cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Čas piknikov je tu

clock-img

17.06.2009, 00:54

clock-img

nejcko

pencil-img

6556

in z njim ogromno ogromno plastike, pločevink in steklenic, papirnatih krožničkov, ostankov hrane, žarov za enkratno uporabo, ki večinoma zmetano vse v eno vrečo roma v navadne smetiuser posted image

Jaz, če prirejamo piknik na domačem vrtu, skušam rešiti, kar se rešiti da oz. odpadke posortiram, drugje pa sicer opozorim na problem, ampak se mi zdi, da ljudje še niso usvojili eko piknik kulture. In lahko v sebi samo jokam, ko gledam, koliko ene plastike roma v koš ... samo ali velikokrat samo zato, da si nekdo vsak deci natoči v nov lončekuser posted image

clock-img

17.06.2009, 08:05

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Se seveda strinjam s tem, čeprav pri veliki količini ljudi je pa res najbolj preprosto...pa še seveda sama nimam npr. 30 kozarcev ali pa krožnikov. Tako, da sem prisiljena uporabljati plastiko, ki potrebuje za razgradnjo skoraj 500 let.

SEm zadnjič gledala oddajo, ko in kako se izdeluje vsa ta plastična "kramarija" iz koruze, pšenice in izgleda kot plastična, ki za razgradnjo potrebuje samo 18 dni. In zanimivo je, da stane v proizvodnji ISTO, kot plastika. TOrej bi morala biti cena za nas, potrošnike, prav tako ista.

In to se začne problem. Na podlagi "eko-fint", namesto, da bi s cena vzpodbujali, ponudniki prej zavirajo. Žalostno...dodatno žalostno...

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

01.07.2009, 06:13

clock-img

moci

pencil-img

5572

to oddajo sem pa jaz gledala.
meni se večkrat zgodi, da se mi smejijo ali me imajo malo čez les če predlagam, da odpadke ločimo. ravno na morju se mi je.
da ne rečem, da smo bili s prijatelji skupaj na plaži in sem za njimi pospravila pokakane plenice in lončke od jogurtov ter steklenice. oni so pač pustili. ker ni bilo smetnjaka ravno tam.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem