cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

ˇˇLuknjica nad ritko" ali pilonidalni sinus

clock-img

05.05.2011, 15:53

clock-img

prvosolka

pencil-img

13

HAY!

Pred mesecem sem rodila sina,ki ima nad ritko se pravi nad anusom luknjico oz.pilonidalni sidrom!
Zelo me skrbi ta zadeva,ker o tem nič ne vem! V porodnišnici so rekli, da je vse ok in da naj ta predel vredu čistim,da ne pride do okužbe.Če ima katera kakšno izkušnjo z to zadevo,bi prosila, da o tem kaj napiše!
bila bi zelo vesela, ker ne vem kam naj se obrnem!!!
lp

clock-img

05.05.2011, 16:27

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

05.05.2011, 16:56

clock-img

Freya88

pencil-img

1524

Moj ima tudi ze to od rojstva... pa nima nobenih tezav! Vsaj ne da bi js vedla;)

clock-img

05.05.2011, 17:48

clock-img

eva1

pencil-img

4835

Skrbi za redno higieno, če se vname, pojdi do zdravnika (antibiotik), včasih ne povzroča nobenih težav, spet drugič pa ni druge kot operacija!

clock-img

05.05.2011, 17:51

clock-img

čaki

pencil-img

1009

tud moja hči jo ima-6 let, pa nikol ni noben kej rekel, da bi to kar kol blo.

clock-img

05.05.2011, 21:09

clock-img

ROŽICI

pencil-img

567

moj mož je imel.imel je kar precej vneto zato so se zdravniki odločili za operacijo.so mu odprli ščistili in zašili. imel je kar precej veliko rano im mesec dni bolniške.
sedaj nima več lahko pa se ponovi..no upam da ne več!

življenje je eno samo.zato uživajte...

clock-img

05.05.2011, 21:10

clock-img

Andromeda

pencil-img

3755

S tem se je rodil tudi moj brat in povsem "normalno" živel, se mu je pa 2 leti naszaj pri 20-ih letih vnelo in je odšel na operacijo.

clock-img

05.05.2011, 22:32

clock-img

scorpiogirl

pencil-img

1096

Kot so povedale predhodnice, ni treba nič skrbet user posted image
Naš mali jo ima tudi, je treba res samo malo bolj pazit, da res dobro sčistiš; če se vname, pa itak k zdravniku. Če bi bilo kaj takega, da bi te moralo skrbeti, bi ti že v porodnišnici povedali, brez skrbi user posted image
Nisem pa vedela, da je tega tolk, sem pri našem malem prvič to videla (in je bilo mene tudi malo strah, kaj je zdaj to za en user posted image , dokler mi niso razložili). Meni je pediatrinja v porodnišnici že ful lepo razložila, pa potem še P od tamalega na prvem pregledu. In vedno še posebej pogleda, če je ok user posted image

Ni nam dolgčas :)

clock-img

06.05.2011, 09:49

clock-img

prvosolka

pencil-img

13

POZDRAVLJENE!!!

Hvala vam za odgovore,sem malo pomirjena!! O tem nisem vesela ničesar, zdaj pa videim, da ima dosti otrok to.Zanima me samo,če se ta luknja  z rastjo otroka kaj zaraste!!!
hvala,lp

clock-img

06.05.2011, 15:05

clock-img

tiktak

pencil-img

268

Pri moji hčerki se je zaraslo pri nekje letu in pol, dveh letih. Nismo pa imeli nobenih težav.

clock-img

06.05.2011, 23:00

clock-img

čaki

pencil-img

1009

naša ima zdaj 6 let, in ima še vedno luknjico. ampak res tako čist miceno.

clock-img

07.05.2011, 08:24

clock-img

prvosolka

pencil-img

13

HAY!

Hvala vama za odgovor.Upam,da bo z mojim sinom vse ok.Zdaj sem se malo pomirila,ker me je ta luknjica kar malo morila.
lp

clock-img

07.05.2011, 18:20

clock-img

josephine27

pencil-img

2570

moj mož je imel pa se mu je baje večkrat packalo zato se je potem pri 20tih odločil za opracijo in od takrat nima več težav. čeprav so mu baje rekli da se lahko ponovi.

clock-img

07.05.2011, 21:14

clock-img

petra36

pencil-img

62

Moja dva sinova imasta obato to luknjico.Do sedaj ni bilo nič posebnega,potrebna je redna higiena.

Mamica sinov Nika in Matteota

clock-img

09.05.2011, 11:38

clock-img

prvosolka

pencil-img

13

hvala,vam za odgovore! ne morem verjet, da ima to luknjico toliko otrok.Mogoče ve katera, zakaj do tega pride? mogoče napaka pri razvoja,ali kaj?

clock-img

19.05.2011, 20:47

clock-img

lana08

pencil-img

651

Tudi moj sin ima to luknjico, smo šli na PK na UZ, ki pa je pokazal, da ni zraščeno s hrbtenico in je vse ok. Potrebna je samo dobra higiena, da se ne vname.

clock-img

21.05.2011, 12:50

clock-img

prvosolka

pencil-img

13

hvala,mojega sina so slikali že v porodnošnici in rekli, da je vse ok.upam, da bo res!!!!!

clock-img

23.05.2011, 10:49

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

24.05.2011, 09:23

clock-img

prvosolka

pencil-img

13

zelo mala,približno 1mm je odprta,drugače pa je  ta luknja velika 1cm,tako nekako

clock-img

17.11.2012, 18:56

clock-img

lauryca

pencil-img

3

Pozdravljene. Tudi mene zanima nekaj v zvezi s to stvarjo. Imam hčerkico, 8 mesecev in ima tudi luknjico nad ritko. Pa mi je v LJ na polikliniki kirurg svetoval, da bi jo kirurško odstranil, sedaj pa sem v dilemi. Ne vem, ali naj se za operacijo odločim ali neuser posted image user posted image  Zanima me, če je mogoče že katera imela takšen primer, to se pravi, ali je dala operirat dojenčka???? Malo me je strah te anestezijeuser posted image . Hvala

clock-img

19.11.2012, 09:21

clock-img

BarbiG

pencil-img

1576

Moj sin, star 9 let, se je tudi rodil s tako luknjico. Potrebna je samo redna higiena in nič drugega. Mi je pa P rekla, da če bi ga kasneje to motilo z lepotnega vidika, da se da it na operacijo. Drugače pa operacija ni potrebna.

clock-img

19.11.2012, 13:34

clock-img

lauryca

pencil-img

3

Ja, menda je bilo tako včasih, sedaj pa baje vsakemu predlagajo operacijo, ker se rado kasneje zagnoji in zna bit cel user posted image . Zato me pa zanima, če je katera v kratkem imela tak primer (operacijo) in kako se je izšlo. Res ne vem kaj najuser posted image

clock-img

21.11.2012, 10:56

clock-img

beti 1

pencil-img

1684

Načeloma se ob ustrezni higieni zadeva redko vname. Jaz bi na tvojem mestu toliko počakala, da bo mala razumela, da gre na operacijo in zakaj gre. Se pravi okoli 3. - 4.r. OŠ.

Anestezija pri user posted image  in malčkih načeloma ni nič bolj tvegana, kot pri odraslih. Težave so pri prebujanju, ker pogosto ne ločijo med sanjami in resničnostjo, posledično so zelo prestrašeni in ker niso še čisto "pri sebi" jih je večinoma težko umiriti.

clock-img

18.07.2013, 17:04

clock-img

lauryca

pencil-img

3

Pozdravljeni. No midve sva se vseeno odločile za operacijo, bila je operirana prejšnji teden in sedaj sva že doma, ampak me ful skrbi, ker ima sedar tam res tako luknjo. Pediatrinja sicer pravi da je to normalno in da se to ful dolgo celi, ampak me vseeno skrbi. A mogoče katera ve, v kakšnem času bi se naj to zacelilo????user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem