writing-img

živo rdeči izpuščaji na ritki

clock-img

19.09.2005, 10:56

clock-img

tejč

pencil-img

1926

Kako naj jih pozdravim-poleg praške paste, bubchen in "luftanja" ritke?
Punčka kaka zelo tekoče in je kar naprej pokakana. Pediatrinja je stanje videla, pa nam ni nič dala.
Iamte izkušnje, da bi vam zdravnik kaj predpisal v hudem primeru?
Kaj če postane krvavo? Tudi mažem s praško pasto?

clock-img

19.09.2005, 11:02

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

Ne uporabljat robčkov, umivaj jo z kamilicami in vatko, al pa pleničnimi predlogami...Zara je enkrat imela podobne izpuščaje po riti in sem jih pozdravla s Canestenom. Ne vem kako pa zgleda pri tvoji punčki... Zakaj pa nisi pediatrinji kar rekla, naj ti napiše kaj za rito ??
S Praško pasto je pa baje tako, da se ne sme uporabljat več kot 2-3 dni ??! Enkrat je ena pisala o tem, pa se ne spomnem dobr...

clock-img

19.09.2005, 11:05

clock-img

*maja

pencil-img

2075

Umivaj izključno samo z vodo, poskusi mazat z navadnim lekarniškim hladilnim mazilom, drugače pa pomaga Canesten.

clock-img

19.09.2005, 11:07

clock-img

JASNA D

pencil-img

1326

Naši ta mali je "predpisala" naslednjo kombinacijo, ki jo sama "skup namešaš":50% Bepanthena, 25 % Canestena in 25 % Kuterida G. Zaenkrat pomaga samo to. Drugače jim pa daj še enkrat zatežit, pa naj rito še enkrat pogleda. Jaz sem sama pacala nekaj dni s praško, pa nekaj dni s Canestenom, pa še s čim, pa ni nič pomagalo - rane so šle v živo. Zgoraj napisan "recept" pa je težavo odpravil po 2 ali 3-eh previjanjih....

Jasna

clock-img

19.09.2005, 11:18

clock-img

amadeusa

pencil-img

98

probaj ji ritko umivat s čajom iz hrastove skorje in kamilic to zelo pomaga, potem pa dobro rito obriši in namaži z bepanthen kremo.

clock-img

19.09.2005, 11:47

clock-img

tejč

pencil-img

1926

V sredo imamo cepljenje in ji bom kar rekla za kako mazilo.
Seveda, saj že skoz umivam samo z vodo in vato, nič z robčki.
Zanimivo, glede teh mešanic kreme...Bom ji rekla.
Prav živordeče ima od kakca!
Zadnjič še ni blo tok rdeče kot danes.
Ok, hvala za nasvete.

P.S. Čudno, da mi je mesiđ sploh poslalo, sem mislila, da ne, ker me je ven vrglo.

clock-img

19.09.2005, 12:38

clock-img

Anonimen

Mi smo imeli podobno pred mesecem , pa mi je pediatrinja zabičala, da ne smem prati z vodo, ampak z olivnim oljem in mi napisla kremo Nistatin mazilo.

clock-img

19.09.2005, 12:52

clock-img

urška

pencil-img

3136

jst sem tud brala, da ne smeš z vodo umivat, ampak vsaj močne kamilice skuhaj. nam zelo pomaga šentjanževo olje.

clock-img

19.09.2005, 13:56

clock-img

tina104

pencil-img

1639

Naš je imel zelo rdečo ritko in mu je pomagala Bebival krema za ritko; bolj na debelo vedno namažem. Bubchen smo mogli ukinit.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem