cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

VIDEO: Zanositev po splavu - kdaj?

clock-img

19.5.2023

Pred ponovno zanositvijo po splavu je priporočljivo počakati vsaj en menstrualni cikel, da damo telesu priložnost, da se okrepi in vrne v normalno stanje.

V videu strokovnjakinja - babica, pojasnjuje, zakaj je tako pomembno, da si po splavu vzamemo čas za to, da čustveno prebolimo izgubo. Video je v angleškem jeziku, priredbo besedila pa si lahko preberete v nadaljevanju.


Telo si po splavu fizično opomore v nekaj urah oziroma dneh. Menstruacija se vrne nekje v štirih do šestih tednih in ponovna zanositev je dejansko mogoča po v menstrualnem ciklu takoj po splavu.

 

PREBERITE TUDI: Spontani splav - za ponovno zanositev ni potrebno čakati tri mesece


Kljub temu je potrebno upoštevati tudi naše psihično počutje, ki potrebuje malce več časa, da si opomore. Splav lahko namreč povzroči močne občutke izgube in s partnerjem se bosta verjetno morala soočiti z široko paleto različnih čuste, kot je jeza, žalost in občutek krivde. Ne hitite z novo nosečnostjo in si vzemite čas za žalovanje.


VIR: Pregnancyvideo.net


DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem