Pupa1, moj post je bil namenjen prou takim izjavam kot so tvoje...polne emocij a brez poznavanja ozadja in brez treznega razmisleka. Lahko reces,da ni opravicila za taksna dejanja in imas prav. Lahko obsojas te ljudi, in imas prav. Ne mores pa tega posplosit na celo nacijo, ker tega vseeno ne delajo vsi. Jih je cez miljardo in ne ti ne jaz si ne predstavljava kolko je to ljudi. Ne vem, ce si kdaj zivela v vec miljonskem mestu - sama zivim v mestu s cca. 8 milijoni. vsega in svasta vidis, tud kdaj kdo stran pogleda pa gre mimo...sistem zivljenja je drugacen, naglica terja svoje, pritiski svoje...res ni v sloveniji enako, pa ce si ali bos kdaj zivela v taksnem okolju bos morda razumela. Spet, nic od tega ne opravicuje dejanja, jih tudi ne zagovarjam, tko da ne spreobracat mojih besed...govorim samo o tem, da posnetki teh vrst morda v svet pricurljajo s kitajske bolj pogosto kot od drugod. Velja razmislit, zakaj.
zdej lahko se odlocis, da se bos razmisljala in bos samo sledila temu, kar vidis in slisis,ces to je res, ostalo me ne briga. Lahko pa pogledas sirse, razumes, da obstaja montaza, ki posnetke skrajsa, razumes, da lahko dandanes clovek naredi marsikaj za dosego svojega cilja....manipuliranje ljudi v mrznjo in odpor. Do nekoga, do cele nacije.
Potem se pa zgodijo Auschwitzi in Rowanda...tud tam so po radiju konstantno govorili,da so Tutsiji scurki in da niso vredni nicesar. Ves koliko otrok so poklali? pa z macetami razsekali? Si videla kaksen posnetek?
Pa Sierra Leone, zato da evropske in ameriske zenske nosijo diamante, so tisoci dali svoje roke...tudi otroci, stari 3 mesece in vec...sovrazis tudi njih? Koliko posnetkov si pa o tem videla?
Ne prepricujem nikogar v nic, ampak pogosto, vse prepogosto se na RR o resnih debatah razpravlja z entuziazmom, baziranim na emocijah, zal pa to ni dovolj za razumevanje celote v katero so ti mali delcki, ki jim pravimo linki in novice, vpeti.