writing-img

škiljenje otroka

clock-img

01.02.2010, 20:04

clock-img

soncica01

pencil-img

278

pozdravljene,

opazila sem, da moja eno leto stara punčka malce škili. Levo oko ji vleče malo navznoter.

Zanima me, ali ima / je imela katera podobno izkušnjo in kako ste ''stvar'' uredile? Ali je možno, da je to pogost nenevaren pojav pri otrocih te starosti? Saj vem, tolažim se.

Bom pa vesela vseh odgovorov.

clock-img

01.02.2010, 20:18

clock-img

Urska09

pencil-img

1067

Enako. Na desno oko. Stara je skoraj 1 leto. Upam, da se bo samo po sebi uredilo. Moji nečakinji se ni in je dobila očala, poleg tega so ji morali eno oko zalimati, da je bila kot gusar user posted image

clock-img

01.02.2010, 20:58

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

ja, naša tamala je zlo očitno škilila in tisto oko na katerega je škilila je blo tut mal manjše (bolj zaprto?) kot drugo... zadeva se je čist sama od sebe uredila nekje do 3. leta, ma pa še vedno mal razlike v velikosti, ampak očitno je to dedno, ni pa moteče.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

01.02.2010, 21:10

clock-img

manna

pencil-img

2556

IZVIRNO SPOROČILO: Urska09

Enako. Na desno oko. Stara je skoraj 1 leto. Upam, da se bo samo po sebi uredilo. Moji nečakinji se ni in je dobila očala, poleg tega so ji morali eno oko zalimati, da je bila kot gusar user posted image

Ja, če se ne uredi samo do 3.leta dobi otrok očala. Gre za to da ena očesna mišica raste hitreje kot druga. Očala se nosi potem nekje do 11.leta oz. do pubertete, ko se škiljenje običajno neha. Pa ni nujno da skoz škili, samo občasno oz. kadar dalj časa zre v eno točko.

No, to sem mela jaz kot majhna in sem nosila zato očala. Škilavi mali gusar user posted image

clock-img

01.02.2010, 22:17

clock-img

nananaja

pencil-img

1498

Vsem mamicam, ki opazite škiljenje priporočam, da enostavno pokličete k okulistu in se pozanimate o pregledu. Zakaj? Sama sem škilila zaradi nerazvitega očesa in ker je to močno dedno, mi je moja okulistka večkrat povedala, da otroka pripeljat zgodaj, ko začne kolikor toliko govorit. Ne rabiš nobene napotnice za sam pregled vida. Odločitev je pa vaša. Nerazvito oko se ne razvije samo, moja mama je bila dosledna pri zdravljenju, pa imam še vedno nekaj dioptrije, dočim mama mojega kolega ni bila kaj vztrajna, on pa ponoči na eno oko ne vidi skoraj nič, na drugo pa slabo, podnevi je malo bolje.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem