cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

4-urni delovnik po porodniški

clock-img

01.12.2008, 21:49

clock-img

*Naja

pencil-img

618

Januarja zaključim porodniško in bom poskusila začeti kar z izmenskim delom, torej tudi z nočno, ker želim obdržati trenutno delovno mesto. Zanima me, če se lahko kasneje, če bom videla, da mi to ne ustreza, premislim in uredim, da bi npr. delala na 4 ure? Ali se morem za to odločiti takoj, ko zaključim s porodniško?

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

clock-img

01.12.2008, 22:27

clock-img

Noel

pencil-img

344

Mislim, da imaš to možnost kadarkoli, tudi potem, do tretjega leta starosti, če imaš prvega otroka.

clock-img

02.12.2008, 05:29

clock-img

2.2.

pencil-img

1514

meni se zdi pa da ne moreš. lahko pa prekineš npr. če delaš skrajšan delovni čas in bi rad delak normalno-to lahko.
no saj nevm točno.

bom pa se jaz vrinila z vprašanjem.

kaj nočno moraš delat ali je kje v pravilniku da ne rabiš? koliko sem seznanjena ne rabiš nočne delat do 3 leta otrokove starosti?  user posted image

a drži to? sicer pa je kje kakšen link ki kaj piše o tem?

clock-img

02.12.2008, 08:00

clock-img

marty5

pencil-img

1570

Za krajši delovni čas se lahko odločiš kadarkoli do otrokovega 3. leta - če imaš enega, oz. do 6. leta najmlajšega otroka, če imaš 2.

Oprostitev nočnega dela do otrokovega 3. leta pa je določena z zakonom - Zakon o delovnih razmerjih:

Delavcu, ki neguje otroka, starega do treh let, se lahko naloži opravljanje nadurnega dela ali dela ponoči samo po njegovem predhodnem pisnem soglasju.

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

clock-img

06.12.2008, 05:34

clock-img

2.2.

pencil-img

1514

to se pravi po dogovoru z nadrajenim in mora pisat v pogodbi? a neuser posted image

clock-img

06.12.2008, 08:44

clock-img

hokejistka

pencil-img

905

V pogodbi nič ne rabi pisat, da ne smeš delat nočnih do 3.leta otrokove starosti, ker to področje urejuje Zakon o delovnih razmerjih.
lp

clock-img

06.12.2008, 16:00

clock-img

Gilo

pencil-img

154

IZVIRNO SPOROČILO: hokejistka

V pogodbi nič ne rabi pisat, da ne smeš delat nočnih do 3.leta otrokove starosti, ker to področje urejuje Zakon o delovnih razmerjih.
lp

Tako je!

Odločitev imeti otroka je pomembna. To pomeni odločiti se za vedno, da bo naše srce hodilo naokoli zunaj našega telesa. (Elisabeth Stone)

Kadar srce joče za tistim, kar je izgubilo,
se duh smeji zaradi tistega, kar je našel...

clock-img

07.12.2008, 18:35

clock-img

vesela veselka

pencil-img

174

to pa res nisem vedela, da po izteku porodniške, ko se vrneš na svoje staro delovno mesto, lahko nadaljuješ s 4 urnim delom na dan, čeprav si prej delal 8 ur. ALI STE SIGURNE?? In če je to res, kdaj in kako to urejaš?? Z nestrpnostjo pričakujem odgovore, ker se mi to ne zdi slabo!!

clock-img

08.12.2008, 07:35

clock-img

marty5

pencil-img

1570

Na tem linku so zbrane vse bistvene informacije:

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/krajsiDelovniCas.asp

Krajši delovni čas lahko delaš do dopolnjenega 3. leta otroka (če imaš enega) oz. do 6. leta najmlajšega otroka (če imaš 2). Delati moraš najmanj 4 ure, lahko pa delaš tudi 5, 6 ali 7. Plačo dobiš za oddelane ure (se pravi, če delaš 4 ure, dobiš plačilo za 4 ure), država pa ti krije prispevke za socialno varnost od minimalne plače za preostali čas.

Če se odločiš, ti v službi izdelajo aneks k pogodbi ali novo pogodbo, ki jo neseš s posebnim obrazcem na CSD. To je na kratko to, več je v linku.

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

clock-img

08.12.2008, 08:05

clock-img

vesela veselka

pencil-img

174

Marty5, res prav hvala lepa za tvoj odgovor. Sem si ogledala spletno stran - tvoj link. Se mi res ne zdi slaba moznost. Še 1x hvala ti!!!!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem