3.2022 8:13:56)

Sej to več ni res, kaj se meni dogaja. 😂Danes sem na 46. Dnevu ciklusa, brez kakršnihkoli sledi o M. 🙄Zjutraj delam še zadnji BC test in pozitiven. Halo? Kako brezveze! Blaga črtica se je izrisala takoj - Še pred močnejšo. 😮 Jaz sem šokirana nad temi testi. Sploh zato, ker sem na krvnem 22.2. imela negativen rezultat. Eh. Kakšne komedije. Naslednji teden grem do svoje G, da malo pokomentira stanje.
[img]https://www.ringaraja.net/lokalni/Slike/forum/images/6264840-5640.jpeg[/img]
RobidaB -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (3.3.2022 8:20:39)

Omg Rosemarie 😲 Ti pa imaš rollercoaster tole. Močno stiskam pesti zate!
Ampak saj bi šlo skozi -- pozna ovulacija morda in se prej še ni pokazalo. Sicer sem bila prepričana, da krvni testi ne lažejo, ampak očitno se nikoli ne ve 🤷
Šibaj v kakšno drogerijo po digitalnega, da vidiš, kaj ti bo pokazalo.
Kako sta s partnerjem drugače? Verjamem, da ni najbolj prijetna situacija tole. Jaz sem mojemu kar nehala razlagat o tem, kdaj naj bi dobila M in kdaj bom delala test, ker se je tako veselil in bil vsakič ful žalosten.
rosemarie -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (3.3.2022 9:21:33)

Po mojem mnenju krvni ni lagal. To bi bilo čudno! Je pa res, da sem sla 22.2., to je bilo 5 dni po zamujeni M. Zdaj če so res bili vsi prejšnji testi lažno pozitivni (kar je bolj realno kot da je bil krvni lažno negativen!) … in sem imela poznejšo ovulcijo, je možno da sem vseeno noseča. 
Ali pa ti BC zaznavajo še kakšne druge hormone, ki ima mogoče povišane 😥😬 Se bom naročila pri G naslednji teden. Sva tako že na vezi preko mejla in sem ji te zgodbice že povedala. 😂
beba92 -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (3.3.2022 10:10:25)

Jaz sem tudi imela tako rahlo crtico pa je bilo pozitivno, mogoce je za krvnega bilo prehitro...  Nic ne obupaj 🍀
JackieO -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (3.3.2022 10:42:40)

Rosemarie, mogoce si res imela pozno O (zaradi korone) in zato krvni se ni pokazal. Nas, ki smo v IVF postopku narocajo cca. 15 dni po O na test, tako da lahko da je bilo se cisto prehitro, ker imas zamaknjen cikel! Daj kupi digitalni test pa ponovi, to je res cudno!

sončektvoj -> RE: II pričakujemo v letu 2022 (3.3.2022 11:28:46)

Rosemarie - ja ta BC kaže kar nekaj. Jaz sem v svojem življenju mela že 100 takih črtic, pa samo 1x noseča. Pomoje ta BC res zaznava nekaj drugega. Naredi digitalnega, to je najboljše.

Je pa čisto možno da je bila ovulacija pozno, je bil krvni test samo par dni po ovulaciji in zato seveda - , si sedaj dejansko noseča in bo počasi črtica vedno močnejša. Ampak ja, digitalni test od clearblue z indikatorjem tednov je precej zanesljiv in občutljiv. Če na to rahlo črtico od babychek narediš jutri zjutraj digitalnega si lahko kar sigurna na čem si!
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>