writing-img

čokolada

clock-img

12.03.2008, 20:44

clock-img

biga

pencil-img

838

Zanima me, če tisti, ki imate user posted image , alergične na kravje mleko, dajete karkoli iz čokolade (čokolino, pudinge, piškote brez mleka ipd.)? Mi smo namreč dobili navodila, da ne smemo, ker naj bi bila čokolada zelo alergena oz. naj bi vsebovala mlečne sestavine. Kaj pa potem sojin puding Alpro soya z okusom čokolade, ki je brez mleka? Tudi ta odpade, ker gre pač za čokolado? Sprašujem torej, če je čokolada prepovedana sama po sebi ali zgolj zato, ker vsebuje mlečne sestavine?

clock-img

12.03.2008, 23:23

clock-img

vesel

pencil-img

770

Tisti,ki so alergični na K.mleko ne smejo nič kar vsebuje mleko,
Lahko pa uživajo sojine izdelke(sojino mleko,....).

druzina je zame vse!!

clock-img

13.03.2008, 09:13

clock-img

smigli

pencil-img

1088

Moj user posted image  je tudi alergičen na kravje mleko.
Čokolada, pa čeprav brez mleka je potencialen elergen, zato ne ravno priporočljiva. Soja in sojin lecitin (ki je zelo pogost dodatek pri čokoladi in tudi drugih živilih) sta ravno tako odsvetovana, ker ima soja podobne beljakovine kot mleko in je zelo alergena.
Jaz dam mojemu user posted image  včasih jedilno čokolado, da se malo posladka, drugače pa se na veliko izogibam soji.

lp

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem