writing-img

[Brisano sporočilo]

clock-img

29.09.2008, 10:22

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

29.09.2008, 10:25

clock-img

Mišni

pencil-img

4682

Za pogrevanje vode za kavo, mleka za kakav, pa še kakšno hrano kdaj pa kdaj pogrejem ali odtalim.

Jaz bi jo ful pogrešala.

Velika rit je velika stvar.

clock-img

29.09.2008, 10:28

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Za pogrevanje vode za kavo, mleka za kakav, pa še kakšno hrano kdaj pa kdaj pogrejem ali odtalim.

Jaz bi jo ful pogrešala.

Enako. Poleg tega je moja mikrovalovka obenem tudi pečica na vroč zrak (je večja kot običajne mv) in v njej pečem vse po spisku. Navadne pečice nimam že 7 let. V novi kuhinji jo bom imela, ampak mv vseeno ne dam (stara je 9 let in dela kot urca).

clock-img

29.09.2008, 10:31

clock-img

cukr07

pencil-img

1393

Za segrevanje mleka za kakav, vode za čaj. Dostikrat pa tudi za odtaljevanje in pogrevanje hrane. V bistvu jo uporabljam skoraj več kot pa navadno pečico.

< Sporočilo je popravil cukr07 -- 29.9.2008 10:32:09 >

clock-img

29.09.2008, 10:36

clock-img

damjanaf

pencil-img

35

Največ za odtajevanje kruha. Sicer pa še za pogrevanje npr.palačink,testenin,riža....

clock-img

29.09.2008, 10:42

clock-img

2.2.

pencil-img

1514

uporabljam za vse od žara, pogravanj, .....iz kuhinje jo ne bi dala nikoli

clock-img

29.09.2008, 10:53

clock-img

norge

pencil-img

377

Jaz je pa nimam in čist enostavno shajam brez nje. Jaz mislim, da če jo do sedaj nisi skoraj nič uporabljala, je škoda denarja za novo.  Verjamem pa, da ko se je enkrat navadiš, jo kar pogrešaš, če je nimaš.

clock-img

29.09.2008, 11:07

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Jaz bi jo ful pogrešala.

Jaz isto.
Ampak, če je ne uporabljaš več, oz. jo le malokdaj, si pač omisli novo kuhinjo brez mikrovalovke.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

29.09.2008, 11:19

clock-img

TRIŠ

pencil-img

3225

Za pogrevanje mleka,čaja in vseh stvari in odtaljevanje mesauser posted image .Zelo prav pa pride možu ko jaz popoldan delam,saj je kosilo 123 pogreto.Če bi mo crknila bi šla takoj po novouser posted image

< Sporočilo je popravil TRIŠ -- 29.9.2008 11:20:32 >

clock-img

29.09.2008, 11:39

clock-img

Lunca1

pencil-img

6022

Jaz jo tudi uporabljam za segrevanje tekočin, hrane, odtajevanje. Jaz je tudi ne dam.user posted image

clock-img

29.09.2008, 12:25

clock-img

Luni

pencil-img

1371

Si ne predstavljam zajtrkov brez nje..... Segreje nam mleko, čaj. Jo pa definitivno uporabljam samo za segrevanje. Zelo mi je prišla v poštev pri segrevanju jogurtov, skutic iz hladilnika na sobno temperaturo (pri naši tamali).

clock-img

29.09.2008, 12:33

clock-img

migrena

pencil-img

191

za mleko, čaj, kruh-odtajevanje in kose pogrejem je ko frišen, obroke dam na krožnik in pogrejem, to večina takrat ko jemo vsak posebaj.....

clock-img

29.09.2008, 12:55

clock-img

Blueberry

pencil-img

2800

Mi jo kar veliko uporabljamo. Največkrat za pogrevanje različnih jedi, za kavo, mleko... Jaz bi jo na tvojem mestu obdržala.user posted image  LP

¤ Nikoli ni tako hudo, da ne bi moglo biti še hujše. ¤

clock-img

29.09.2008, 13:35

clock-img

Nika v službi

pencil-img

5222

Ma, MV je zakon, je ne dam stran za noben denar!

Pogreva, kuha (riž, zelenjavo), odtaljuje, uporabljam jo kot žar za pripravo jedi (npr. pizza, palačinke z raznimi nadevi), ma ni da ni.

Pred mnogo leti sem sicer shajala brez nje, zdaj pa ne bi mogla več. Bi prej preživela brez pečice.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

clock-img

29.09.2008, 13:42

clock-img

puncica

pencil-img

9847

Uporabljam jo vsakodnevno večkrat predvsem za pogrevanje čaja, hrane, odmrzovanje kruha, jaz brez nje nebi več bila pa čeprav se mi je zdej to najprej čist brezveze nakup

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

clock-img

29.09.2008, 13:44

clock-img

puncica

pencil-img

9847

IZVIRNO SPOROČILO: Luni

Zelo mi je prišla v poštev pri segrevanju jogurtov, skutic iz hladilnika na sobno temperaturo (pri naši tamali).

to tudi mi delamo in zdaj tamal že točno ve skutko odpremo, potem pa damo poget (pogret), ker če ne je sploh noče jestuser posted image

clock-img

29.09.2008, 16:48

clock-img

robinzon

pencil-img

500

Največ jo uporabljam za pogrevanje jedi. Veliko manj je v uporabi, odkar imamo grelnik vode. V njem grejem vodo za neskafe in čaj, pa za  zalivat npr. zelenjavne juhe ipd.

clock-img

29.09.2008, 19:52

clock-img

kokoska007

pencil-img

238

za razliko od ostalih lahko rečem, da je MV moj NAJBOLJ ZGREŠEN nakup.

še vedno sem mnenja, da MV niso zdrave, da hrano uničijo.

in zadnja stvar, ki bi jo počela je, da bi otroku grela mleko v MV.

clock-img

30.09.2008, 07:34

clock-img

pikecpokec

pencil-img

1335

IZVIRNO SPOROČILO: kokoska007

MV pečica NE uniči hrane (osnove fizike!). Tko da otroku lahko mirno greješ mleko v njej

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

clock-img

30.09.2008, 07:45

clock-img

puncica

pencil-img

9847

IZVIRNO SPOROČILO: pikecpokec

IZVIRNO SPOROČILO: kokoska007

MV pečica NE uniči hrane (osnove fizike!). Tko da otroku lahko mirno greješ mleko v njej

AMPAK ne materino (se izgubijo dragocene stvari) pač pa adaptirano in se strinjam da se hrana spremeni ampak kaj ko smo razvajeni user posted image

< Sporočilo je popravil puncica -- 30.9.2008 7:47:14 >

clock-img

30.09.2008, 07:47

clock-img

orhideja75

pencil-img

1394

IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Jaz bi jo ful pogrešala.

tudi jaz

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

clock-img

30.09.2008, 20:25

clock-img

Ajona

pencil-img

21

clock-img

01.10.2008, 08:55

clock-img

Detece

pencil-img

1039

Mi jo imamo, vendar se sama izogibam njeni uporabi, saj sem tudi mnenja, da ni zdravo. uporabim jo kadar je res sila. mooče za pogret kak riž ali testenino. Moj user posted image  jo večkrat uporabi kot jaz ( je bolj komot ), sama pa raje na plošči zagrejem mleko ( je pa res da imamo indukcijsko in je res hitra).

Če je do zdaj ne pogrešaš, potem je ne kupuj. ker ko se enkrat navadiš, se težko odvadiš. Sicer si jo pa še vedno kdaj kasneje lahko dokupiš če jo boš pogrešala.

clock-img

01.10.2008, 09:42

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

Mikrovalovko imam šele kratek čas, ampak jo že polno uporabljam. Pogrevanje tekočin in jedi, odtaljevanje kruha, kuhanje v pari (riž, zelenjava,...), celo pomfrit in paniranega osliča sem že spekla na t.i. "crisp" krožniku (brez maščobe!), na žaru opekam česnove kruhke (kruh narežem na rezine, natrem s česnom in pokapam z olivnim oljem, mmmm...),...

Pa vseeno moram dat "kontra" podanim linkom - varnost uporabe mikrovalovke:
KLIK
Primer: "Spinach retains nearly all its folate when cooked in a microwave. In comparison, it loses about 77 percent when cooked on a stove because food on a stove is typically boiled, leaching out nutrients. Steamed vegetables tend to maintain more nutrients when cooked on a stovetop than in a microwave. Bacon cooked by microwave has significantly lower levels of carcinogenic nitrosamines than conventionally cooked bacon."
"The radiation produced by a microwave oven is non-ionizing. It therefore does not have the cancer risks associated with ionizing radiation such as X-rays, ultraviolet light, and high-energy particles. Long-term rodent studies to assess cancer risk have so far failed to identify any carcinogenicity from 2.45 GHz microwave radiation even with chronic (i.e., large fraction of life span) exposure levels, far larger than humans are likely to encounter from any leaking ovens."
"According to the United States Food and Drug Administration's Center for Devices and Radiological Health, a US Federal standard limits microwave leakage from an oven, for the lifetime of the device, to 5 milliwatts per square centimetre when measured 5 centimetres from the surface of the oven. This is far below the exposure level currently considered to be harmful to human health."
KLIK

Verjamem, da bomo prej škripnili od dolgotrajnega mobilnega telefonarjenja kot od hrane iz mikrovalovke.

clock-img

01.10.2008, 10:13

clock-img

Splet.Ka

pencil-img

1315

Mi je pa nimamo, pa jo včasih pogrešam - ko je treba kaj odtajati.

Cvetim...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem