writing-img

Ali banana zapira?

clock-img

26.11.2007, 12:38

clock-img

T1a

pencil-img

11

Živjo,
zanima me, če katera ve, ali bananine kašice zapirajo?Moja punčka je prou boga..tok trdo kaka in nevem kaj je vzrok...možno je samo, da je zaradi bananine kašice katero uvajam...

clock-img

26.11.2007, 12:41

clock-img

sneška_

pencil-img

712

Nič čudnega  lahko se zgodi da od tega je zaprta.Pri moji se je to dogajalo takrat ko je začela banine kašice pa banane jest. 

Najdojenček

clock-img

26.11.2007, 12:55

clock-img

želva

pencil-img

1452

Banane zapirajo ja. To je pri nas doma vedno prva pomoč ob kakšnih prebavnih motnjah.

clock-img

26.11.2007, 12:58

clock-img

petra p

pencil-img

23

probaj zmešat malo jabolčne kaše v bananino pa bi moglo biti ok!user posted image

clock-img

26.11.2007, 13:18

clock-img

aluš

pencil-img

704

Jaz sem mešala banano in hruško. Tudi zato, da ni bilo tako gosto, ampak je šlo  user posted image  "rajši dol". Ker naš se je,  če sem dala jabolko zraven, kar nekaj "davil".

clock-img

26.11.2007, 13:21

clock-img

T1a

pencil-img

11

Hja...moja se tut ob doma, natur prpravljenmu jabolku "davi"..kukr da bo bruhala. Ja, bom probala eno mešanco nardit. Tkole kt zdele joka k kaka je prou grozn. Se mi tok smil pa nevem kaj nj nardim.

clock-img

26.11.2007, 13:49

clock-img

Majabo

pencil-img

553

banana zapira
zapirajo pa tudi jabolka, če so pripravljena tako, da želiš tak učinek :-)
hočem reči, če jabolko naribaš in pustis na zraku, da porjavi, no, ta jabuček bo zapiral

natoči donat v kozarec, pusti da se mehurcki malo porazgubijo in ji daj kakšno žličko tekočine ali pa sladkaj kamilice z laktozo
to dvoje svetuje pediater

od sadja ji bo pomagal svež kaki, sicer ne vem kolko imaš staro dete, ampak pri mojem je bil to prvi sadež in še oboževal ga je

clock-img

26.11.2007, 15:17

clock-img

melaverde

pencil-img

3081

Dan,

mi smo tudi pri uvajanju GH, jabolka, hruške in banane so nam šle super...zalomilo se je pri kakiju in sedaj je tako zaprt, da se skupaj mučimo praznit oranžne fižolčke user posted image  pa jokamu tudi zraven...

clock-img

26.11.2007, 21:09

clock-img

kristinaj

pencil-img

3311

naša je stara 7,5 m in z užitkom poje celo banano, ki ji jo zmečkam in nisem opazila, da bi bila zaprta. kakamo po 4 x na dan.

clock-img

26.11.2007, 22:04

clock-img

massylou

pencil-img

539

Našo (7,5) je bananica samo na začetku zaprla, tako da je kakala na 2 dni. Zdaj ko se je pa že fino navadla na gosto papico, pa spet 2-3x/dan "diši" plenica user posted image

Baje da je sladkor naravno odvajalo. Lahko pa daš detetu poleg banane še kako žličko jogurta (to moj mož uporablja kot odvajalo).

clock-img

26.11.2007, 22:04

clock-img

Anonimen

Ne, banana ne zapira nujno. Zapira le postana ali zelo zrela banana (isto postana jabolka), napol zelena banana pa ne zapira, ker ima veliko vlaknin.
Tudi naša user posted image  je imela grozne težave z odvajanjem blata, tako tdro je kakala, da je fejst jokala zraven. Pa se je naglihalo sčasoma. Očitno se je moralo črevesje navaditi na drugačno prehrano, kot je bila prej. Zdaj kaka redno vsak dan, pa načeloma ne več tako trdo.

clock-img

27.11.2007, 08:25

clock-img

solatja

pencil-img

952

hothien, zapira slabo zrela banana, medtem ko postana ne zapira!!

vsaj tako jaz vem in tako mi prakticiramo, pa nam je vedno delovalo, kot želimo. user posted image zgleda, da pa je pri vas drugače in da tudi vas banane ubogajo! user posted image

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

clock-img

27.11.2007, 11:51

clock-img

neja24062007

pencil-img

557

Pri nas zapira samo postana banana (taka ki rata temna-črna), drugače je banane ne zapirajo.
Ampak pri vsakem otročku je drugače, enega bo zapirali korenje-drugemu pa bo korenje uredilo prebavo.
Probaj ji dodati kaj tekočine. Naša je po teh kašicah (banana, jabolko, hruška...) žejna in rada spije kakih 30 ml čaja po kašici.

Veliko sreče s polnjenem pleničk.

clock-img

27.11.2007, 14:38

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Zapira postana banana in prav tako jabolko. Če daš takoj, menda ne user posted image  Vsaj moje ni nikoli.

clock-img

28.11.2007, 11:28

clock-img

N _ B

pencil-img

2844

IZVIRNO SPOROČILO: hothien

Ne, banana ne zapira nujno. Zapira le postana ali zelo zrela banana (isto postana jabolka), napol zelena banana pa ne zapira, ker ima veliko vlaknin.

To so meni tudi v porodnišnici rekli, ko sem pri kosilu zavrnila banano, ker sem imela težave s prebavo.

clock-img

04.12.2007, 10:57

clock-img

urskas

pencil-img

683

pri nas banane ne zapirajouser posted image  le malo več vetrov povzročijo. Drugače pa zapira korenje in porjavela Jabolka.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem