cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

"nega" ponve

clock-img

08.01.2009, 14:19

clock-img

CUKRČEK

pencil-img

4802

Ojlauser posted image

Včeraj sem kupila novo ponev. In na deklaraciji piše, da je treba notranjo stran ponve(teflon) po vsakem pranju namazat z oljem ali maslomuser posted image
Tega do sedaj nisem nikoli počela in pojma nimam zakaj je to dobro. Ve to počnete? Zakaj?

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

clock-img

08.01.2009, 14:22

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK
Ve to počnete?

Ne.

Zakaj?

Kot prvo zato, ker se mi ne da, kot drugo pa zato, ker je to slišati kot popoln nesmisel. Ja kje naj pa ponev potem hranim? Zunaj? Al' naj mam pol omare zaflekane od olja? user posted image

clock-img

08.01.2009, 14:25

clock-img

CUKRČEK

pencil-img

4802

No, saj jaz tudi niosem do zdaj tega počela. Ne vem, čemu koristi to mazanje. Teflon menda ne razpoka ali kaj drugega, če ni namazan. Mi ni logično.

Eh, bom kar po starem delala...brez mazanja. Kaj bi člouk kompliciral, če ni treba.user posted image oz. če se mu ne dauser posted image

clock-img

08.01.2009, 14:26

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Saj če ne razpoka, ga pa z vilicami popraskamo... al' pa potem v koritu, z malo bolj grobo gobico... kaj naj - nič ni večno, še najmanj pa ponev. user posted image

clock-img

08.01.2009, 14:26

clock-img

Hans

pencil-img

501

Imam ogromno teflonske posode pa to nikoli nisem počela.
Je pa zadnjič kuhar Damjan na tv Slovenija rekel, da bi bilo take ponve najbolje samo posplahniti z vodo in obrisati s krpo, nič drgniti in pretiravati z detergenti, ker imajo plast proti prijemanju ki se s pretiranim čiščenjem uniči.

Nikoli ne obupajte! Če vam ne uspe v prvo, bo mogoče v drugo ali pa v tretjo! UPAJTE !

clock-img

08.01.2009, 14:27

clock-img

CUKRČEK

pencil-img

4802

Se strinjam, da pretiravanje z čistili bolj škodi kot koristi. Samo vseeno je pa treba nekaj čistila uporabit, da gre maščoba dol.

clock-img

08.01.2009, 14:39

clock-img

bskrle

pencil-img

3409

Jaz te ponve samo splaknem in obrišem s papirjem, spravljene jih imam v pečici.
Z detergentom jih redko perem.

clock-img

08.01.2009, 14:41

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Kako, za vraga, pa z vodo odstranite olje, margarino, mast...?

clock-img

08.01.2009, 16:18

clock-img

bskrle

pencil-img

3409

Saj v tem je bistvo, mora biti malo mastna.

clock-img

08.01.2009, 16:20

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

IZVIRNO SPOROČILO: bskrle
Saj v tem je bistvo, mora biti malo mastna.

A velja to tudi za ostalo posodo? In a lahko to, prosim, OSEBNO povej mojemu v.d. Možu (ker konstantno pi*di, da ni dobro pomito)? user posted image

clock-img

08.01.2009, 19:12

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Joj, ko bi lahk z vso posodo tak delaliuser posted image . Pa kljub temu še vedno pomivam teflonske posode s cetom in gobico. Mam v krvi in bo tak ostalouser posted image

clock-img

12.01.2009, 10:39

clock-img

botrca

pencil-img

14679

Nisem tega nikoli delala in niti ne mislim. Perem jo čisto normalno v pomivalnem stroju in s krpo pobrišem ko je oprano. To je vsa umetnost, pa je še vedno lepo ohranjena.

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

clock-img

12.01.2009, 11:57

clock-img

Korina1

pencil-img

1122

Jaz z oljem namažem samo prič ko je ponev nova in oprana preden kaj pečeš v njej. Se pravi pred prvo uporabo, tako je pisalo v navodilih ko sem jo jaz kupovala.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem