writing-img

špinača in pire krompir

clock-img

08.05.2006, 09:34

clock-img

jan_ja

pencil-img

1

Zanima me, kdaj lahko svojemu malčku ponudim špinačo - stari smo 6m user posted image  in pire krompir?
Kako ve to naredite, ali moram za njega posebaj skuhati ali mu lahko ponudim tako kot skuham za nas - tavelike. :-))

clock-img

08.05.2006, 09:47

clock-img

bebe&jaz

pencil-img

121

Jaz sem mjemu user posted image prvič dala krompir - pire kmalu, nekje pri 5,5 mesecih. Špinačo pa kasneje, nekako pri 7 mesecih.
Kako jih pripraviš je odvisno od tega, kaj navadno daješ v špinačo in pire, ko jih pripravljaš za vas, ta velike, in ali si dojenčku vse te sestavine že uvedla, npr. kislo smetano,... Jaz naredim enako za vse, seveda pa za nas odrasle kasneje še dodatno začinim hrano (česen, dodatna sol,...)
lp in dober tek!

clock-img

08.05.2006, 09:48

clock-img

kati*

pencil-img

649

jaz sem mu ponudila pri 6,5m. Zamrznjeno špinačo (2-3 kocke špinačke) sem skuhala kar v vodi + malo kravjega mleka (na začetku sem kuhala le v vodi, zdaj pa počasi dodajam vedno malo več kravjega mlekca) in krompirček posebej skuhala v vodi, pol pa sem dodala malo margarine in naredila pire.

lp, K

clock-img

08.05.2006, 11:32

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Jaz sem ji nekje pri 9 mesecih. Sva se 6 mesecev samo dojile. Sem pa naredila za vse in tam odvzela vstran zanjo.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

08.05.2006, 12:37

clock-img

Maleal

pencil-img

2930

Jaz sem dala okoli 7 meseca.Pire-skuhala sem krompir,ga čist malo solila,ga pretlačla s paličnim,dodala maslo in kislo smetano.Špinačo pa sem skuhala v vodi,solila je nisem,ker je tak krompir slan.Potem sem oboje skupaj zmešala,pp. še dodala k.smetano.Zraven sem ponudla kuhan rumenjak.user posted image

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

clock-img

10.05.2006, 16:55

clock-img

tincci

pencil-img

1430

Jaz sem prvič ponudila danes, pri 6.5m. Skuhala 2 kocki špinače na vodi, posebej skuhala krompir, ga pretlačila, zamešala k špinači potem pa gor 2 žlici aptamila. Brez soli. Pa je ful lepo jedla.user posted image

clock-img

10.05.2006, 21:17

clock-img

Dashenka

pencil-img

1482

Kmalu po dopolnjenem 4m, ko smo uspešno začeli z uvajanjem sadja in zelenjave.
Pripravila pa sem enako, kot za naju z možem:

Špinča (vedno sveža, nikoli kupljena, zmrznjena):
špinačo sem oprala, vrgla v krop in jo zblanširala, odcedila, ožela, na drobno sesekljla in jo vgla v ponev z malo oljčnega olja ter zalila s pljunkom alpskega mleka (za naju z možem kasneje še posolila in popoprala):
Pire:
odcejen krompir, skuhan v slani vodi sem pretlačila skupaj s stopljenim koščkom masla v alpskem mleku

Po dopolnjenem 6m, pa sem hčerki dodala še v trdo kuhan rumenjak.

Za kuho sem od samega začetka uporabljala alpsko 1,6 mleko, ki ga imamo v hladilniku za jutranje kave. Za pitje pa še sedaj pri 15m uporabljamo adaptirano mleko.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem