writing-img

[Brisano sporočilo]

clock-img

18.05.2007, 14:03

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

18.05.2007, 14:11

clock-img

Miss Piggy

pencil-img

1936

Ja njegov strošek bi bila tvoja bruto plača, nakaže ti pa neto. Se pravi, da bi bili njegov dejanski strošek razni prispevki in davek na izplačano plačo.

< Sporočilo je popravil Elis@ -- 18.5.2007 14:12:21 >

clock-img

18.05.2007, 14:59

clock-img

Anonimen

Odvisno kako visoko plačo bi ti dal. Splača se ti da ti nakaže eno "fejst" plačo. Pol greš pa na bolniško. Ti jo plačuje še en mesec. Tako da ima dva meseca stroškov s tabo. Pol pa dobivaš bolniško, sam ne na njegove stroške.Stroške bo pa imel toliko kolikor boš imela bruto plače, izplača ti pa neto.

clock-img

18.05.2007, 14:59

clock-img

Erdbeere

pencil-img

3607

ja bruto plača + 16,1% prispevki + davek na plačo

clock-img

18.05.2007, 15:04

clock-img

Erdbeere

pencil-img

3607

ja samo če gre potem po takoj v bolniško...bolniška tudi ni 100% tako, da spet pride manjša porodniška!!!

clock-img

18.05.2007, 15:09

clock-img

lemavrica

pencil-img

3773

Plačo in stroške delodajalca si lahko izračunaš na

http://www.racunovodja.com/izracuni/opa_0.4/opa.asp

Obrazec ti izračuna tudi skupni strošek delodajalca, tako da točno veš koliko bo vse skupaj prišlo.

Ne splača se it na bolniško ampak bit 2 meseca polno zaposlen in to je to.
V osnovi je za socialo pomembno da si ti 1 dan pred nastopom porodniškega d. zaposlen in zavarovan ampak to se ne splača.
Najbolje je da si nekako preračunaš optimealen znesek.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

clock-img

18.05.2007, 15:21

clock-img

2 Sraki

pencil-img

1159

IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Odvisno kako visoko plačo bi ti dal. Splača se ti da ti nakaže eno "fejst" plačo. Pol greš pa na bolniško. Ti jo plačuje še en mesec. Tako da ima dva meseca stroškov s tabo. Pol pa dobivaš bolniško, sam ne na njegove stroške.Stroške bo pa imel toliko kolikor boš imela bruto plače, izplača ti pa neto.

V splošnem se strinjam s karin24, vendar kljub nakazani "ful veliki" plači, še vedno ne bo tako velika bolniška (itak - 10%). Pri računanju porodniške ti bodo upoštevali tudi prejšnje dohodke, torej je odvisno tudi od plač, ki si jih imela prej. Jaz bi rekla, da se ti splača podobna ali malce višja plača, kot si jo imela v tistih 4 mesecih. In upam, da ti uspe priti na bolniško, ker potem imaš stroške samo za tistih 30 delovnih dni (ko si na bolniški na stroške delodajalca), preden ti začne bolniška it na zavarovalnico, al kdorkoli jo že plača.

Da pa bi bila zaposlena samo zadnji mesec preden greš na porodniško, pa se meni ne zdi ravno pametno, ker boš imela zelo niško potem porodniško.

clock-img

18.05.2007, 19:16

clock-img

Anonimen

V bistvu sem imela v mislih da bi jo že sedaj zaposlil, ji dal "fejst" plačo, gre na bolniško in še vedno dobiva super bolniško. Ker ma pač od prej "fejst" plačo. In posledično tud povprečje boljše. Oče ima pa z njo strošek sam dva meseca. Sigurno prideta oba boljš skoz, on in ona. Najboljš pa da si kar preračunaš.

Aja pa ČESTITKE NALINuser posted image , boste imel pester januaruser posted image

clock-img

18.05.2007, 19:42

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Men sta se že dva meseca poznala user posted image user posted image user posted image - pa sem naredila enako, kot ti je rekla Karin24 -> prvi mesec plača, potem pa bolniška in ti samo še en mesec ati plača, dalje pa država.

clock-img

18.05.2007, 20:08

clock-img

Anonimen

Upoštevati moraš riziko, da bolniške ne dobiš. V tem primeru se ti takšna kalkulacija ne splača.

Pa upoštevati je treba tudi možnost, da padeš v višji dohodninski razred tudi za že prejeto plačo in posledično doplačilo dohodnine.

Plus tega, da ti gre bruto v osnovo za vrtec in otroški dodatek. Torej višji vrtec in nižji dodatek.

clock-img

18.05.2007, 23:34

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem