writing-img

[Brisano sporočilo]

clock-img

10.11.2006, 15:15

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

10.11.2006, 15:42

clock-img

Anonimen

Jaz sem zadnjič brala en recept, kjer je bilo napisano, kako upogneš kolena, pa zapogneš vrat, še čudno, da ni kaj od gležnjev in zapestij pisalo. Me je vse minilo.
Škoda, ker nisi dopoldne tegale napisala, ti bi po arhivu časopisa lahko recept izbrskala.

clock-img

10.11.2006, 15:51

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

10.11.2006, 15:52

clock-img

Gordana-3

pencil-img

978

jaz bom delala po tem, upam, da bo ratalo, ker še nikoli v življenju nisem pekla goske.
MARTINOVA GOS Z JABOLKI
Gos (težko do 4 kg) - za 4-5 oseb,znotraj in zunaj operemo s hladno vodo in dobro osušimo. Natremo jo s soljo, poprom in majaronom. Če je le mogoče, to storimo vsaj uro pred začetkom peke. Pečico segrejemo na 200C. Pol kg jabolk olupimo in očistimo ter narežemo na majhne kocke, dodamo rozine (pašejo bele) in z zmesjo nadevamo gosko. Da masa ne bo uhajala, gos zašijemo. V pekač jo položimo s prsmi navzdol. Zalijemo z 2 dcl vode in postavimo v segreto pečico. Pečemo pribl. 2 uri, ves čas pa gosko zalivamo s sokom, ki nastane med pečenjem. Temu sredi peke dodamo še rdeče vino (2 dcl). Po eni uri gos obrnemo in jo na več mestih prebodemo s šivanko. Če sok povre, dodamo malo vode. Ko je gos pečena, z nastale omake posnamemo maščobo, prilijemo vino ter kislo smetano in umešamo jedilni škrob. Zavremo in z omako prelijemo narezano gos.
Prepisala iz mercatorjevega časopisa -Vrtiljak dogodkov za november 2006.

clock-img

10.11.2006, 15:59

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

10.11.2006, 17:13

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555

da ne boste lačni ostali... user posted image  

mi ne jemo gosi in rac - zato recept s kuro user posted image
nadev:
- bel kruh (najbolj bageto) narežeš na kocke
- preliješ z mlačnim mlekom
- 2 jajci zmešaš in dodaš k masi
- peteršilj
- majaron
- poper
- 1 malo žličko vegete
- kislo smetano (1-2 veliki žlici)

kuro:
- nasoliš zunaj in znotraj in namažeš z oljem

nadevano kuro daš v pekač kamor si dala čist malo olja in tople vode ter daš pečt v pečico na 180 st. za cca. 1,5 ure in nato še za 1/2 ure na 200 st. da dobi lepo zlato rjavo barvo

vmes je dobro, da kuro večkrat poliješ tekočino, ki se izteka user posted image

clock-img

10.11.2006, 17:40

clock-img

triša

pencil-img

550

Jaz račko nafilam z jabolki, ampak ji kar cela nabašem noter, še prej jo pa fino odznotraj natrem z soljo in majeronom.Ko jo boš pekla pazi da jo pečeš toliko časa kot je težka, če ima 2kg jo pečeš cca 2 uri.

clock-img

10.11.2006, 18:10

clock-img

Gordana-3

pencil-img

978

triša, moja goska ima 5 kg. a to pomeni, da jo pečem 5 ur???

clock-img

10.11.2006, 20:03

clock-img

triša

pencil-img

550

Ja,skoraj. Mi je dones prijateljica povedala da jo je lani pekla več kot 4 ure. Jaz še goske nisem delala.

clock-img

10.11.2006, 20:04

clock-img

baby baby

pencil-img

101

Bo verjetno kar držalo 1kg = 1h; pri perutnini pa raje malo več kot premalo pečeno.
Jaz imam oboje: raco in gos, ker imam povabljenih 9 ljudi. In bo pečica delala od jutra do večera. Nafilala pa ju bom samo s celimi jabolki in zelišči, bolj zaradi oblike in sočnosti omake, ker file pri nas ne jemo radi. Bodo mlinci in še popečena zimska zelenjava (peteršiljev koren, korenje, koleraba ipd).

clock-img

10.11.2006, 21:49

clock-img

Barbs

pencil-img

2044

Pri nas pa smo že vse sprobali in najbolj nam je všeč, če naredimo filo iz korenčka, graha, veliko kruha, peteršilja, majarona, vmes dam jajca, malo slanine na kockice narezane., pa edamec na kocke, pa.. mal še pospravim hladilnikuser posted image ....... potem to nabašemo v (ubogo) raco, gosko, kuro (največkrat kokica) , file je pa toliko, da jo kasneje, po kaki uri pečenja, dodamo še okrog v pekač, da se hrustljavo zapeče---- božansko.
ah ja...najprej pa nafilamo to perjad z eno celo olupljeno čebulo, potem pa filo čez to not....

Je pa potem problem, ker hočemo vsi filo jestuser posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

clock-img

10.11.2006, 23:47

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

IZVIRNO SPOROČILO: Gordana-3

MARTINOVA GOS Z JABOLKI
Gos (težko do 4 kg) - za 4-5 oseb,znotraj in zunaj operemo s hladno vodo in dobro osušimo. Natremo jo s soljo, poprom in majaronom. Če je le mogoče, to storimo vsaj uro pred začetkom peke. Pečico segrejemo na 200C. Pol kg jabolk olupimo in očistimo ter narežemo na majhne kocke, dodamo rozine (pašejo bele) in z zmesjo nadevamo gosko. Da masa ne bo uhajala, gos zašijemo. V pekač jo položimo s prsmi navzdol. Zalijemo z 2 dcl vode in postavimo v segreto pečico. Pečemo pribl. 2 uri, ves čas pa gosko zalivamo s sokom, ki nastane med pečenjem. Temu sredi peke dodamo še rdeče vino (2 dcl). Po eni uri gos obrnemo in jo na več mestih prebodemo s šivanko. Če sok povre, dodamo malo vode. .



JAz jo tudi vedno tako delam, ker mi je najbolj enostavno, ne dam majarona in jabolka narežem na krhlje, dodam pa še hruške ali pa slive. Rdeče vino dodam raci, goski je ne dodam.

Letos je pa ne bom pekla sama, ker sem povabljena. Se res veselim, pa še zanima me, za kateri nadev se bo gostiteljica odločila.user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

10.11.2006, 23:56

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

11.11.2006, 00:08

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

IZVIRNO SPOROČILO: BAGI

vrhunska vrsta vina - mešanice Bezenškovega rizlinga in Bezenškovega šampanjca.user posted image



Ja, zelo poznan vinorodni okoliš, hranjen v garaži, temperatura ravno pravšnjauser posted image

Pa še s somelierom sva si zelo blizu.....user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

11.11.2006, 00:10

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem