cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

šest prstkov na nogici

clock-img

24.06.2009, 08:51

clock-img

bebe&jaz

pencil-img

121

Živijo!
Spodaj berem o zaraščenih prstkih, mi pa imamo drugačen primer. Namreč naš 2-mesečni dojenček ima na desni nogici 6 prstkov. To izgleda tako, da sta pri mezinčku iz enega korena izraščena 2 prstka, v obeh je kost. Ta šesti prstek "gleda precej ven" od preostalega stopala, je širše pri prstkih kot stopalo. V porodnišnici je P ob pregledu rekla, ga se ga bo odstranilo preden gre v čeveljčke, na prvi posvetovalnici pa je naša P samo pogledala in nič komentirala, pa tudi obene info o morebitni operaciji (kdaj, kako) mi ni dala. Saj vem, da je še zgodaj, ampak me vseeno zanimajo vaše izkušnje...

clock-img

24.06.2009, 09:07

clock-img

bskrle

pencil-img

3409

Pri znanki so tako operacijo naredili takoj po rojstvu

Mama štirih deklic in 5ra

clock-img

24.06.2009, 11:47

clock-img

tinaaja

pencil-img

7450

jaztudi vem za primer da so takoj po rojstvu podvezali prstek

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

clock-img

24.06.2009, 12:51

clock-img

Anonimen

Če je kost pol ne vem, če takoj po rojstvu to režejo. Pri eni znanki je imel user posted image na rokici na koncu prstek, ki je visel samo na tkivu-nitki in so odrezali, ko je dosegel težo 6 kil .
Po mojem je najbolje, da dobiš napotnico do kirurgije in se tam vse pomeniš. Sej P ne more vsega vedet, obstajajo strokovnjaki prav za to področje.

clock-img

24.06.2009, 13:23

clock-img

livia

pencil-img

2395

Jaz bi začela pediatrinjo vedno bolj o tem spraševat in bi tudi sama iskala informacije drugje.
Verjetno je debelo gledala, ker glih nima takega primera vsak dan, v porodnišnici so pa vseeno tega več vajeni. Mogoče še malo vprašaš na kakih bolj specializiranih forumih mamice s podobnimi izkušnjami ali pa konkretno pediatre kirurge, ortopede,...
Srečno.

clock-img

24.06.2009, 21:23

clock-img

NINOLINA

pencil-img

94

tajkoj po rojstvu s to naredili sosedi

clock-img

25.06.2009, 12:53

clock-img

svaja

pencil-img

3

Naš user posted image ima pa na levi roki dvojni palec. Prvi člen je skupni, potem pa iz njega rasteta ven dva palčka. Ker je v obeh palčkih kost, te operacije ne delajo pred dopolnjenim 1 letom - zaradi narkoze. Mi smo pri njegovih 3 mesecih dobili napotnico za plastičnega kirurga, pri pediatrinji.Pri cca 5 mesecih smo bili naročeni pri plastičnemu kirurgu, ki je že lahko določil, kateri prstek bo potrebno odstraniti. Pri 10. mesecih so mu slikali prst in sedaj čakamo, da dobi datum za operacijo. Bo pa fant kmalu star 1 leto.

clock-img

25.06.2009, 14:47

clock-img

gajči

pencil-img

252

Pediatrinji reci za napotnico za plastičnega kirurga, pa ti bodo potem tam vse natančno razložili. Brezveze je tu spraševat, ker je vsak primer malo drugačen. Ker bodo prstek najverjetneje odstranil v splošni anesteziji, je to najboljše čim kasneje, pa vseeno dovolj kmalu, da ga ne bo motil pri hoji.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem