writing-img

Čir na želodcu?

clock-img

29.02.2008, 12:53

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

Mene zanima, če je katera dala to čez in predvsem kakšni so simptomi in zdravljenje.

Sama mam namreč zadnji mesec precej hude bolečine v želodcu, ki jih prej nikoli nisem imela. osebni zdravnik mi je predpisal controloc in talcid (rupurut) in rekel, naj pridem nazaj čez mesec če ne bo boljše, da mi da napotnico za gastrologa.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

29.02.2008, 13:36

clock-img

Polona31

pencil-img

403

Jaz sem imela hude težave z želodcem oz. jih še imam.
Takrat ko je bilo res hudo pa sem imela bolečine v trebuhu, bolečine za prsnico, v sredini hrbta me tiščalo, bolelo me na levi strani, kot da bi me bolelo srce in bolečina se je širila v ramo in dojko, tiščalo me je na bruhanje, vendar nisem niti enkrat bruhala . Pa še vroglavica je bila tako huda, da se vrtelo vse okrog mene, pa ni bilo važno če sem stala ali ležala. Shujšala sem za 10kg  Najmanj od vsega me je bolel želodec. Bilo je GROZNO!! Mislila sem da je konec z mano. To je trajalo kar nekaj mesecev, ker sploh niso mogli ugoroviti kaj mi je. Vse mogoče preiskave sem dala skozi, in vse je bilo b.p. Jaz sem se pa počutila za umreti. Ker zdravnica že ni imela več idej kaj bi še lahko pregledali, me je napotila še na gastroskopijo. In tam se je odkril vzrok mojih težav. Kislina v želodcu je bila tako močna da sem imela celotno želodčno sluznico razjedeno. Dobila sem zdravila in dieto. Sedaj je o.k. dokler se držim diete. Kakor hitro pa pojem kaj, kar ne bi smela, se takoj pojavijo prej navedene težave (tiščanje v hrbtu, vrtoglavica...)Ko vzamem tableto za zmanjšanje kisline (Ultop) in pazim na prehrano se stvar uredi in umiri. Upam da tvoje težave ne bodo tako hude.
Bay!

Polona

clock-img

29.02.2008, 15:43

clock-img

Mikica

pencil-img

524

Jaz sem imela čir na želodcu in na dvanajstniku. Tisti na dvanajstniku se je predrl in sem notranje krvavela, šla sem na gastroskopšijo, rane so požgali in od takrat imam mir (več kot 10 let).
Znaki pa so bili: bolečina pod prsnico, ki je ponehala takoj ko sem nekaj malega pojedla, pa en tak čuden občutek v želodcu (tega ne znam opisati).
Dolgo časa po posegu nisem smela jesti surovega sadja, ker sem imela občutek, da mi razneslo želodec.

clock-img

01.03.2008, 15:41

clock-img

Gordana-3

pencil-img

978

polona, mi lahko prosim kaj več poveš o tej dieti? moža tudi zelo boli želodec, dobil je ultup, venda nima občutka, da bi mu kaj pomagal. kaj lahko ješ in česar ne?
hvala!

clock-img

01.03.2008, 16:38

clock-img

Dadi

pencil-img

2007

Joj bogice....to je pa res huda reč...naj vam dajo želodci še dolgo časa mir.

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

clock-img

01.03.2008, 18:17

clock-img

Gordana-3

pencil-img

978

dadi, take izjave so ponavadi  na mon-u user posted image

clock-img

02.03.2008, 20:58

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

Polona, hvala za odgovor oz. za opis 'netipičnih' simptomov. Ker če bom že imela simptome, bom imela netipične ;)
Sicer pa sem sedaj govorila s kar nekaj ljudmi, ki imajo podobne težave kot jaz (slabost, zgaga, spahovanje, občutek, da hrana obleži v želodcu) in menda naj bi šlo za neko virozo. upam, da res user posted image Malo me edino skrbi, ker me vedno bolj boli v območju žolčnika...

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

03.03.2008, 23:09

clock-img

Dadi

pencil-img

2007

IZVIRNO SPOROČILO: Gordana-3

dadi, take izjave so ponavadi  na mon-u user posted image

Te nisem nič vprašala in me ne zanimauser posted image . pika.

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

clock-img

04.03.2008, 07:09

clock-img

Gordana-3

pencil-img

978

ja saj .... user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem