writing-img

2x porodniška

clock-img

02.06.2005, 14:36

clock-img

t_t_y

pencil-img

549

Pozdravljene, mene pa zanima ali katera ve, kateri zneski se upoštevajo za izračun porodniške, v kolikor greš na 2. porodniško takoj po končani prvi. Skratka, ali se upošteva zadnjih 12 mesecev (torej zneski porodniške) ali zadnjih 12 mesecev, ko si še v službi (torej preden si 1. na porodniški).

Za odgovore se vam najlepše zahvaljujem

lp

clock-img

02.06.2005, 16:10

clock-img

Urša

pencil-img

4648

Ja, a ni v obeh primerih isti znesek? :zmeden2:

clock-img

02.06.2005, 18:31

clock-img

Anonimen

Ah, to je utopija, da je isti znesek. Porodniške dobiš manj. Ne me vprašat, zakaj.
Sicer pa odgovora na prvo vprašanje ne vem. Je pa zanimivo vprašanje.

clock-img

02.06.2005, 18:47

clock-img

Anonimen

Pri porodniški ne dobiš povrnjenih stroškov za malico in prevoz. Kar nanese dobrih 20 tisočakov. Sicer pa ni nič nižja.
Pozna se nekaterim, ki jim delodajalci del plače izplačujejo v obliki stroškov, ker se od tega ne plačajo prispevki.

Jaz tudi mislim, da pride isto, pač povečano za tiste procente po zakonu.

clock-img

02.06.2005, 18:52

clock-img

Anonimen

A, no vidiš, samvan, zdaj pa veš od kod moji milijoni :)- V glavnem jest sem mela porodniške cokenpok na računu skor za 50 jurjev manj :grrr: Tko da ne mislim še prov hitro spet zanosit :)-

clock-img

03.06.2005, 14:51

clock-img

Urša

pencil-img

4648

Itak se v porodniško računa samo povprečje osnovne plače 12h mesecev, brez dodatkov prevoza&prehrane.

clock-img

03.06.2005, 15:48

clock-img

Anonimen

Ja, meni bi tudi pasalo, če bi mi avtorske honorarje zraven šteli. Še dobro, da meni plačo dvigujejo preko nadur, kar pa se normalno obračunava.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem