writing-img

AVTOSEDEŽ

clock-img

20.05.2008, 10:28

clock-img

karmchy

pencil-img

41

Lep pozdrav!
Mene pa zanima kdaj ste svoje otroke dale iz lupinice v avtosedež. Namreč mi smo stari 3.5 meseca in mu bo lupinica v kratkem premajhna, ker naš user posted image  raste kot konopljauser posted image .
Na kaj je treba bit pozoren pri nakupu avtosedeža?

Hvala za odgovore.

clock-img

20.05.2008, 10:31

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555

Dvomim, da bo tvoj prej kot v 4.mesecih prerasel lupinico, ki je btw do 13 kil. user posted image  
Naši smo dali v avtosedež pri skoraj 8.mesecih, ko je že dolgo samostojno sedela in je imela skoraj 9 kil. user posted image

glede avtosedežev pa je najboljše, da uporabiš iskalnik user posted image

clock-img

20.05.2008, 10:34

clock-img

kristinaj

pencil-img

3311

rastejo do 6m kot konoplja potem se pa ustavijo tako, da .... našo smo z 9m dali v avtosedež, ki sem ga dobila od sestre, sicer bi želela novega tobija a je ta zaenkrat v redu....

clock-img

20.05.2008, 10:37

clock-img

*tajda*

pencil-img

1080

Jst sem svojega user posted image  dala pri 7 mesecih,imel je 10 kil,sedel je samostojno že en mesec pa postavljal se je na nogice ob opori..Kupi raje avtosedež concord od 0 do 18 kg,v katerem ga lahko voziš v nasprotni smeri.Pri 3,5 mesecih je absolutno še premajhen za v avtosedež od 9 do 18 kg.

clock-img

20.05.2008, 11:29

clock-img

annie

pencil-img

1049

Naš je star 8m, pa smo še kar vedno v lupinici, čeprav ima že čez 9 kg user posted image Lupinico preraste takrat, kadar glavica ven gleda, noge niso problem. Nameravamo ga imet čim dlje časa v lupinici, ker je najbolj varno user posted image ...pač tako dolgo, dokler bo zdržal v njej user posted image , imamo pa takšno do 13 kg.

clock-img

20.05.2008, 13:30

clock-img

Anonimen

Karmchy, kakšno lupinico pa imaš? Pa sigurno mu ne bo premajhna še kakšnih 5 mesecev a? Koliko kg pa ima?

Mi imamo Primo viaggio sip 0-13kg, pa je blo pozimi malce problem ga dat noter v kombinezonu, ma sem ga raje slekla, pa je bil komot. user posted image  Pa tisto pod ritjo se da ven, pa je še več placa. Vse se da. user posted image  

No, naš ima zdaj blizu 10kg in kmalu bo 8 mesecev. Drugi teden gre v avtosedež, 9-18kg. user posted image

clock-img

20.05.2008, 13:42

clock-img

karmchy

pencil-img

41

No naš ima trenutno 7,5 kg, velik je pa 65 cm.
Ker nekdo mi je rekel, da se dobi avtosedež s stopnjami, tako da ga lahko tudi poležeš, da ne sedi popolnoma samostojno.

clock-img

20.05.2008, 13:49

clock-img

Anonimen

Kakšno lupinico imate?

clock-img

20.05.2008, 13:56

clock-img

kristinaj

pencil-img

3311

zaradi trkov je priporočljivo da je prvi avtosedež tak, da ima več stopenj, da ne sedi popolnoma vzravnano ampak bolj poleženo. jaz naši, ko zaspi avtosedež premaknem tako, da ne sedi ampak leži, še bolj poležena kot v lupinici.....

clock-img

20.05.2008, 22:52

clock-img

S1902

pencil-img

74

jaz sem našo tamalo  dala v concordov avtosedež od 0-18 kg pri 5 mesecih ko smo šli na morje sedaj je pa stara 15 mesecev.
saj imajo ti sedeži da sedi enako kot v lupinici,se da pol leže in sede, pa opora za glavico je,tako da ni blo problema, vozila pa sem jo zadaj, da se je lepo navadla. ko je bla pa v lupinici pa spredaj v nasproni smeri vožnje.
Spredaj lahko voziš otroka le če se da v avtu isklopit airbac(sory če sem narobe napisala), ali pa če ga nimaš.
ker v vseh avtih se ne da izklopit,tudi v najnem enem ne enem pa se da.
oprostite da sem malce zatežila

clock-img

21.05.2008, 06:31

clock-img

Klarita

pencil-img

1226

Mi smo našega fanta vozili v lupinici do 8 mesecev, mogoče bi lahko tudi več, ampak je imel nogice že čist v sedež skrčene, tako da smo kupili Tobi-ja in sedaj uživa, ko vidi vse ven.

clock-img

21.05.2008, 09:27

clock-img

ThinkPink

pencil-img

915

Mi smo našo iz lupinice v avtosedež (Roemer) dali pri 8m. Pa ne, ker je prerasla lupinico (bi še komot lahko bila noter kakšen mesec), ampak ker ni marala vožnje obrnjena proti sedežu. Odkar imamo avtosedež, pa ima zelo rada vožnjo, celo zaspi...

3 mesece pa je še kar prehitro za v avtosedež...raje še malo počakajte. V avtosedež od 9-18 naj bi šli, ko znajo dobro samostojno sedeti.

clock-img

21.05.2008, 10:34

clock-img

*kinnie*

pencil-img

3931

...ko bo sposoben samostojnega sedenja...
Pri 7,5 mesecih ( pa je konkreten dečko), je pri nas lupinica zadosti velika...

clock-img

21.05.2008, 12:57

clock-img

BODOČA 77

pencil-img

94

Jaz tudi mislim, da je še prehitro, da bi ga dala v sedež. Mi smo našega pikeca dali v avtosedež pri 7,5 mesecih, ko je že dobro samostojno sedel in imel 9,5 kg.

clock-img

21.05.2008, 13:03

clock-img

kati kati

pencil-img

673

dan,

mi imamo isti problem, naš dojenček bo star 4 mesece in ima 8 kg in velik 70cm...pa lupinica bo kmalu premajhna! meni so svetovali avtosedež concord! je super sam se ga dobit samo prek neta na sonček.si...pa se odločam kako in kej

pa smo pihnali prvo svečko...4.2..

clock-img

21.05.2008, 13:04

clock-img

Anonimen

Ja, če je od 0-18kg ga lahko daš noter.

Kakšno lupinico pa imate sedaj? Če je od 0-13kg gre ja še lahko noter a.

clock-img

21.05.2008, 13:36

clock-img

piko12

pencil-img

636

Moj je pa pri 9,5m še zmeri v lupinci. ima 73 cm pa 8,5 kg, sedi pa že vsaj 2 meseca. v avtosedež ga bom prestavila, ko mi ga dostavijo, pa še to zato, ker upam, da bo manj švical notri. Res ne vem, kam se enim tako mudi.

clock-img

21.05.2008, 17:19

clock-img

nananaja

pencil-img

1498

če je sedež od 0-18 in se ga da namontirat  v  nasprotni strani in mogoče še poležt, potem pri 4m ni tak problem. naprej ni dobro imeti obrnjenega prve pol leta zaradi glavice. tud mi ssmo našo dali v tak sedež pri približno 4m, ker eden od avtov ni imel zadaj vrat, pa smotana lupinica in se nama res ni dalo not in ven je dajat. okoli pa smo jo obrnili med 6 in 7m, ne vem natančno.

clock-img

21.05.2008, 17:24

clock-img

sazi

pencil-img

5175

Mene pa zanima kdaj ste svoje otroke dale iz lupinice v avtosedež

Ko je dopolnil 10 mesecev.

clock-img

21.05.2008, 18:10

clock-img

Ekaz

pencil-img

706

Mi imamo dobrih osem mesecev in smo nekaj dni nazaj kupili Maxi Cosi - Tobi. Res je super. Tako na visokem sedi, da super vidi skozi okno.

clock-img

21.05.2008, 18:24

clock-img

kaya2007

pencil-img

3944

pri enem letu. a je kaj bolje, zdaj ko veš? user posted image  otroka daš v avtosedež, ko že fino sedi in ko je dovolj velik ali težek.

clock-img

21.05.2008, 18:28

clock-img

BAMBINA_

pencil-img

3394

IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

pri enem letu. a je kaj bolje, zdaj ko veš? user posted image  otroka daš v avtosedež, ko že fino sedi in ko je dovolj velik ali težek.

oz. takrat, ko preraste lupinico. Če mu štrlijo ven nogice ni še nič narobe, najkasneje je treba zamenjati takrat, ko začne glavica kukati ven. Drugače pa ne prehitevaj z avtosedežem, dlje ko se otrok vozi v obratni smeri vožnje, bolje je...

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

clock-img

21.05.2008, 21:40

clock-img

katka37

pencil-img

1792

Za našega user posted image , ki je star 3 mesece, smo v pikapolonici kupili concorda (ultimax), ki je res primeren od 0-18 kg in se ga obrne tudi v nasprotni smeri vožnje, kot so napisale nekatere pred mano. Smo zelo zadovoljni, ker se ga da v res skoraj ležeči položaj, ker je naš mulo v lupinici imel ves čas dvignjeno glavo, tu pa tega ne more. Preko sončka je res cenejši, imajo pa se mi zdi starejše barvne kombinacije, kar pa tudi ni tako pomembno, važna je varnost in udobje.
Smo nameravali najprej kupiti maxi tobi, pa se sploh ne da dosti nagniti v položaj za spanje, pa šele od 9 kg je primeren.

Razmisli, pa se odloči. Mi smo najprej prebrali vse na forumu, pogledali po trgovinah in se odločili.

Pa lep pozdrav.

clock-img

21.05.2008, 21:48

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Pri 9m.

clock-img

21.05.2008, 22:54

clock-img

sandra85

pencil-img

5983

ko je prerasel lupinico (nekje pri 5m)
v concord ultimax 0-18kg. za začetek se da otroka v obratno smer vožnje in v bolj ležeči položaj. kasneje se dnigne naklon in obrne sedež v smer vožnje. ta stolček nam je super-pa on je kot kralj v njemuser posted image

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem