writing-img

1,5 meseca stara sovrazi voziček

clock-img

07.05.2009, 08:20

clock-img

bb27

pencil-img

12

kaj naj naredim? 1.55 meseca je stara in noče bit v vozičku..samo joka. Ne morem it nikamor z njo. Doma pa tudi nočem bit cel dan. Kaj kdaj to mine???!!!

clock-img

07.05.2009, 08:39

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

Kot bi opisovala moja starejšo hči. V vozičku se je želela peljat brez dretja šele pri 4,5 mesecih, ko ji je moja mami "silom prilike" malo dvignila naslon, da je lahko videla naokoli - od takrat je prav uživala.

Bom pa zdajle povedala še eno pregrešno in "bad mama" idejo, ki pride v poštev, če ima tvoje dete dudko: lahko si nabaviš vetrovne kapljice ali kuminov sirup (načeloma proti, krčem, v praksi proti sitnobi), položiš user posted image v voziček, hop eno sladko kapljico na dudko, dudko v usta in šibaaaaaaaaaaj user posted image Ponoviš po potrebi.

Za vse, ki se boste spotaknile ob omenjeno: ja, to sem delala tudi sama user posted image in ne, moja mlajša hči nima zato nič okvarjenih zobk, ker je bila takrat še brezzoba. Tudi "krči" so potem čudežno ponehali. Še kakšni ugovori?

Ali pa nabavi sling oz. kaj podobnega, mogoče ji bo bolj odgovarjalo.

clock-img

07.05.2009, 09:23

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

kaj pa čče ji je prevročče?. Si ne predstavljam, da bi 1,5 meseččnik žže vedel za svet okoli sebeuser posted image . Probaj mogočče šše z kako igraččo, ki igra, tiste, ko imajo za spanje, ko jim iz riti nitko potegneššuser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 7.5.2009 9:25:02 >

clock-img

07.05.2009, 09:23

clock-img

a.jda

pencil-img

184

Mi tud vetrovne  kapljice uporabljamo za pomiritev 2-mesečnega dojenčka in je super. Škoda da jih nisem mela že pri prvem dojenčku ki je toliko prejokal.

clock-img

07.05.2009, 09:36

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

IZVIRNO SPOROČILO: a.jda
Mi tud vetrovne  kapljice uporabljamo za pomiritev 2-mesečnega dojenčka in je super. Škoda da jih nisem mela že pri prvem dojenčku ki je toliko prejokal.

Oh, tudi jaz se s tem strinjam, koliko hudega bi mi bilo prihranjenega...
Je pa zanimivo, da sem za to finto izvedela, ko sem šla z mlajšo hčerjo na UZ kolkov in sem srečala na hodniku v zdr. domu našo zobozdravnico, ki se je ravno vrnila s porodniške. In mi je ona zaupala ta nasvet, ko je videla, kakšne borbe imam. Rekla je, da zobkom nič ne škodi, ker jih itak še nima, če bi jih imela, bi jih bilo pa treba res redno, temeljito in pogosto čistiti. Lahko si predstavjate, da je bila moja prva pot iz ZD v lekarno user posted image
In potem prvi res sproščujoč sprehod po parku - tega občutka olajšanja ne bom nikoli pozabila.

clock-img

07.05.2009, 09:53

clock-img

Pikica_82

pencil-img

675

Ja ja, tud mi ne gremo nikamor brez kuminovega sirupa user posted image  

clock-img

07.05.2009, 10:28

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

07.05.2009, 11:09

clock-img

slovenka

pencil-img

4903

Naša se tudi ni rada vozila pri tej starosti, eni dojenčki so ves čas spali v vozičku, ona pa non stop huda v vozičku. Tako da sva se bolj malo vozile. Potem nekaj časa se je rada vozila, ko pa je začela kobacati, pa spet ne, bi kar ona sama hodila. Sicer hodiva na sprehode, a se malo pelje, malo pa bi jo morala nest - zato si najraje sosedovo 8 letno pupo s sabo vzamem na sprehod, da mi občasno voziček potiska user posted image Ali pa gresta z atijem kar brez vozička okrog, on je močnejši in je mali super user posted image

Ja, kapljice proti krčem smo pa tudi mi dajali običajno v vozičku. Namesto da bi ji dala po žlički, sem raje dajala po kapljicah na dudo user posted image

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

clock-img

07.05.2009, 13:51

clock-img

pikapoka315

pencil-img

86

nam so tudi fuuuuul pomagale (ko še ni imel zobk seveda)... sploh na sprehodih... in po pravici povedano me je bilo kar strah, kako se bo odvadil (ker je bil navajen zaspati tako, da je dobil kapljico na dudo in je potem mirno zadremal v vozičku)... pa smo se brez problema odvadili user posted image , ker so ga ful začele zanimati druge stavri v vozičku... v parih dneh smo brez kapljic mirno vozičkali naokrog...

clock-img

07.05.2009, 14:42

clock-img

glen

pencil-img

1870

Naša zdaj že skoraj 5 letnica ni od rojstva dalje marala vozička,pa smo zamenjali ene  3-4 ker sem mislila da je mogoče razlog voziček pa ni blo nič boljeuser posted image
Tako da sem se sprijaznila in smo hodile ven v kak park pa sem jo mela v naročju,ko je pa zaspala pa je blo pol 2-3 ure o.k. v vozičku

clock-img

07.05.2009, 14:44

clock-img

krfjolca

pencil-img

3003

Mi smo tudi že pri prvem te kapljice pogruntali user posted image . Pri drugi sem jih nabavila že pred porodom in jih tudi povsod s sabo vzamem. user posted image

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

clock-img

07.05.2009, 16:23

clock-img

lidijajenko

pencil-img

140

ojla.

Mi smo imeli enak problem. Ugotovili smo da ji ne paše voziček, ker je imel trda mala kolesa in smo šli po makedamu ali kjer koli je pač bil pesek in ji ni pasalo da jo trese. Ko smo zamenjali voziček je blo kot da bi preklopil. Brez joka, nič. Prej tudi nikamor nismo prišli.

Samo pri nas ni imela dude tako da nismo probali z kapljicami.

lp

clock-img

07.05.2009, 20:56

clock-img

rija

pencil-img

15589

moj je bil enak, pomagalo pa je edino to, da sem ga 3-4 vzela ven, ga poujčkala, da je zaspal pa hop nazaj in potem je mogoče zdržal kakšno uro.....user posted image

...vox populi...

clock-img

07.05.2009, 21:55

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

Moji taprvi ni pomagalo nič, niti vetrovne kapljice, da bi jo pomirila. Šele ko sem jo začela kar v lupinici vozit na sprehode, je bila srečna. Tam okoli 2m.
Pri mlajši pa mi je patronažna rekla, da naj jo tud v voziček dajem na bok in je res pomagalo. Zgleda, ji tako zelo paše.

clock-img

12.05.2009, 14:22

clock-img

_andreja_

pencil-img

953

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Je pa zanimivo, da sem za to finto izvedela, ko sem šla z mlajšo hčerjo na UZ kolkov in sem srečala na hodniku v zdr. domu našo zobozdravnico, ki se je ravno vrnila s porodniške. In mi je ona zaupala ta nasvet, ko je videla, kakšne borbe imam. Rekla je, da zobkom nič ne škodi, ker jih itak še nima, če bi jih imela, bi jih bilo pa treba res redno, temeljito in pogosto čistiti. Lahko si predstavjate, da je bila moja prva pot iz ZD v lekarno user posted image
In potem prvi res sproščujoč sprehod po parku - tega občutka olajšanja ne bom nikoli pozabila.

a te vetrovne kapljice prodajajo v vsaki lekarni??

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

clock-img

13.05.2009, 11:54

clock-img

spps

pencil-img

14046

IZVIRNO SPOROČILO: _andreja_

ne,koroške lekarne jih imajo

kdor čaka ,dočaka?

clock-img

13.05.2009, 15:32

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

IZVIRNO SPOROČILO: spps

IZVIRNO SPOROČILO: _andreja_

ne,koroške lekarne jih imajo

Koroške, ja.
Pa tudi Lekarna Sevnica ima svoje take kapljice.
Drugače pa je uporaben tudi kuminov sirup, ki ga dobiš v vsaki lekarni.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem