writing-img

6 mesecev pa še vedno bruha

clock-img

21.06.2009, 12:31

clock-img

mamabranka

pencil-img

220

Pozdravljene. Mam en problem, da mi malček kar naprej bruha. P ni nič komplicirala, ker je pridobivav na teži. Zdej se je mal ustavl. Smo že na dveh obrokih GH. Rada bi dojila, ampak..... A kakšna kej ve, če lahko vplivam  z mojo prehrano na mleko, da ne bi bruhal???

Mleko skoraj nič ne pijem, kava je na minimumu, solate ne jem,...

Hvala za odgovore!

Našemu Razgrajaču Eneju, se je na Miklavževo pridružil še en razgrajaček Vid.

clock-img

21.06.2009, 20:42

clock-img

meta21

pencil-img

4980

Najprej te naj malo popravim, da verjetno ne bruha ampak poliva, kar je kar precejšnja razlika. Bruhanje je ponavadi bolj intenzivno, v loku, polivanje pa se bolj "pocedi". Tudi jaz imam doma 9-mesečnika, ki še vedno občasno poliva, do nedavnega pa ga niti pod razno nisem smela imet na trebuhu, ker je kar teklo z njega. Pa ravno on se je na trebušček obračal že od 3,5 mesecev. Dobila sem tudi napotnico za gastro pa nisem šla, ker sem se pozanimala, kako pregeled poteka in smo rajši malo potrpeli. Poleg tega mi je pediatrinja in njena med. sestra rekla, da ona svojega ne bi peljala na gastro.

Jaz žal nisem dojila že od 4. meseca naprej tako, da sem se polivanju izogibala tako, da sem mu gostila hrano (v mleko sem dodala riževo kašico). Samo zvečer, ko je šel direktno v posteljo, je še do nedavnega dobival čisto mleko, torej aptamil. Ugotovila sem tudi, da mu ne smem dat za pit po mlečnih obrokih oz. po nobenem obroku takoj. Z uvedbo vseh obrokov GH (žitna kašica, sadje, zelenjava+OH, jogurt/skuta, žitna kašica/mleko) se je stanje umirilo. Tudi zaradi tega sem začela z riževimi kašicami po dopolnjenem 4. mesecu, s sadjem po 5. in z zelenjavo po 6. mesecu.

Polivanja zdaj, ko dobro sedi in kobaca skoraj ni več (mogoče včasih, če se preveč napije vode).

Dvomim, da lahko s svojo prehrano kakorkoli vplivaš na njegovo polivanje, ker je problem v njegovi mišici zapiralki, ki naj ne bi dovoljevala hrani, da se vrne iz želodca pa žal ni še dovolj razvita.

Predlog na podlagi mojih izkušenj (čeprav najbrž otroka nista enaka): Doji ga pred njegovimi počitki (torej zvečer pred spanjem in podnevi pred dremeži) in če je le mogoče, mu malce podloži jogi, da bo glava malo višje od želodca. Ko pa veš, da bo pokonci in da se bo gibal, igral, crkljal pri tebi pa mu daj GH, mogoče kak (neglutenski) piškot, da hrano v želodcu malo zgosti.

Malo sem bila dolga pa upam, da sem vsaj malo pomagala!

Srečno!

clock-img

21.06.2009, 23:57

clock-img

caligula

pencil-img

954

a si bila na kakšnem testiranju?
moj ima GER in ne poliva in ne bruha v loku ampak občasno bruhne pol obroka vn
prej, ko je bil samo na mleku je obvezno po vsakem obroku, ponavad pri kupčku in takoj za kupčkom, poslal ene 2/5 hrane takoj nazaj user posted image
ker mu ni pravilno deovala mišica zapiralka
sčasoma se popravi
zdaj, pri 7m skorajda več ne bruhne
le če mu dam res tekočo hrano
lp

Moj JAŠA je sonček, moj JAŠA je zlat, sladak kot bonbonček, ga vsak ima rad!

clock-img

22.06.2009, 08:36

clock-img

blazka

pencil-img

554

Tvoja prehrana nima nobene povezave s tem, da otrok bruha. Kot je že pred mano napisala, to je njegova mišica zapiralka, ki malo slabše deluje.

clock-img

22.06.2009, 10:33

clock-img

neisha80

pencil-img

448

Tudi naš 6.mesečnik še poliva.Sicer dosti manj,kot npr.3.mes.nazaj,ampak občasno še.

clock-img

22.06.2009, 16:23

clock-img

mamabranka

pencil-img

220

Na testiranju nisem bla, rajši se izognem.

Malček pa je tud tolk aktiven, nikol pri miru, pa skakat, po trebušču se valat, pa sedet pa vstat,pa....

Sm že kupla rižolino, pa bom svoje mleko gostila user posted image , dojila pa zjutri pa zvečer, pa bom vidla,...

Meta21, hvala za podporo, sej se ne čudm, naši malčki so pač zelo aktivni user posted image .

Našemu Razgrajaču Eneju, se je na Miklavževo pridružil še en razgrajaček Vid.

clock-img

28.06.2009, 18:46

clock-img

Tosca

pencil-img

256

Naša že vseskozi poliva, pa je bilo morda bolje za en čas okoli 5. - 6. meseca, potem pa spet nazaj veselje. Je po hranjenju ne morem dat na ravno podlago, ne da bi polila. Pa tudi, ko recimo sedi, vsaj enkrat polije.

Tudi GH ni veliko spremenila, razlika je le v tem, da sedaj fino smrdimo po bruhanju in smo barvno pobruhani.user posted image  user posted image  Ravno je dopolnila 8. mesecev in upam, da se bo počasi stanje umirilo, pa da se bo stroj malo manjkrat vrtel.user posted image

clock-img

25.07.2009, 13:58

clock-img

flik

pencil-img

140

Pri nas se je vse spremenilo, ko smo uvedli GH. Do 6 mes, ko sva bila na polnem dojenju, je polival non stop. Pa sva ga preoblačla, brisala po tleh in vse naokoli.... Potem pa, več ko je jedel GH, manj je polival. V bistvu je nehal kar čez nočuser posted image .

lp

clock-img

25.07.2009, 15:44

clock-img

tatly

pencil-img

3949

oj
ko sem dojila mojo stello je skoraj vse izbruhala oz polivala.tako da se mi je zredila v drugem mesecu samo 320g ko sma zacele z am se je malo izbolsalo sicer mi je do 6 meseca zelo polivala se zdaj vcasih ampak res redko pa je stara ze skoraj 11 mesecev.

1.9.2008 ob 10.02 se nama je pridruzila najina stella tezka 3140g in velika 50cm
5.5.2010 ob 6.10 se nam je pridruzila se nasa druga princeska anella tezka 3530g in velika 52cm

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem