writing-img

šampnjoni

clock-img

31.10.2007, 23:22

clock-img

MID

pencil-img

493

Obožujem gobe in ker so le te ene izmed tistih ki se jih da dobit v kateremkoli času leta,me zanima,če mi lahko pošljete čimbolj izvirne recepte za pripravo okusnih jedi narejenih iz njih.
Že v naprej se vam zahvaljujem!

clock-img

31.10.2007, 23:26

clock-img

Gina

pencil-img

12402

A klasike pa ne maraš, mislim šampinjoni v smetanovi omaki, ali meso s šampinjoni v smetanovi, al pa šampinjonov z jajci, al pa pohanih, al pa samo praženih na čebuli in česnu s peteršiljem, al pa v juhi?

clock-img

31.10.2007, 23:28

clock-img

rija

pencil-img

15589

jaz šampinjonov načeloma ne delam doma....me pa zanima, kako jih čistite user posted image  

...vox populi...

clock-img

31.10.2007, 23:29

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Čistim jih najprej z nožem, kot vsako gobo, potem pa jih celo operem na hitro.

clock-img

31.10.2007, 23:32

clock-img

rija

pencil-img

15589

ja, tole s pranjem me je zanimalo, ker eni pravijo, da se gob ne pere user posted image

...vox populi...

clock-img

31.10.2007, 23:34

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Ne, jaz drugih gob ne perem, samo tele so pa "umetne", zdržijo vodo bp.

clock-img

31.10.2007, 23:38

clock-img

rija

pencil-img

15589

hvala user posted image

...vox populi...

clock-img

01.11.2007, 08:24

clock-img

Anonimen

POLNJENI ŠAMPINJONI >

Sestavine:
15 večjih šampinjonov,kos pancete ali pršuta poper sol petršilj olivno olje,parmezan,tri liste sira.

Priprava:
Šampinjone opereš,odrežeš pecelj in malo izdolbeš šampinjon.Pecelj ne zavržeš.Peclje in koščke,ki so ti ostali daj v multipratik,dodaj na koščke narezano panceto ali pršut popopraj posoli dodaj malo parmezana-po želji, pa na petršilj ne pozabite vejica petršilja nasesekljanega bo dovolj,zamešajte ga v maso.Nafilajte z maso šampinjone vsakega polijte z malo olivnega olja,pa še malo ga daj v pekač,vsakega pokrijte še z koščkom sira in dajte v pečico na 150*.Pecite toliko časa dokler ne bo sir zlato hrustljavo zapečen,mislim da okoli 15 minut.

Čas priprave: 30 minut

clock-img

01.11.2007, 10:51

clock-img

smrka

pencil-img

3582

Jest sem kupila ful velke sampinjone in sem jih filala z vnaprej prepecenim fasiranim meskom na cebli in dodala vse zacimbe. Potem sem dala v sampinjon mal sira in tist meso, potem pa te filane sampinjone spohala. Bilo je odlicno. Sem pa za zdraven skuhala se krompir in naredila omako iz pecljev od sampinjonov... super zadeva!

clock-img

01.11.2007, 11:28

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Jaz nobenih gob ne perem. Jih res na tanko olupim user posted image

Drugače pa jaz šampinjone paniram, dajem v klasično gobovo omako s smetnaco, občasno pa naredim tudi polnjene:

Odstranim bete, jih na tanko narežem, popražim na čebuli, dodam mleto meso - nato glave napolnim s to maso, preko vsake glave dam par žlic pelatov, na tanko narezano rezino paradižnika in 1 mini mozarelouser posted image .... na hitro pokapljam vse skupaj z olivnim oljem. pečem v pečici na 180°približno pol ure.

clock-img

01.11.2007, 12:22

clock-img

Anonimen

Svetujem vam,da šampinjione le operete.Verjemite mi,kajti živim poleg farme kjer gojijo šampinjione in sem videla v čemu rastejo.Celo odsluženo gojišče
uporabljamo za gnojenje vrtov.

clock-img

01.11.2007, 14:19

clock-img

MID

pencil-img

493

Hvala punce za izčrpne informacijeuser posted image !V bistvu sem jih do sedaj pripravljala samo v smetanovi omaki in z jajčki,zdaj bo pa vse malo drugačeuser posted image .
...po zaslugi vas seveda!user posted image user posted image user posted image

clock-img

18.11.2007, 14:10

clock-img

tanikaa

pencil-img

8637

IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Svetujem vam,da šampinjione le operete.Verjemite mi,kajti živim poleg farme kjer gojijo šampinjione in sem videla v čemu rastejo.Celo odsluženo gojišče
uporabljamo za gnojenje vrtov.

Jaz jih vedno operem.

Je** se mi za vse in vsakogar.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem