Če lahko rečem , sem imela nekakšno krizo že takoj v prvem letniku faksa po srednji šoli...Zaradi sto in enega "nepremostljivega" razloga sem vrgla puško v koruzo in pustila študij....Le tega sem se potem spet lotila ob družini ( mož, dva škrata-1 in 3 leta), zidanju hiše in službi....Že v startu sem imela takšno voljo za gore premikat...Malo zaradi tega, ker sem si študij financirala sama, večinoma pa zaradi tega, ker sem delala v tako neznosnem kolektivu, da mi je končanje študija predstavljalo neko luč na koncu tunela....seveda so bile vmes prisotne krize...posebej me je zagrabilo vsako leto takle čas...prvi sonček, toplo vreme, prijetni dnevi....jaz pa za knjigami....lahko bi rekla, da me je v času študija s prihodom pomladi namesto pomladanske utrujenosti vsako leto zagrabil študijski lenoritis in brezvoljnost...K sreči sem imela na faksu dobre kolege in kolegice, s katerimi smo drug drugega brcali v tazadnje, kadar je kdo preveč popustil...Ves čas sem se zavedala, da moram riniti skozi študij skupaj z drugimi, ker bom drugače kot " samotni jezdec"vse skupaj pustila oz. odložila za nedoločen čas....Meni je ob krizah največ pomenila družba s katero smo skupaj trepetali in se potili pred izpiti, pa tudi predstava o moji boljši poklicni prihodnosti ( tako kot je že ena napisala), ko bo študij za mano....
Verjamem, da ti gre na živce vsak, ki ti skače po glavi zaradi študija...meni bi tudi šlo....žal tisti, ki niso nikoli bili na tem, ne razumejo, kako se že sam v notranjosti žreš, ker imaš nekaj nedokončanega...Najverjetneje, pa te hočejo s temi spraševanji in tiščanji vate nekako zbuditi in spodbuditi, da se zadeve spet lotiš in jo končno izpelješ....Ne razumejo pač, da boš stvar končala takrat, ko se boš odločila pri sebi...le takrat bo tisti pravi čas...nikoli prej ali kasneje...pa če se drugi postavijo na glavo...