cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

9 ljudskih napovedi spola otroka

Nekoč so verjeli, da lahko določene stvari kažejo, kakšnega spola je otrok, ki ga nosimo. Predstavljamo vam devet takšnih ljudskih vraž, da preverite, če držijo ali ne.

9 ljudskih napovedi spola otroka

Večina parov komaj čaka, da izve spol svojega nerojenega otroka. Za napoved spola dojenčka v trebuhu je potrebno nekoliko počakati, da vam lahko ginekolog to s čim večjo natančnostjo določi, pa še potem se pogosto zgodi, da vas na porodu čaka veliko presenečenje, ker je njegova napoved napačna. 


Včasih, ko še ni bilo takšne moderne tehnologije, so se ljudje posluževali napovedovanja spola s pomočjo različnih zunanjih pokazateljev, ki so bili skupni nosečnicam, ki so nosile fantka in tistim, ki so nosile deklice.

Tudi vi lahko preverite in poskusite napovedati spol svojega (ali prijateljičinega) otroka še pred zdravnikom. Mogoče pa bo vaša napoved prava ali pa se boste ob tem vsaj zelo zabavali.


PREBERITE TUDI: Napoved spola s pomočjo brcanja


1. Se vam je sladko ali slano?

Če opazite, da imate željo po sladkem, je to znak, da pričakujete punčko. Hrepenenje po slani ali celo beljakovinsko bogati hrani pomeni, da bi lahko v vašem trebušku bil fantek.

 

2. Test s česnom

Če lahko pojeste veliko česna, pa ne "smrdite" po njem, je to verjetno znak, da nosite deklico. Pri dečku vam bo vonj česna "silil" skozi vse pore. 

 

3. Kakšno je vaše razpoloženje?

Če ste v tej nosečnosti pogosto nerazpoloženi in napeti, ne pa mirni in sproščeni, imate mogoče v trebuščku punčko. Če ste bolj umirjeni, običaji pravijo, da bi se morali pripraviti na fanta. Tudi hitro menjanje razpoloženja pove, da bo na svet privekala punčka.


4. Očesni test

Poglejte se v ogledalo za približno minuto. Če se vam zenica razširi, to pomeni, da boste verjetno imeli fantka.

 

5. Srčni utrip

Pri naslednjem ultrazvočnem pregledu pri ginekologu, bodite pozorni na otrokov srčni utrip. Če ta bije hitreje kot 140 utripov na minuto, se pripravite na dekle.


6. Kako spite?

Bodite pozorni, na kateri bok se uležete zvečer pred spanjem. Če vam je ljubše spati na levem boku, bo fantek, če na desni, bo punčka.


PREBERITE TUDI: Punčka ali fantek - trije testi za ugotavljanje spola


7. Spremembe na rokah, obrazu in dojkah

Če imate med nosečnostjo suhe roke, pričakujete dečka, če pa so roke mehke, bo punčka. Prav tako na deklico kaže sprememba v obliki obraza, saj ta ob pričakovanju deklice postane polnejši, ljudska vraža pa pravi tudi, da bo deklica, če se vam pojavijo mozolji.

Če med nosečnostjo opazite, da je desna dojka večja od leve, se bo rodila deklica. Če je večja leva, bo deček.


8. Pokažite roki

Pokažite sogovorniku roki, ne da bi razmišljali o tem. Če jih pokažete z dlanmi obrnjenimi navzgor, bo deklica, z dlanmi navzdol pa deček.


9. Spol napovedujejo tudi otroci – dečki

Če bo deček pokazal zanimanje za vaš trebuh, pričakujete deklico, če trebuh enostavno ignorira, se bo rodil deček.

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem