IZVIRNO SPOROČILO: sazi
Nisem še videla toliko starega otroka, pa da ne bi užival, če se ga postavlja na noge ali celo hodi z njim tako, da se ga vodi za rokice.
O jaz pa. Mojga. Ni blo šans, da bi se pustil vodit za roke. Je šel lepopo vseh štirih na sprehod, po pločniku pred nama, midva pa za njim. Od 10 do 15 mesecev je bilo tako, potem je pa shodil, ker je bil maj in vroče in smo mu dali gor kratke hlače, pa ga je bodlo po kolenih.
Moja nečakinja npr. na nikoli ni hotla hodit po vseh štirih, ampak od 8 meseca naprej za roke, in je tam pri enem letu shodila.
Z obema otrokoma je vse v redu.
Nimaš kaj, otroci so različni. Eni "zahtevajo" to, drugi drugo. Enim paše nekaj, drugim kaj drugega. Sicer če bi človek naprej vedela, da bo to tako, da ko mu boš enkrat dal roke, da se bo držal zanje in hdil, da bo to "zahteva" ves čas, itak da ne bi tega niti enkeat nardl. Ampak ljudje pač nismo vsemogočni in ne moremo čisto vseh situacij naprej predvidet in preračunat.
Tako d apo moje ni panike. Boste pač imeli malo več dela in bolečih hrbtov, pa bo.
Sem pa tudi jaz mojega pri 10 mesecih postavljala na vse 4, se še prav spomnim, kako sme ga naštimala, pa se je počasi razlezel in pristal na trebuhu in me prav čukasto gledal, kaj sploh hočem. Ampak mu je pol vseen enkrat uštekalo, he, he.