writing-img

13 tednov, sit po 6 minutah dojenja!?

clock-img

24.07.2010, 12:27

clock-img

constanca

pencil-img

425

Torej,

nase dete je staro 13 tednov in mi zadnje dni pije po 3 min na vsaki strani.

Nikoli do sedaj nisem merila popite kolicine itd., ker je teza narascala zelo dobro in sem vedno opazovala samo koliko minut pije.  Nekaj casa je bilo vroce in takrat je pac pil bolj pogosto in seveda manj.
No, zdaj je pa ze nekaj dni hladno, on pa ima dovolj po 6 minutah??? Sicer je njegov ritem isti, zadovoljen, vsak dan zna kaj novega, skratia tipi top.

Bi me moralo skrbet ali samo prevec kompliciram in je pac samo tako hiter oziroma ima obdobje, ko pac morda ne rabi toliko in bo naslednji teden spet veliko pil.

Kako hitro so siti vasi?

clock-img

24.07.2010, 12:30

clock-img

Eva19

pencil-img

492

moja je cel čas kar sva se dojile, vlekla samo po 5 minut. redila se je vseskozi normalno, je med bolj okroglimi, patronažna mi je rekla da ma tolk močn sesalni refleks in v tem času dobi veliko več mleka, kot ostali ki se dojijo dalj časa, ampak verjetno ne delajo tko velikih požirkov user posted image mislim da ti ni treba nič skrbet, sploh dokler se normalno redi

clock-img

24.07.2010, 19:23

clock-img

nusi

pencil-img

1833

naš je star 2 meseca in odkar nimam več nastavkov cuzana 5-6 min, redko dlje. Mene je sicer tudi skrbelo, da dobi samo prednje mleko, ampak očitno mu tako ustreza user posted image

clock-img

24.07.2010, 19:42

clock-img

lunka1

pencil-img

903

tudi moja je najprej jedla eno uro, po enem mesecu je prešla na 20 minut, pri dveh mesecih pa na maksimalno 5 minut. doji se samo na eni strani na podoj, pa je v 4 mesecih podvojila težo - zdaj jih ima melo čez 8kg. user posted image

nimaš kaj, nekateri so pač hitrejši jedci, pa še mleko mogoče hitreje teče user posted image

clock-img

24.07.2010, 21:35

clock-img

domci

pencil-img

376

Nič se ne sekiraj dokler teža narašča. Naša je stara mesec in pol pa se doji tako po 5min potlej se pa samo še crklja

MOJI CUKERČKI SO ROJENI:
4.5.2006 Domen
5.6.2010 Marjetka
19.4.2012 Tinkara

clock-img

25.07.2010, 09:33

clock-img

constanca

pencil-img

425

hvala, da ste me pomirile.

Dokler smo tako okrogli, se nam res ni za sekiratuser posted image

lepo nedeljo

clock-img

25.07.2010, 14:18

clock-img

tulpek

pencil-img

3308

Pri nas je bilo podobno. Iz ene ure je prišlo kmalu na 5-7 minut. Bi ti pa svetovala, da vseh 5 min vleče iz ene strani, ker najprej je vedno  bolj vodeno mleko in šele nato bolj mastno. 

clock-img

25.07.2010, 14:38

clock-img

slovenka

pencil-img

4903

Moja pupa se je dojila po 45 minut na eni strani, previla in spet enako na drugi, potem je zaspala. Sedaj fantek pa ima pri 7tednih tudi zelo hitro dovolj, manj kot 10 minut. Pa je pri pupi teža naraščala po pol kile mesečno, pri njem pa več kot 1kg. Me je tudi čudilo to, kako hitro se naje, ampak očitno gre...

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

clock-img

25.07.2010, 15:26

clock-img

ledenaa

pencil-img

2488

V manj kot 5 minutah je popil cca od 100 do 150 ml

clock-img

25.07.2010, 15:45

clock-img

slovenka

pencil-img

4903

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

V manj kot 5 minutah je popil cca od 100 do 150 ml

samo na flaško, ne na zizo ali pač?

clock-img

25.07.2010, 18:01

clock-img

constanca

pencil-img

425

saj najvec pomislekov mi je dajalo to, da popije samo prvo mleko in dobi premalo.

No, pa sem ga zacela malo hecat. kadar se le da dojim leze in potem ni okolica toliko zanimiva in navadno je se malo utrujen po kaksnem sprehodu in potem dlje casa zdrzi. Ne rata vedno, vcasih pauser posted image . Pa se poskusava bolj pogosto pit, tako kot je v casu vrocine, da se ne bi zaradi tako skrajsanega casa poznalo pri kolicini mleka.

je pa res....vsak teden je vse hitrejse, vsak dan zna kaj novega itd. Neverjetna je ta evolucija. Na zacetku je rabil eno uro, da je bil sit, zdaj pa par minut!

clock-img

25.07.2010, 20:25

clock-img

ledenaa

pencil-img

2488

slovenka na joški sevedauser posted image

clock-img

25.07.2010, 20:32

clock-img

Anonimen

moj je bil sit.
ker je spadal pod tiste "izkušene" dojence glede hranjenja (user posted image ), moje mleko pa je imelo tudi dober pretok.

dokler ni zastoja v rasti, se mi zdi, ni panike.
in pa poleti, ko je vroče, tudi nam ne paše toliko hrana kot pa tekočina.

sem si pa 1x izčrpala mleko in v cca. 3 minutah načrpala 130 ml.
tako da (se mi zdi): v 6 minutah bi izsesal 260 ml, kar pa je za tako majhnega kar veliko. user posted image

clock-img

25.07.2010, 21:57

clock-img

slovenka

pencil-img

4903

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

slovenka na joški sevedauser posted image

Kako pa veš, koliko ml je notri? user posted image

clock-img

25.07.2010, 22:00

clock-img

constanca

pencil-img

425

a si ga vagala pred dojenje in po dojenju al kako?

jest priznam, da nisem se nikoli crpala. Pa mam eno pumpo doma, ampak se mi upira (beri: ne da).

clock-img

25.07.2010, 22:08

clock-img

naja78

pencil-img

2169

IZVIRNO SPOROČILO: constanca

Torej,

nase dete je staro 13 tednov in mi zadnje dni pije po 3 min na vsaki strani.

Nikoli do sedaj nisem merila popite kolicine itd., ker je teza narascala zelo dobro in sem vedno opazovala samo koliko minut pije.  Nekaj casa je bilo vroce in takrat je pac pil bolj pogosto in seveda manj.
No, zdaj je pa ze nekaj dni hladno, on pa ima dovolj po 6 minutah??? Sicer je njegov ritem isti, zadovoljen, vsak dan zna kaj novega, skratia tipi top.

Bi me moralo skrbet ali samo prevec kompliciram in je pac samo tako hiter oziroma ima obdobje, ko pac morda ne rabi toliko in bo naslednji teden spet veliko pil.

Kako hitro so siti vasi?

čist normalno in ok.bodi vesela da ti ni skoz na zizi.user posted image moj je star 4 mesce in konča v 3,4 min.user posted image pa je ok.

clock-img

25.07.2010, 23:02

clock-img

ledenaa

pencil-img

2488

Ja vagaš pred in po dojenju

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem