writing-img

Škrlatinka - lahko še enkrat???

clock-img

23.06.2007, 16:13

clock-img

anckabancka

pencil-img

1710

Je možno, da ima naš dveletnik še enkrat škrlatinkouser posted image user posted image user posted image

Imel jo je kak mesec nazaj, takoj zatem pa norice. Po noricah je bil en teden v  vrtcu, sedaj pa mi je tako sumljiv. Ima bel in pikast jezik, ter drobne pikice po telesu. Kot jjih je imel pri škrlatinki, samo manj opazne. Ja, pa včeraj je imal 37.7 vročine. Danes jo nima.

Ponosna mamica petih fantkov :)

clock-img

23.06.2007, 16:14

clock-img

Seven*

pencil-img

6206

IZVIRNO SPOROČILO: anckabancka

Je možno, da ima naš dveletnik še enkrat škrlatinkouser posted image user posted image user posted image

Imel jo je kak mesec nazaj, takoj zatem pa norice. Po noricah je bil en teden v  vrtcu, sedaj pa mi je tako sumljiv. Ima bel in pikast jezik, ter drobne pikice po telesu. Kot jjih je imel pri škrlatinki, samo manj opazne. Ja, pa včeraj je imal 37.7 vročine. Danes jo nima.

Skrlatinka se LAHKO ponovi veckrat. Mi smo jo imeli 2x. Peljat ga moras k zdravniku.

Gospa sem.

clock-img

23.06.2007, 16:30

clock-img

cmokec

pencil-img

5499

Tudi mi smo jo preboleli 2x v parih mesecih.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

clock-img

23.06.2007, 18:07

clock-img

anckabancka

pencil-img

1710

Smo bili pri pediatru in ni škrlatinka, ampak sindrom roke noge usta. To je neka viroza....

Morda kdo ve kaj več o tem? V iskalniku ne najdem ničesar.

Sploh ne vem kaj nas lahko še doleti...

clock-img

23.06.2007, 21:45

clock-img

sky

pencil-img

305

Mogoče gre za to (prepisano iz revije Mamin naraščaj):

Bolezen umazanih rok, ust, nog
Vzroki
Bolezen povzroča virus Coxsackie. Poleti in zgodaj jeseni se v epidemijah pojavlja nalezljiva virusna okužba - bolezen umazanih rok, ust in nog. Inkubacijska doba traja štiri do osem dni.
Opozorilni znaki

• V predelu ust in ustnic, na dlaneh in stopalih se razvijejo do pet milimetrov veliki, ostro omejeni rumenobelkasti mehurčki z rdečim vrhom, ki ne srbijo.
  • Izpuščaji po ustoh so podobni slinavki. Otrok ima težave pri požiranju.
  • Bolezen lahko spremlja blago povišanje telesne temperature.
Zdravljenje
Zbolijo pretežno otroci, mlajši od deset let. V 8 do 16 dneh mehurčki sami izginejo. Otrok naj si splakuje usta z razredčenim kamiličnim in žajbljevim čajem. Pomaga lahko tudi ustni gel z rožnim oljem iz lekarne, ki ga nanesete večkrat dnevno. Izogibati se je treba vroče in začinjene hrane.
Karkoli že je, upam, da se čimprej pozdravite (tudi norice).user posted image
LP, Saša

BK.

clock-img

24.06.2007, 20:01

clock-img

anckabancka

pencil-img

1710

To bo to, ja.

Hvala sky!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem