cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

čiščenje malih zobkov

clock-img

23.11.2007, 12:25

clock-img

jeseničanka

pencil-img

1

živjo,

rabim pomoč oziroma nasvete - kako malemu sinu, staremu 16 mes in pol, očistit zobke? En čas je še mel rad čiščenje z malo ščetko, potem se je pa kar zaključlo. Se noče niti več igrat z njo (da "sam umiva zobke" oz. grize krtačko).
Zna biti tud to, da ga rast novih zob mal zavira, ker je nekaj dni nazaj mel tud mal vročine (in to samo po licih, po čelu in drugod nič), pa prste v usta tišči, pa mal se slini in tko...
kako vi čistite zobe?

lepo se mejte v tem deževnem petku!!user posted image

clock-img

23.11.2007, 12:36

clock-img

Nika v službi

pencil-img

5222

Nežno, ampak vztrajno. Zobe je pač treba čistit, tu ni druge opcije. Mi smo od začetka uporabljali kombinacijo ščetke + tistega nastavka od FirstTeeth. Pa vedno sva si tudi midva z možem umila zobe, tako da je naša frajla videla, da je to pač vsakodnevni obred. Najprej sva midva umila svoje, njej sva dala njeno ščetko, da je drgnila po zobčkih in se igrala, potem pa sem še jaz ali mož pravilno podrgnila.
Mislim, da smo nekje pri letu in pol prešli na uporabo zobne paste ter ukinili nastavek.
Je imela tudi eno vmesno obdobje, ko se je poskušala izogniti umivanju, ampakl to večina malčkov poskusi in preverja, koliko smo starši dosledni. Pri tej zadevi torej ni kompromisov - zobe je treba umivat. Brez pardona.
Takrat, ko zobčki ven lezejo, je pač vse skupaj bolj občutljivo, pa narediš to še z dodatno nežnostjo, s tistim drugim delom ščetke, ki je za dlesni, smo malo s hladno vodo nežno podrgnili, da je ublažilo bolečine.
Torej, kar naprej, vztrajno.

Sicer pa pač malce skozi igro, pa kakšno igračo lahko s sabo v kopalnico vzame, da ji umije zobčke, pa mamici in očku lahko tudi pomaga umivat zobe....

Naj bodo zobčki lepi in zdravi!

clock-img

23.11.2007, 13:03

clock-img

Barbs

pencil-img

2044

Tako kot je rekla Nika v službi ( ful imaš fenomenalen nickuser posted image  ) :

naš tamali nese s sabo Hrabrega medota, zjutraj in zvečer.. seveda mal traja ampak... si je treba cajt vzet. Potem mu na suho zdrgne "zobe" , ga nese pančkat na kavč, prihiti nazaj in še sebi očisti zobke.... potem mu pa mamica malo pomaga..ali pa ati... Seveda ga potem vsi hvalimo, kako je lep in močan in velik in kako ima najlepše zobke, lepše kot vevericauser posted image  Pa je čist srečen...

Malo domišljije, pa bo šlo... aja, pa potrpljenja...user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

clock-img

24.11.2007, 16:08

clock-img

Teja N

pencil-img

559

Ja, kar vztrajat! Ščetko v roke in veselo na delo. če trmari, to še ne pomeni, da zobjer ne potrebujejo več umivanja. malo s hecom, malo s kako pravljico poskusite, pa bo.

Veliko uspehauser posted image

Oglasno sporočilo:
Zakaj uporabljati nekaj umetnega, če pa je naravno toliko boljše?
www.aubrey.si
Strupi v otroških izdelkih

clock-img

24.11.2007, 18:12

clock-img

Anonimen

Z vztrajnostjo in z vzgledom user posted image

clock-img

24.11.2007, 21:04

clock-img

viv_

pencil-img

9144

Meni je zobarca rekla, da če bo protestirala, naj dam čisto malo otroške paste gor. Tudi če ne zna izpljunit. Ponavadi jim je ta okus všeč in potem pustijo.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

clock-img

24.11.2007, 22:58

clock-img

šnucika

pencil-img

1880

pri nas ne pomaga nič!
Ne zobna pasta, ne zanimive ščetke, ne pesmice, ne medvedki....nič od nič...protestira,joče,kriči in hoče sama.Sama pa zna samo žvečiti ščetko.
Me je kar strah,da ne bo imela slabih zobkov.Ker na silo ji komaj uspem malo pokrtačiti,tako se zvija in brca.

kaR te ne ubije,te okrepi!

clock-img

28.11.2007, 15:47

clock-img

aezzy

pencil-img

271

ojla,
mi imamo kar ze prvo zobno krtacko od oralB in tisto prvo zobno pasto, ki jo lahko poje (first teeth) - je z mlecnimi encimi in z okusom banane. To ima od 12m.
zelo rada umiva zobe, jo moram drzat nazaj in morem rect, da tudi obvlada, podrgne orenk in se je hitro naucila - ima 15m. nic je nisem silila, vse je bilo na sistemu hoces/noces.
ne vem, mene tisti nastavki za prst niso potegnil, smo sli kar na krtaco.
je pa res, da smo imeli ze od zacetka tisti set treh krtack in zaceli masirati dlesen pri 3m z prvo krtaco v setu.

clock-img

28.11.2007, 21:19

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

Mi pojemo pesmico: žiga žaga poje žaga in dokler se poje pesmica se čistijo zobki. Ali pa iščeva po zobkah: sok, klobaso, kruha, juho, mandarine...kar je pač tisti dan jedel. In potem iščeva po kotih, spredaj, zadaj....in se zabavava zraven. zdaj mi že on vnaprej pove: v kotih tudi user posted image .

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem