writing-img

5. bolezen

clock-img

04.04.2006, 08:05

clock-img

Anonimen

mene pa zanima če je od katere mulček prebolel peto bolezen (ne šesto!!!) in kako je zadeva zgledala??!!

clock-img

04.04.2006, 09:43

clock-img

Anonimen

Peta bolezen se prenaša kapljično.En teden preden se na licih pokažejo ognjeno rdeči izpuščaji,je peta bolezen nalezljiva.Bolezen opazimo s prehladu podobnimi bolezenskimi znaki.Izpuščaji se razširijo na telo,roke noge in tvorijo vzorec v obliki girland.Ko se pojavijo bolezen ni več nalezljiva.Zančilno je daizpuščaji periodično zbeldijo in vnovič nastanejo.Večina otrok nima vročine.Po 12 dneh je bolezen preboleta.

Najpogostejši simptomi:
-rdeči izpuščaji v obliki metulja na nosu in licih,ki se pogosto razširijo in srbijo
-Izpuščaji se preoblikujejo v girlande in se razširijo na zunanje strani okončin.
-Kožne spremembe zbeldijo in se ponovno pojavijo.
Srbenej se lahko ublaži z nanašanjem mazila za proti pikom insektov ali sončnim opeklinam.

clock-img

04.04.2006, 10:08

clock-img

bskrle

pencil-img

3409

Ravnokar preboleli.
Zelo rdeča lička - kot klofuta- pikice po telesu, posebej so vidne po kopanju ali če je otroku vroče. Mi smo imeli tudi vročino, virozo ...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem