cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

33 teden nosečnosti in kodeinijev fosfat

clock-img

27.01.2009, 20:01

clock-img

ajam27

pencil-img

198

Če ima katera iskušnej s tabletami Kodeinijev fosfat katere so namenjene zaviranju močnega kašlja,  bi jo prosila, da z menoj deli svoje izkušnje.

Že celo nosečnost se ubadam z raznimi zdravstvenimi težavami v zadnjem mesecu pa so me začeli oblegati še viroze. Zadnjih 14 dni pa je res katastrofalnih. Vzeti ne upam nobenega druhega zdravila kot le Lekadol pa še tega res v močnih bolečinah ali vročini.
Mi je pa osebna zdravnica napisala recept za zgoraj omenjene tablete ker grozno kašljam. Poskusila sem že vse možne domače "zvarke in pripravke" pa nič ne pomaga. Od stalnega naprezanje me trebušne mišice tako bolijo, da komaj vstanem iz postelje...
Zdaj pa bi potreboval vaš nasvet. So razni sirupi za blažitev kašlja res slabši za nosečnice kot pa tableti Kodeinijev fosfat? Imam pomisleke ker na škatlici piše, da za nosečnice niso primerni. Poleg tega pa naj bi bili evidentirani kot mamilo, trigonik in količina je omejena na enkratno izdajo. V lekarni sem morala poleg zdravstvene izkarnice pokazati tudi osebni dokument, da so mi zdravila sploh prinesli user posted image .

Če ima katera nasvet ali podobno izkušnjo...le na plan z idejami. Skrbi me kako kašelj vpliva na otroka. Če se sama non-stop napenjam in kašljam predvidevam, da je tudi v trebuhu precej živahno in na poskok.

clock-img

27.01.2009, 22:24

clock-img

pokec3609

pencil-img

148

A sirup od smrekovih vršičkov al pa slezov sirup si že probala??
Men je G rekla da to lahk brez problema.

Teh tablet za katere sprašuješ pa žal ne poznam.

clock-img

27.01.2009, 22:43

clock-img

Dali*

pencil-img

3349

če si že poskusila vse domače zvarke...karamelno mleko, med, smrekove vršičke, žajbelj, grgljanje fiziološke, limona s sladkorjem...in ti nič ne pomaga bi jst šla k zdravniku...ampak ne bi pa jemala nekih zdravil...

clock-img

28.01.2009, 10:28

clock-img

simonakr

pencil-img

1668

Tud jest sm pred cca 3 tedni blazno kašlala, je pa res da nisem imela vročine ampak samo čisto polne sinuse in glavo kilometer veliko. Osebna zdravnica me je poslala k pulmologinji, ona pa je rekla da imam pljuča sicer čista, ampak sem vseno dobila ventolin pumpico in Sumamed antibiotik.

Tablet, ki jih opisuješ ne poznam, ampak če ti jih je zdravnica predpisala bi najbrž utegnile pomagati. Kaj je pa G rekla?

clock-img

28.01.2009, 10:33

clock-img

Nina00

pencil-img

2841

Jaz bi vprašala G, glede na to, da je kodeinijev fosfat trigonik.

clock-img

28.01.2009, 10:35

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

tablete so opiati (zato si mogla pokazat osebno) in lahko povzročijo precej hudo odvisnost. so pa zlo učinkovite proti kašlju. pa pazi kaj ješ zraven, ker lahko povzročijo zaprtje.
piše, da niso priporočljivi za nosečnice, ker niso popolnoma raziskani učinki na plod. ampak to piše na 99% zdravil, da se zaščitijo... pomoje če je to zdravnik napisu pa G 'požegnu' nej ne bi smel bit kakšnih problemov.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

28.01.2009, 11:51

clock-img

rj1808

pencil-img

98

IZVIRNO SPOROČILO: Nina00

Jaz bi vprašala G, glede na to, da je kodeinijev fosfat trigonik.

Obvezno!Kodein je centralni antitusik,zelo učinkovit proti kašlju vendar se lahko razvije odvisnost!Je alkaloid opija ki se nahaja v maku in spada v družino opijatov!Nahaja se tudi v analgetikih,tabletah Plivadon,Caffetin..Moj nasvet-NITI SLUČAJNO!

Carpe diem!

clock-img

28.01.2009, 12:59

clock-img

Rožica82

pencil-img

1267

Če ti je tablete predpisala G  na svojo odgovormost, jih vzemi, drugaće pa jih jaz ne bi jemala. Obstajajo še druge, ne tako močne stvari, ki tudi na škodujejo plodu. Govorim iz stroke

Pa srečno

clock-img

28.01.2009, 13:23

clock-img

bskrle

pencil-img

3409

Verjetno tvoj kašelj ni tisti, ki se po pitju zadostne količine tekočine (2 l), inhalacije (vlažne), sirupi po 14 dneh niso pomagali.
Lahko probaš še kaj homeopatskega. 

clock-img

28.01.2009, 13:25

clock-img

bskrle

pencil-img

3409

Oh, mislim eno, tipkam drugo. SKratka, če ti po 14 dni bolje s standardnimi zdravili, ti je zdravnik napisal nekaj močnega. Zagotovo je bolje, da    se kašelj ustavi, kot da bolezen napreduje.

clock-img

28.01.2009, 17:08

clock-img

ajam27

pencil-img

198

Kot sem že omenila mi noben domač pripravek ni pomagal. Kodeinijevega fosfata pač ne bom vzela ker  mi je tako po današnjem posvetu svetoval tudi moj G. Opažam pa, da se mi stanje mogoče že malce umirja in da kašelj ni več tako intenziven. Malce sem brskala po iskalniku in naletela na odgovor dr. Pušenjaka kateri pravi, da lahko ob močnem kašlju vzameš kakšno žličko sirupa Sinekod. Zvečer pred spanjem  sem vzela  majhen odmerek (toliko kot je predpisano za otroke do 3 let starosti) le v toliko, da sem se  izognila premočnem kašlju.
Zdravila jemljem le v primeru, da je res prehudo in da ni duge rešitve.
Se pa vsem zahvaljujem za nasvet.
LP

clock-img

28.01.2009, 17:24

clock-img

.soncek.

pencil-img

43

če ne gre drugače probaj s Prospanom

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem