writing-img

2 zarodka ali več

clock-img

08.06.2007, 09:29

clock-img

Anonimen

Pozdravljene,

zanima me, kako je če pri inseminaciji ratata 2 zarodka ali ecelo več. A na željo mamice pustijo tudi samo enega, ostale pa zamrznejo, ali pustijo 2.

Hvala za odgovor

clock-img

08.06.2007, 11:10

clock-img

AnaB.

pencil-img

150

Kolikor jaz vem, je inseminacija postopek, kjer samo prečistijo partnerjevo spermo in jo ob ovulaciji po nekem katetru vbrizgajo v nožnico. Nadaljnji postopek oploditve pa je isti, kot pri naravni poti (seksu user posted image )- če se prime, se prime. Pri umetni oploditvi, kjer pa dejansko zunaj maternice oplojujejo, pa vzamejo jajčeca in spermije, jih oplodijo in nato oplojene celice zopet ob ovulaciji vstavijo - tu se lahko torej pojavi več zarodkov, ki jih nato ene vstavijo, druge pa zamrznejo.
Kot sem te razumela, meniš, da oplojene celice vzamejo iz maternice - mislim, da temu res ni tako. Sicer pa obstaja več forumov o neplodnosti (živa, mon) in so tam punce prave specalistke, pa ti bojo vsekakor znale bolj prav povedat.

Mamica sem! Kako lepo!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem