Ha, ha, soulatka, seveda poznam tvojo teorijo. Samo sem šla malo naprej, preko nje...
. O tej temi lahko razpravljam tukaj ure in ure, samo itak ne bova nikamor prišli.
Sem pa sicer razmišljala leta dolgo, zakaj se ne morem čist strinjat s teorijo, da si vse skreiramo sami. Al pa da smo si izbrali tisto, kar smo hoteli. Ni res. Izbrali smo "najboljšo" možnost od vseh slabih ponujenih. Zakaj pa moramo predelat neko reč, npr. karkoli od zgoraj naštetega, je pa drugo vprašanje. V resnici vsak, ki je ven iz nekega problema, dokaj jasno vidi, zakaj se tistemu , ki se mu kaj dogaja, sploh dogaja. Samo tisti, ki se mu dogaja, ne vidi. Iz tega stališča je morda res, da si kreiramo reči na dolgi rok, ker če nekaj ne rešimo, to s svetlobno hitrostjo leze za nami. Vendar nekaj drugega ni res. Če bi mi lahko, bi menda ja vsak želel ven iz tega sveta. Kdo bi si hotel izbrati svet za bivanje, če je pa astral mnooooogo spodbudnejše okolje za ustvarjanje in bivanje? Kdo? Saj nismo tolk butasti v svojem bistvu menda, da bi si to želeli! Zemljo? Se pravi, da smo na nek način prisiljeni biti tukaj in zdaj,(ja ja, čeprav smo hkrati tudi drugje - vendar če nam ne bi bilo treba biti tukaj, bi bili samo tam, brez tukaj - odločali bi se sami, kje bo blodila in uživala naša duša). Torej ne odločamo sami, v svoji glavi vsega. Prisiljeni smo biti tukaj, brez pravice odločanja o tem - saj sama veš, če si na silo premislimo (npr. naredimo samomor), se ne splača, smo prisiljeni (brez pravice odločanja) iti še v bolj nizek astral (če se že o tem, o astralu namreč, pogovarjava). Tako to je, če verjameš v teorijo reinkarnacije. Nekaj te prisiljuje ravnati točno tako, kot višja sila zahteva od tebe. Kaznovana si za vsako bedarijo, ki je ne znaš rešiti. Ne da je nočeš, ampak zgolj ne znaš, ker si samo človek, ki se sicer trudi, ampak brca v temo s poskusi, s trudom, ker ne zmore tisti hip videti, ravnati prav. Torej trdim, da ni vse v glavi. Rešitve morda, čutenja morda, gledanje na reči morda... kje si in s kakšnim poslanstvom si tu, pa ne odloča tvoja glava. Ves čas te na nekem nivoju kontrolira univerzum. Tako pravi tvoja teorija, če se malo bolj poglobiš vanjo.