writing-img

[Brisano sporočilo]

clock-img

24.12.2005, 22:49

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

24.12.2005, 22:59

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

24.12.2005, 23:01

clock-img

jakaracman

pencil-img

2011

Ko jaz hočem odpret ek. lonec, ga vedno ohladim pod hladno vodo, da tisti lulček not padeuser posted image , potem odprem z lahkoto.Pa uspešno čiščenje.

clock-img

25.12.2005, 00:05

clock-img

KODA

pencil-img

4015

Uporabljam isti postopek kot Jakaracman.Imam pa ekonom lonec Kelomat. 

clock-img

25.12.2005, 07:33

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Najbrž si dobila zraven navodila, kjer piše, kako dolgo se kaj kuha. Saj so vsi ekonom lonci približno enaki, vendar obstajajo odstopanja. Je super stvar, če ga znaš pravilno in varno uporabljat.
To, kar si ti naredila, je zelo, zelo nevarno in bodi srečna, da ti ni vsega vrglo do stropa in da se nisi popekla(tako, kot moja prijateljica). Ekonom lonca se ne sme NIKOLI odpreti, preden ne gre para ven oz. dokler je pod pritiskom. To vidiš tako, da zopet prečitaš navodila, kjer ti to podrobno piše. Pri enih se spusti gumbek "dol, pri drugih izgine rdeča črtica.... MAdona, sem se kar ustrašila, ko sem prebrala, kaj si naredila.
Juha se pa kuha nekje 45 min. Stvari se kuhajo ca 1/3 časa kot bi se normalno.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

25.12.2005, 09:55

clock-img

total

pencil-img

4453

Bagi,prejšno nedeljo se je isto zgodilo moji mamici,je prvič kuhala z ekonom loncom govejo juho in ko je začelo piskat in pogledal lulček ven,ko pravijouser posted image ,bi mogel odstranit z plina in počakat,da para neha it ven.mami pa je pustila še na plinu in zgodilo se je isto,ko pri tebi.

clock-img

25.12.2005, 10:33

clock-img

KIRA

pencil-img

4944

marigica ima čist prav. niso tako nenevarni ekonom lonci. jih moreš znat uporabljat. paro na silo nikoli ne smeš ven spuščat, kaj šele da bi lonec odpirala. notri se ustvari pritisk in če ga prehitro odpreš lahko celo eksplodira - na ta način, da para in vse vroče, vključno s pokrovom buhne ven. ni se samo ena nesreča zgodila zaradi tega.
jaz ti svetujem, da še enkrat prebereš navodila, ker konkretnega lonca ne poznam - so si pa itak vsi podobni. čas kuhanja se ti bo skrajšal vsaj za polovico, tudi pri krompirju ipd... ko se boš pa enkrat naučila, ti bo pa res nepogrešljiv...
Lp

clock-img

25.12.2005, 10:41

clock-img

Anonimen

Ha, ha, Bagi, meni se je točno do pikice isto zgodilo pred kakima dvema mesecema, ko sem po 15 letih prvič kuhala v ekonom loncu, novem seveda. Fora je samo v tem, da moraš pustiti dlje, da je "ainfiltrira". Jaz zdaj pustim toliko časa, da se res čisto umiri, da deluje pomirjen u nulo, da gre rez vsa para ven. Pri meni se nekako pritisne tisti čepek, da se preveri, gotovo se tudi pri tebi da kaj takega narediti, ker moj lonec je stal 4 jurje. Samo v tem je fora.
Kuha se pa zadeva približno pol manj dolgo, torej juho bi jaz kar kakšno uro kuhala. Jaz imam raje malo bolj "razpadlo meso", kot da je trdo.

clock-img

25.12.2005, 11:20

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Uf, dobro da te ni poparilo! Saj so ti že punce napisale, ampak vseeno - para mora ven, preden odpreš lonec, oz se mora lonec toliko ohladiti, da ti ne puhne vse ven - vate! Jaz kuham vse življenje v ekonomu. Imam takega navadnega. Pravzaprav dva, ker včasih dve reči kuham v ekonomu, npr. pire in juho. Imela sme svoje čase tudi tistega od AMC posode, samo sem ga putila bivšemu, ker je bil slabši kot so navadni ekonom lonci.. Povsod je enako. Ali ga daš pod mrzlo vodo, da pade pritisk, ali pa pritisneš gumb, za sprostitev pare. Še nikoli nisem srečala lonca, ki bi mu pritisk padel v 5. sekundah, še če ga daš pod vodo ne. Kako delujejo tisti novi lonci, ki so v reklami, pa nimam pojma, ker se mi zdi fizikalno nemogoče tak lonec takoj odpreti, ne da bi te poškodoval.

Govejo juho kuham jaz 3/4 ure do max 1 uro, če je meso zmrznjeno. Šteje čas od trenutka, ko začne piskati, vreti.

Saj bo šlo, boš videla, samo navadit se moraš. Ekonom lonci so enkratna stvar, jaz jih še na morje v prikolico s seboj vlačim. Tako zelo so praktični.

clock-img

25.12.2005, 11:58

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

Uh, BAGi si pa srečo imela, mater...naša mati se je kakih 20 let nazaj zelo poparila s tem loncem...zelo! Tako kot so ti punce napisale, pod mrzlo vodo, da gre vsa para ven, pol pa odpirat...

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

clock-img

25.12.2005, 17:03

clock-img

jagoda

pencil-img

737

Uf, zdaj me je pa kr strah. Jaz sem mami kupila za božička tale tefalov ekonom lonec, pa še ni nič kuhala. Bom povedla, da mora ful pazit.

Še k sreči, da te ni opeklo...

clock-img

25.12.2005, 17:07

clock-img

Anonimen

Ne vem, ampak jaz pa upam te "tempiranme bombe" okoli nosit, da bi ga nesla pod mrzlo vodo. Jaz ga raje lepo pustim tam, kjer je. Da se ne razjezi ...

clock-img

25.12.2005, 17:14

clock-img

LARIKA

pencil-img

701

BAGI verejtno imaš tega Sezame ekonom a ne? Jaz ga imam tudi,samo ga še nisem sprobala user posted image . SAmo to ni prav ekonom lonec,ampak vmes- med navadnim in ekonomom- vsaj tako je meni rekla prodajalka v Merkurju. Mi pa ni jasno kako se ti je to lahko zgodilo. Jaz bi ga nesla nazaj in zahtevala novega, ker s tem loncem nekaj ni ok. In ta lonec ni potrebno dajat pod mrzlo vodo,ker kuha naprej tudi ko ga odpreš. 

clock-img

26.12.2005, 14:18

clock-img

BARBARA R.

pencil-img

1706

Tudi meni ni jasno, kako ti je to uspelo. Sicer moj ni Tefalov, vendar dokler ni čisto brez pare, ga tudi pod razno ne morem odpret. Ali pa se jaz tako "šfohcana".Res pa je, da nikoli nisem kuhala juhe v njem. Običajno rižoto ali pa fižol itd.
 
    user posted image

clock-img

27.12.2005, 08:24

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

27.12.2005, 09:56

clock-img

Anonimen

Pa ne odpiraj ekonoma zato,da boš čekirala,če je meso kuhano!
Daš kuhat,pa pika,namesto časa v navodilih,kuhaš malo več.Nato ga daš lonec v korito in zliješ mrzlo vodo gor.Lonec se ohladi,juha pa ne,tako ga lahko odpreš,brez,dati juha uide vse naokoli.
Če je meso še trdo,pol pa potpežljivo naprej,lonec zapreš in daš še za nekaj časa kuhat.Ekonom lonci niso naštimani zato,da bi se čekiralo kuhanje,
tako kot navaden lonec z pokrovom.

clock-img

27.12.2005, 20:36

clock-img

andrejaz

pencil-img

1347

Nikoli ne smeš napolniti ekonom lonca čez oznako max. Če je preveč v loncu, se lahko zamašijo varnostni ventilčki za uhajanje pare.

_____________________________

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem