writing-img

Še eno brezmesno kosilo-na hitro

clock-img

20.03.2007, 12:36

clock-img

ery

pencil-img

1675

Ojla,

vsa kosila tukaj so super, ampak kar je brez mesa, moj ne mara ta ko zelo. Jaz res nimam idej kaj kuhat, ko prideš domov iz službe, če že ne pripravim zvečer nekaj-kakih enolončnic-za kaj drugega nimam idej...

Kaj naj naredim, da je hitro pripravljeno, poleg palačink še? ker mi samo to na pamet pride....user posted image

clock-img

20.03.2007, 12:40

clock-img

Anonimen

ocvrt sit, kaneloni s šunko in sirom,

clock-img

20.03.2007, 12:41

clock-img

Anonimen

Brez mesa se da ogromno narest.

-Tortilje z zelenjavo in sirom
-Makaroni, špageti, njoki, tortelini z paradižnikom ali pa zelenjavno polivko
-cmoki z raznim sadjem
-skutini štruklji
-fižolova juha ali pa kakšna kremna zelenjavna(bučna je ful dobra)
-pohan sir
-tofu, sojini zrezki....
-zelenjavna lazanja
-makaroni s sirom
-njoki z smetano in kuhano zelenjavo(ful dobro in ful hitro narejeno)
.........

clock-img

20.03.2007, 12:42

clock-img

ery

pencil-img

1675

Ninny, bi mi prosim povedala ta zadnji recept od njokov? Nisem še delala.

Ja sem delal te makarone, pa pohan sir, ampak moj se vse tako hitro naveliča, pa pravi naj kaj novega naredim, in sem tukaj našla ogromno nasvetov, tako da hvala vsem. user posted image

clock-img

20.03.2007, 12:43

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Pri nas bo danes kuskus s paradižnikovo omako z bučkami in rdeča pesa.

clock-img

20.03.2007, 12:43

clock-img

ery

pencil-img

1675

Ups sem se zmotila, Karin24, recept za njoke..user posted image

clock-img

20.03.2007, 12:44

clock-img

ery

pencil-img

1675

Aha še to-kaj je to KUSKUS? prvič slišim pa ne se smejat. user posted image

clock-img

20.03.2007, 12:44

clock-img

Njuškalo

pencil-img

2194

IZVIRNO SPOROČILO: Jančika

Pri nas bo danes kuskus s paradižnikovo omako z bučkami in rdeča pesa.





Njami!user posted image Kako pa narediš omako iz bučk?Da vidim,če bom izvedela kaj novega...user posted image

_____________________________

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

clock-img

20.03.2007, 12:46

clock-img

Anonimen

Mislim da si mene mislnauser posted image

No jst sam skuham njoke, pa zelenjavo(brokoli, baby korenček...).
Pol pa v ponev dam smetano(sladko ali pa uno za kuhanje), prevrem, dodam sladko papriko, čebulo v prahu in česen, peteršilj, lahko tudi poper. Potem v to vržem njoke in zelenjavo in premešam in je končano. Midva imava to ful rada. Pa v 15ih minutah je narjen al pa še prejuser posted image .

clock-img

20.03.2007, 12:47

clock-img

ery

pencil-img

1675

Mene tud cel recept od Jančike zanima... user posted image

clock-img

20.03.2007, 12:49

clock-img

ery

pencil-img

1675

Karin, ja tebe sem mislila. user posted image
Aha, kakšen korenček to? Al samo brokoli in korenje daš ali še kako drugo zelenjavo?
kakšne oz.katere njoke kupiš?

clock-img

20.03.2007, 12:50

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

IZVIRNO SPOROČILO: Njuškalo

IZVIRNO SPOROČILO: Jančika

Pri nas bo danes kuskus s paradižnikovo omako z bučkami in rdeča pesa.





Njami!user posted image Kako pa narediš omako iz bučk?Da vidim,če bom izvedela kaj novega...user posted image


Dvomimuser posted image , ker bolj simpl bi bilo že težko: prepražim čebulo (posujem z baziliko), vržem čez domač spasiran paradajz (ali pa pelate, če zmanjka domačega, ampak to ni to potem, še zdaleč ne) in ko zavre, dodam nakockane bučke. Sol, poper, 10 minut kuhanja. Včasih dam še malo rdečega vinčka (na začetku, čez čebulo) in kisle smetane (na koncu).

Rdečo peso sem pa omenila zato, ker je ni treba pucat, pa takoj prihraniš 5-10 minutuser posted image . Nisem jaz za v kuhno...

Kuskus pa tudi kar v vrelo vodo vržeš, odstaviš in pustiš stati 5 minut.


< Sporočilo je popravil Jančika -- 20.3.2007 12:51:17 >

clock-img

20.03.2007, 12:53

clock-img

Anonimen

Njoke običajno kupujem v hoferju al pa šparu. K so pocen. Navadni njoki pač, ne svaljki. Lahko daš tud makarone al pa torteline namest njokov, je glih tko dobr.
Zelenjavo dam pa odvisno kaj imam doma. Včasih sam brokoli pa korenček(na zmrznjeni zelenjavi ga maš v trgovinah prav piše baby korenček gor), včasih pa dam še grah al pa koruzo, lahko daš tud cvetačo sam midva je ne jeva, v bistvu vso zelenjavo ki ti pade na pamet.

clock-img

20.03.2007, 12:53

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

IZVIRNO SPOROČILO: ery

Aha še to-kaj je to KUSKUS? prvič slišim pa ne se smejat. user posted image


To je tak bolj grob pšenični zdrob. Jaz ga imam od Zlatega polja, najdeš ga na polici zraven polente in teh reči.

clock-img

20.03.2007, 12:57

clock-img

ma19teja

pencil-img

186

Janička,

mene pa zanima kako hraniš domač paradajz. Jaz bi rada letošnjo sezono malo zelenjeve in sadja "vložila" ali kako drugače shranila na čimbolj zdrav način (brez raznih umetnih substanc)

Hvala

clock-img

20.03.2007, 13:05

clock-img

Anonimen

Ja to pa tud mene zanima. Jaz pelate skoz kupujem in bi rajš mela domače. K pri nama tega ful porabva. Pa paradižnika in ostale zelenjave lahko kolkr čm dobim od mami.

clock-img

20.03.2007, 13:10

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

IZVIRNO SPOROČILO: ma19teja

Janička,

mene pa zanima kako hraniš domač paradajz. Jaz bi rada letošnjo sezono malo zelenjeve in sadja "vložila" ali kako drugače shranila na čimbolj zdrav način (brez raznih umetnih substanc)

Hvala



To dela moj tast, ki ima poln vrt paradižnika. Nareže ga na kose/četrtinke, zavre v veliki posodi, doda malenkost soli (po moje sploh ni treba) in z vrha pobere dol tisto vodo, da ni preveč redko. Ostanek spasira z navadno pasirko, še enkrat zavre in natoči v ogrete kozarce ali steklenice (da jih v pečico, da se ogrejejo). Zapre s kovinskimi zamaški in zadeva preverjeno zdrži vsaj dve sezoni (ponavadi vse pojemo v eni sezoni, enkrat se je pa nekaj flaš skrilo in smo jih porabili kasneje).

clock-img

20.03.2007, 13:21

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Jančika

IZVIRNO SPOROČILO: ma19teja

Janička,

mene pa zanima kako hraniš domač paradajz. Jaz bi rada letošnjo sezono malo zelenjeve in sadja "vložila" ali kako drugače shranila na čimbolj zdrav način (brez raznih umetnih substanc)

Hvala



To dela moj tast, ki ima poln vrt paradižnika. Nareže ga na kose/četrtinke, zavre v veliki posodi, doda malenkost soli (po moje sploh ni treba) in z vrha pobere dol tisto vodo, da ni preveč redko. Ostanek spasira z navadno pasirko, še enkrat zavre in natoči v ogrete kozarce ali steklenice (da jih v pečico, da se ogrejejo). Zapre s kovinskimi zamaški in zadeva preverjeno zdrži vsaj dve sezoni (ponavadi vse pojemo v eni sezoni, enkrat se je pa nekaj flaš skrilo in smo jih porabili kasneje).



O simpl, hvalauser posted image

clock-img

20.03.2007, 13:55

clock-img

pearl

pencil-img

426

Gratinirana zelenjava + solata
Zelenjavni zrezek s sirom + riž + solata
Polnjene bučke + pire
Sojini čufti in še in še

clock-img

20.03.2007, 21:46

clock-img

lojzika

pencil-img

1052

Zelenjavna lazanja

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem