cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

4urni del.čas in ponovna porodniška

clock-img

20.02.2009, 22:41

clock-img

petra81

pencil-img

733

Pozdravljene!

Mene pa zanima sledeče; namreč, sedaj imam polovični del.čas oz sem ga imela do sedaj, glede na to da je tamala že dopolnila tri leta, čez tri mesece pa nastopim novo porodniško. Kako je z višino porodniške? A je možno da ti za ostale štiri ure štejejo tudi tistih 55% minim.plače ali ne?
Če katera ve konkretno, bi bila zelo vesela.

Najlepša hvala za odgovore

Petra

clock-img

21.02.2009, 06:42

clock-img

marty5

pencil-img

1570

Za novo porodniško se šteje povprečje zadnjih 12 plač (plačanih prispevkov). Če si delala 4 ure, ti je delodajalec plačal prispevke za te 4 ure, ostale 4 ure pa je prispevke plačala država od minimalne plače. Tako bo višina tvoje nove porodniške nekaj večja od tvojih dosedanjih plač, ker se ti obračunajo tudi prispevki, ki ti jih je plačala država. Koliko višja, pa je odvisno od višine tvoje plače....Če je npr. tvoja redna plača (za polnih 8 ur) okrog 800-1000€ in si zadnje leto delala 4 ure, bi bila tvoja prodniška okrog 600-650€. Seveda govorim na približno, je čisto odvisno od siceršnje osnovne plače in tudi raznih dodatkov, ki ti padejo v povprečje pri izračunu (božičnice, ostale nagrade od katerih so bili plačani prispevki)...

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

clock-img

23.02.2009, 14:45

clock-img

petra81

pencil-img

733

Marty najlepša hvala za odgovor!!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem