cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Dojenje: Sezamov čaj za več mleka

clock-img

24.2.2024

Ste vedeli, da sezam spodbuja nastajanje mleka? Preizkusite sezamov čaj za dojenje, s katerim boste povečale svojo zalogo mleka.

Dojenje: Sezamov čaj za več mleka

Naše babice so imele vedno pripravljen recept za različne težavice in skrivnosti, ki so resnično pomagale. Ena od teh je tudi recept za sezamov napitek, ki pomaga pri nastajanju mleka.


Kaj spodbuja nastajanje mleka?

Če želite imeti vedno dovolj mleka za svojega sončka, je najpomembneje, da si vzamete čas za počitek, se skušate izogibati stresu, poskrbite za zdravo prehrano in spijete veliko tekočine.

Topli napitki so zelo priporočljivi, saj pomirjajo. Privoščite si ječmenovo kavo, topli čaj ali kakav. Ječmen spodbuja nastajanje mleka. Prav tako sezam, iz katerega si lahko pripravite čaj.

 


PREBERITE TUDI: Rastline, ki spodbujajo tvorbo mleka


Sezamov čaj za dojenje

Sestavine:

2 dl vode

2 žlički svetlih sezamovih semen


Priprava:

Sezamova semena vsujete v hladno vodo in pristavite na štedilnik. Segrevate do vrenja in pustite, da voda s sezamom rahlo vre še približno 10 minut. Nekaj vode bo sicer izparelo, ostal pa bo dober deciliter sezamovega čaja. Še toplo precedite in pijte po požirkih, dokler je čaj še topel.

Sezama, ki ostane ni potrebno zavreči, lahko ga kar takšnega pojeste, si ga dodate v domač jogurt ali v sladko pecivo, če imate doma zaspančka in vam ostaja čas za peko.


Sezamov čaj za dojenje je brez stranskih učinkov oziroma ima enega zelo pozitivnega: več mleka. ;)


news-img

Katera je najboljša anti-colic steklenička?

Nanobébé, vodilno ime v inovacijah dojenčkovih izdelkov, je od lanskega leta na voljo tudi v Sloveniji. Večkrat nagrajeni izdelki ponovno z novo zlato nagrado.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem