writing-img

Čufti

clock-img

16.02.2010, 14:09

clock-img

rogljicek

pencil-img

970

Ali cufte vedno najprej specete v olju ali jih lahko dam direktno kuhat v paradiznikovo omako? Oziroma ali se je mozno izognit pecenju v olju s kuhanjem v vodi?

clock-img

16.02.2010, 14:11

clock-img

Anonimen

sama jih nikoli ne popecem na olju.
meso malo preprazim, zacinim, oblikujem v kroglice in dam kuhat v omako. pocasi.
kot filane paprikeuser posted image

clock-img

16.02.2010, 14:12

clock-img

hektorina

pencil-img

1577

Jaz vedno položim surove čufte v parad. omako in jih potem kuham v njej. Mislim, da se tudi lepše oblikujejo, ko so suroviuser posted image

clock-img

16.02.2010, 14:13

clock-img

rogljicek

pencil-img

970

ce dam surove kuhat v omako, koliko casa potem rabijo, da se oreng prekuhajo?

clock-img

16.02.2010, 14:19

clock-img

hektorina

pencil-img

1577

Jaz delam take bolj male. Fi tu nekje 2 cm, da ga lahko samo prepoloviš in daš v ustauser posted image . So bolj cartkani. Kuhani pa so hitro. Na počasnem ognju cca. 30 min. Pa mora bit.

clock-img

16.02.2010, 15:29

clock-img

Splišni

pencil-img

2373

Jaz dam tudi zmeram surove. Kuhajo se - kaj pa vem, ene pol ure recimo.

clock-img

17.02.2010, 08:26

clock-img

norge

pencil-img

377

Ko priplavajo na vrh, so skuhani. Je pa to kar hitro. Pa dober tek.

clock-img

24.02.2010, 14:49

clock-img

emili

pencil-img

72

mene pa zanima...kako naredite te čufte in pardižnikovo omako..

clock-img

24.02.2010, 19:19

clock-img

norge

pencil-img

377

Na olju prepražiš sesekljano čebulo, dodaš napol kuhan riž, prepražiš, odstaviš, vse skupaj zmešaš z mletim mesom in jajcem (1 jajce). Začiniš s poprom, soljo, strtim česnom, peteršiljem, vegeto. Dodaš lahko par žlic vode, da je masa sočnejša. Narediš kroglice in daš vse skupaj kuhat v vrelo osoljeno vodo (lahko dodaš tudi malo vegete).
Posebej narediš paradižnikovo omako: na olju zarumenimo sladkor, dodamo malo moke, jo svetlo prepražimo, dodamo sesekljano čebulo, ki naj se le dobro napne, nato še paradižnikovo mezgo. Takoj zalijemo z vodo (3-4 dcl). Gladko razkuhamo, začinimo s papriko in soljo. Čez cedilo zlijemo k čuftom. Jed mora biti gostljata, če ni dovolj, po potrebi še zgostimo.
Zraven ponudiš pire krompir.
Pa dober tek.user posted image

clock-img

25.02.2010, 08:39

clock-img

mojcaziga

pencil-img

1897

Sama dam mesne čufte kuhati kar v paradižnikovo omako in n epoprej v osoljeno vodo, drugače pa kar podobno.

lp

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem