writing-img

Življenje v tujini

clock-img

01.11.2008, 19:40

clock-img

Bong

pencil-img

50

Imam eno vprašanje.
Zelo rada bi živela v New Yorku za krajši čas (6 mesecev, mogoče malo več) pa me zanima za delo tam. Je mogoče da delaš v kakšnem McDonaldsu, Burger Kingu, trgovini... za tako kratek čas in brez opravljenega izpita iz angleščine?
Če hočem dobiti delovno vizo morem že imeti zagotovljeno vizo tam? Ima katera izkušnje z iskanjem stanovanja in službe v tujini. Bila bi vesela kakšne informacijeuser posted image

clock-img

01.11.2008, 19:47

clock-img

lyra*

pencil-img

1477

Jaz sem bila 2leti tamuser posted image

Ti bom vse povedala samo,da dam user posted image user posted image  spat!

Za vsakim dežjem posije sonce!! :)

clock-img

01.11.2008, 19:49

clock-img

pika74

pencil-img

6782

O lyra - a ti si že rodila user posted image user posted image user posted image ... čestitke... (sory, k sm mal odzad, ma se spomnem, k smo se še skup neki menle na forumu).

P.S.
Ko boš pošiljala zs v zvezi z NY, pošlji pliz kšno kopijo še men... jest bi tud včasih kr šla še kam. Res.

Hvala vnaprej,

Lp
user posted image

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

clock-img

01.11.2008, 19:50

clock-img

Arwenko

pencil-img

5206

Se tudi jaz priporočam za kopijo zs.

clock-img

01.11.2008, 19:52

clock-img

tanjusi

pencil-img

3353

ja kaj pa če kar sem odgovoriš ko smo vse ful firbčne.user posted image

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

clock-img

01.11.2008, 21:25

clock-img

smrka

pencil-img

3582

Ce mas veze lahko hitr pades v kako sluzbo, drgac pa ni lahka.... nevem kako je v NY

clock-img

01.11.2008, 21:28

clock-img

ssevin

pencil-img

1704

Jaz pa poznam eno branžo, ne moreš sfalit,  niti angleško ne rabiš znat najboljše. Samo osnove pač...

clock-img

01.11.2008, 21:38

clock-img

Anonimen

Je mogoče da delaš v kakšnem McDonaldsu, Burger Kingu, trgovini... za tako kratek čas in brez opravljenega izpita iz angleščine?

Posodo lahko vedno pomivas.
Vsaj v filmih je bilo vcasih tako.

clock-img

01.11.2008, 21:43

clock-img

Rožica I

pencil-img

4047

IZVIRNO SPOROČILO: ssevin

Jaz pa poznam eno branžo, ne moreš sfalit,  niti angleško ne rabiš znat najboljše. Samo osnove pač...

---------------------
In to info iz prve roke, kaj? user posted image

ROŽICA

clock-img

01.11.2008, 21:58

clock-img

scubadiver

pencil-img

2994

Jaz sem delala 3 mesece v new yorku, v eni firmi, pisarniška dela. To je blo po vezah in na črno. Imela sem kr eno social security number, če bi prišla kontrola, denar sem dobila na roko v kuverti.
Živela sem v študentskem domu, spoznala ful ljudi s katerimi imam stike še danes in moram priznati, da mi je ta izkušnja prav spremenila življenje. mogoče se sliši smešno, ampak tako je. Izboljšala sem angleščino, izgubila sem strah pred govorjenjem angleščine, naučila sem se neke samostojnosti v tujem svetu. Mah res sem se imela enkratno in samo upam lahko, da bom kaj takega lahko omogočila svojim otrokom.
mislim pa, da legalno delat ni tako lahko, ker sem prepričana, da bi mi ta gospa, ki mi je zrihtala službo uredila papirje, če bi se dalo.
če te zanima še kaj, pa vprašaj...

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

clock-img

01.11.2008, 22:53

clock-img

Bong

pencil-img

50

No jaz bi delala, če bi se seveda dalo v kakšni restavraciji, trgovini,... toliko pač da preživiš.

@scubadiver - kako si si pa zrihtala stanovanje v štud. domu za 3 mesece? Kako pa je s tem, da kao belci ne hodijo v ene predele NY? V katerih delih je tako nevarno?

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem