writing-img

AVTOSEDEŽ - star

clock-img

10.01.2010, 18:27

clock-img

Mami26

pencil-img

82

Pozdravljene,

zanima me vaše mnenje glede starih AS. Z mojim sva  nameravala v kratkem kupiti tamalemu 7m nov AS, saj bo kmalu lupinico prerasel, pa nam ga nepričakovano prinesejo kolegi od svoje malčice, ki ga je uporabljaja cca 1 leto.
AS je namreč takšen kot sva ga sama želela maxi cosi tobi, saj je zelo praktičen.
Zanima me kaj menite o starih in ne novih sedežih ali je kakšna meja koliko časa je sdež brezhiben, ta je zelo ohranjen.
Pa še to, kda predvidoma dati otroka v AS, naš je lupinici star 7m1t ima malo manj kot 8kg, velik 70cm,... AS se mi namreč zdi še nelokiko še prevelik zanj, saj ko sva z mojim poskusila ga dati vanj, ni imel glave prav na opori, se mi zdi še mal premali, ne vem no,...

Hvala

Lp

clock-img

10.01.2010, 18:39

clock-img

*pepelka*

pencil-img

1225

Mislim, da je ta as čisto ok, če seveda ni prestal kakneka karambola. Če je bil uporabljan le eno leto, mu ne more kaj dosti faliti, oziroma nič.
Mislim, da ga lahko sprejmete in pridno uporabljate, sevea če je tudi primerna velikost za vašega malčka.
To pa itak piše od koliko kg dalje je primeren

clock-img

10.01.2010, 19:13

clock-img

ZmajTolovaj

pencil-img

3274

Konkretno tvojega otroka jaz še ne bi dala not, ker je prelahek in premajhen (ne dovolj star, mišično razvit itn), avtosedež pa bi sprejela z velikim veseljem. Načeloma sem proti nabavljanju rabljenih sedežev, razen če - kot v tvojem primeru - točno veš, koliko je star, kdo ga je uporabljal in da ni bil udeležen v kaki nesreči (in zato ni poškodovan).

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

clock-img

10.01.2010, 19:56

clock-img

valerija77

pencil-img

985

Tudi jaz mislim tako kot pepelka. če ni bil udeležen v nesreči, ga lahko mirne volje uporabljaš. Tudi jaz hranim avtosedež za drugega sina ki ga imam še od prvega in mu nič ne manjka.
Glej pa, da sin lepo sedi sam in da ima glavico na opori. Starost otroka ni toliko važna, kot sta teža in velikost. Jaz sem morala dati starejšega sina že pri 4 mesecih v AS, ker mu je bila jajčka že pretesna in premajhna. Imel je namreč 9 kg in glavico čisto na vrhu jajčke. Ker pa je že lepo sedel smo mu zamenjali sedež in je blo potem ok. Sigurno se bo našla katera, ki me bo obsojala ker sem dala sina v AS že pri 4 mesecih, ampak mi ni preostalo drugega.
No tle je pa slikca sinka pri 4 mesecih, ko smo ga "poskusno" dali v As.

user posted image

clock-img

10.01.2010, 20:27

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

Se strinjam, da če ni poškodovan, je ok. Saj mi smo tud dal tadrugo v sedež, ki ga je že starejša imela.
Z menjavo sedeža pa počakaj, da bo imel vsaj 9 kil.

clock-img

10.01.2010, 22:14

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

11.01.2010, 06:58

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj
Konkretno tvojega otroka jaz še ne bi dala not, ker je prelahek in premajhen (ne dovolj star, mišično razvit itn), avtosedež pa bi sprejela z velikim veseljem.

Se podpišem.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

clock-img

11.01.2010, 13:14

clock-img

poli*

pencil-img

2407

Se strinjam z vsemi zgoraj. Edino v primeru, da bodo imeli oni še enega otročička in vi tudi kmalu za njimi še enega bo smotano, ker ga boš mogla naslednjič kupit.
Tko se je zgodilo moji znanki, ki je morala za drugega otroka kupiti košaro za voziček in jajček (prej je imela sposojeno).

clock-img

11.01.2010, 15:03

clock-img

zaspancek1

pencil-img

929

Ce so ramenski pasovi prenizko (nizje od ramen) je ta lupinica premajhna (tudi ce se ni presegel teze ali pa mu glava ne gleda ven). Roemerjeve imajo sicer v navodilih, da morajo biti pasovi v visini ramen oz. malce pod njimi (kar vseeno ni vec ok), ostale (npr. Maxi Cosi) pa obvezno nad oz. vsaj na enaki visini, sicer to ni vec varno, ker otroka ni mogoce vec varno pripeti. 

clock-img

12.01.2010, 10:49

clock-img

zmajči25

pencil-img

517

Kot so ti že predhodnice povedale, če je sedež ok in veš, kdo in kako ga je uporabljal, bi ga z veseljem sprejela (Tobi je kar precej drag, če ga greš kupit). Tamalega pa bi preselila v večji sedež takrat, ko že stabilno sam sedi in ima okrog 8,5-9kg (naša je imela malenkost manj, ko smo jo preselili, je pa že dolgo časa sama stabilno sedela).

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem