Tudi moj sin se je v vrtcu navadil, da kar tepe ljudi, prej tega namreč ni počel, ko sem rekla, naj me poboža.
IZVIRNO SPOROČILO: biga
Moj 16-mesečni sin je zdaj že trikrat prišel iz vrtca bodisi pogrižen po rokici bodisi poščipan po hrbtu bodisi z rdečino, ker je padel na čelo in nos.
Opažam, da je to res slaba stran vrtca. Ampak glede na to, da jih je pri vas le 6, v jaslih jih je ponavadi 14, bi mogoče res lahko malce več pozornosti vzgojiteljica namenila temu. Je pa res, da se to zgodi v sekundi in tega ne moreš v tistem trenutku preprečiti.
Pri nas nobena grobost ni dovoljena, ampak je strara že 3 leta in to dobro razume, pri takšni starosti, pa se v bistvu ne znajo verbalno sporazumevati, zato se na tak način.
Jaz ti predlagam, da se v vsakem primeru pogovoriš z vzgojiteljico, že zaradi sebe, ker je odnos med tabo in njo zelo pomemben - da ji zaupaš in da se ne sprašuješ ves čas otrokove odsotnosti kaj se tam dogaja.
V našem vrtcu je velik poudarek na nenasilju, pa se kljub temu tu in tam zgodi, ko je otrok v efektu, vendar se potem res vsakemu posebej posvetijo in se pogovorijo, kako reševati težave.
< Sporočilo je popravil Rubin. -- 25.9.2008 10:02:57 >